Interní newsletter: Jsme s Ukrajinou (zpět)

Ahoj Pirátky a Piráti,

máme tu za sebou další týden plný informací z války, a tak si dovolíme přidat i nějaké vnitrostranické.

Kde jsme vidět?

V tomto týdnu dominovalo sociálním sítím a mediálnímu prostoru téma války na Ukrajině, které jsme na centrálních kanálech maximálně pokrývali. Stejně tak tiskovými výstupy. Kromě rozhodování vlády jsme se snažili dát maximální prostor našim ministrům.

Připravili jsme informační web ukrajina.pirati.cz, který slouží jako rozcestník pro všechny, kdo chtějí nějakým způsobem Ukrajině pomoci. Uvádíme možnosti finanční a materiální pomoci, možnosti ubytování nebo nejčastějších manipulací a lží, které se v souvislosti s děním objevují.

Pracujeme ale také na dalších důležitých projektech nejen k obecním volbám. Ať už se jedná o redesign webu, přípravu nové vizuální identity a další menší projekty.

Piráti hlasovali pro vydání expremiéra Babiše k trestnímu stíhání v souvislosti s kauzou Čapí hnízdo

Česká republika posílá Ukrajině dar v podobě zdravotního materiálu za víc než 100 milionů korun. Minulý týden vláda schválila naléhavou humanitární pomoc a darovala vojenský materiál v hodnotě 400 milionů korun.

Senátoři vyzvali k ukončení veřejné podpory firmám z Ruska a Běloruska, které neodsoudí akt vojenské agrese na Ukrajině.

Ivan Bartoš představil Český digitální tým nezávislých expertů - nezávislý poradní orgán místopředsedy vlády ČR pro digitalizaci, který bude radit s digitalizací Česka.

Europoslanci se postavili na stranu Ukrajiny a vyzvali orgány Unie, aby usilovaly o rychlé udělení statusu kandidátské země.
Snížit závislost na Rusku pomůže Green Deal.

 

RV: Schválen volební rozpočet pro komunální volby, dotahuje se program

Republikový výbor schválil celostátní Volebního rozpočtu pro letošní komunální (5 milionů ) a senátní volby (1,5 milionu), současně uložil Republikovém předsednictvu, aby ve spolupráci s rozpočtovou skupinou RV předložilo rozpočtový dodatek, který přihlédne k správnému rozdělení příspěvků na mandát poslance krajům (celé usnesení zde )

Za spolupráce programové skupiny RV, RP a RT/MRT probíhá snaha o dotáhnutí centrálního komunálního programu. Držme si palce, zvlášťě v této dramatické době. Pokud by vás současný stav zajímal nebo byste se chtěli přímo zapojit, můžete průběh příprav sledovat v kanále programové skupiny na zulipu )

 

RP

Pirátstvo, máme pro Vás připraveno další kolo diskusní platformy DISCO! A na koho se tentokrát můžete těšit? Už 10. března od 19 hodin se DISCO uskuteční s Martinem Jiránkem a Vráťou Filípkem! Organizace proběhne zcela stejně, jako tomu bylo doposud - stačí kliknout na známý odkaz:, který Vás přesměruje na vysílání. Opět bude možnost kladení dotazů živě přímo na Jitsi. Pro ty, kteří preferují kladení otázek písemnou formou, je i nadále shromažďujeme zde:. Velice uvítáme, když se hojném počtu přihlásíte a budete mít na naše hosty spoustu otázek.

Ukrajina - prosba
Současná doba je turbulentní, zažíváme chvíle nejistot a obav. Adrenalin je vysoko, hltáme všechny novinky a zprávy. Všichni se snažíme pomáhat v maximální možné míře a doufáme, že konflikt na Ukrajině brzy skončí.
Rádi bychom vám poděkovali za vaše nasazení a za vše, co nyní děláte. Zároveň vás ale prosíme, důvěřujte v tuto chvíli našim lidem na radnicích a ve vedení strany a krajů, všem těm, kteří se snaží zajistit pro uprchlíky z Ukrajiny vše potřebné. Nešiřme mezi sebou paniku a chaos, počkejme na informace z krizových štábů, pomáhejme koordinovaně. Šetřeme síly, krize nekončí, naopak se dá očekávat, že se bude ještě zhoršovat. A nás všech bude ještě třeba. Tak nepřepalme začátek a vydržme.

