Pirátský newsletter - Jesenice - Jílové: Březnová schůze v Jesenici (zpět)

Vážení Piráti a příznivci.

 

Ještě jsme se ani nevzpamatovali z covidu a je před námi ještě větší výzva. Světem nyní otřásá válka na Ukrajině a agrese Ruska (a Běloruska). Takový stupeň utrpení by byl (a je) hrozný kdekoliv na světě. Ale blízkost našich hranic tomu oproti jiným současným válkám dává jasné kontury.

 

Je těžké na takové situaci hledat cokoliv pozitivního a každá náplast je slabá. Ale současná míra solidarity nám přece jenom může zvyšovat míru optimismu. Nezapomeňme však, že pomáhat bude třeba dlouhodobě, proto si dobře rozvrhněme síly.

 

Celostátní Pirátský rozcestník k Ukrajině najdete tady: https://ukrajina.pirati.cz

 

Téma Ukrajiny se určitě nevyhneme ani na dalším setkání našeho místního sdružení. Tentokrát se po dlouhé době potkáme fyzicky a to v Jesenici. Všichni jste zvaní. Prosíme, dejte o své účasti vědět dopředu, ať zajistíme dostatek židlí :-)

 

Čas: středa 16.3. od 19:00
Místo: Restaurace a pivnice U klokana
Adresa: Budějovická 20, Jesenice u Prahy

 

Pokud by se někdo chtěl připojit pouze online, pokusíme se o spojení na obvyklé adrese https://jitsi.pirati.cz/msjj

 

Kromě Ukrajiny budeme probírat dění v našich obcích a aktuální stav příprav na komunální volby. Momentálně se chystáme kandidovat pouze na společných (nepirátských) kandidátkách. Ale budeme bojovat o zastoupení minimálně v obcích Jílové (Jan Čáha), Ohrobec (Monika Keřková) nebo Vestec (Mirek Dvořák).

 

Těší se na Vás,

 

Vaši Piráti z okolí Jesenice a Jílového
https://stredocesky.pirati.cz/jesenice-jilove/