Ideová konference je plném proudu příprav, ale ještě potřebujeme najít vhodný prostor. Nevíte o nějakém místě, které splňuje tyto požadavky? Odkaz:. Jestli ano, napiště prosím na email denisa.horakova@pirati.cz.

 

AO

Hlasování
CF 2/2022 Výroční zpráva předsedy České pirátské strany za rok 2021

CF 6/2022 Volba vedení ZO

CF 7/2022 Distancování se od smlouvy uzavřené s Polskem ohledně dolu Turów

Jednání CF
CF 10/2022 Aktualizace Všeobecného kodexu zastupitele

Školení systémů strany

Redmine Čt 10.3.2022 18 hod

Jak pracovat s Redmine? Jak podat podání orgánům strany? Jak si evidovat úkoly? Kolik času jimi trávím? To a další se můžete dozvěte na praktickém školení systému Redmine ve čtvrtek 10. března od 18 hod na jitsi. Více informací vám může sdělit školitelka Alice Hamalová.

 

Akce a vzdělávání

Pozvánka na ideovou konferenci!
Někdy je potřeba si sladit, kam vlastně směřujeme, co chceme a proč nám to dává smysl. Zveme tě na KOMPAS 2022.
Veškeré info najdeš na webu

🎓 Time management aneb neřešme čas, řešme produktivitu
9.3. 11:00
Co vám krade čas a co s tím? Využijte zajímavé a hlavně funkční tipy! Zlepšete plánování svých cílů a dosahujte jich tak snadněji a lépe. Zjistěte, jak být jednoduše 🎓produktivnější a spokojenější - nejen v práci. Poznejte techniky, jak se plně soustředit a dělejte věci naplno.

🎓 Jak úspěšně kandidovat v komunálních volbách?
9.3. 19.00
Dvouhodinový webinář, kde tě čekají např. témata:
- základy politického marketingu
- jak formulovat svoje vize a cíle do volebního programu
- jak připravit a vést úspěšnou volební kampaň
- jak začít s kampaní už teď, abyste získali náskok
- jaké nástroje pro oslovení voličů fungují a jak je pořídit co nejlevněji
- jak sestavit kandidátku
- bezpečnostní rizika otevřených kandidátek

🎓 Info SAKO- prodloužení do 31.3.
Vzhledem k rostoucímu zájmu o zápis do Skvělé Akademie pro KOmunál jsme se rozhodli prodloužit možnost zápisu do 31.3.2002. Zapsat se můžeš na webu, kde najdeš jak bližší informace, tak formulář k zápisu.

A připomínáme záznam z velmi zajímavé přednášky Honzy Podhajského o problematice výzkumů veřejného mínění během pražského volebního zasedání ke komunálním volbám 2022. Původně bylo určeno jenom pražské organizaci, takže hlavně vztah centrální městské kampaně a kampaní městských částí nemusí platit všude.

 

Zahraniční odbor

Prostor pro Zahraniční odbor dnes věnuji našim ukrajinským přátelům odkazem na rozcestník Ministerstva vnitra. Je důležité, aby všichni uprchlíci po příchodu do ČR navštívili své krajské asistenční centrum. Jejich seznam najdete zde:. Prosím, šiřme tuto informaci. Moc děkuji.

Простір для закордонних нових я сьогодні присвячую нашим українським приятелям, публікуючи посилання на сторінку Міністерства внутрішніх справ. Важливо, щоб усі біженці відвідали свій регіональний центр допомоги після прибуття до Чеської Республіки. Їх список можна знайти тут:. Будь ласка, поширте цю інформацію. Будь ласка.

 

A to je vše,

Moc děkujeme všem, kteří aktivně pomáhají s uprchlíky, nebo se jakkoliv aktivně zapojují, you are heroes!

Matěj Kubíček
Česká pirátská strana
Personální Odbor

matej.kubicek@pirati.cz
+420 704 975 335