Pirátský newsletter - Jihomoravský kraj: Březnový zpravodaj (zpět)

Milí příznivci, milé příznivkyně, dobrovolníci, dobrovolnice, členky a členové 🖤

Dnes toho pro Vás máme hodně, tak nebudeme dlouho chodit okolo horké kaše a jdeme na to!

POMOC UKRAJINĚ 💙💛

Základní informace se shromažďují na webech https://www.stojimezaukrajinou.cz/ a https://www.pomahejukrajine.cz/. Pokud můžete, vyvěste tam nabídku své pomoci a počkejte, až Vás bude někdo kontaktovat.

Chápeme, že každý chce pomáhat hned a teď, ale je nutné si uvědomit, že tahle válka nebude několikadenní záležitost a bude potřeba pomáhat nejen na začátku, ale i později.

Pokud nevíte jistě, co je potřeba, přispějte peníze některé z organizací, kterou znáte a důvěřujete ji. Poptávka po materiální pomoci se totiž rychle mění a i lidé, kteří se dostanou na hranice se pak dál přesouvají (pokud to jde) a nezůstávají tam.

Heslo dne: Nečisti si šatník a karmu zároveň, pomáhej doopravdy!

Piráti zřídili také svůj web pomoci, který se mění a vyvíjí každým dnem https://ukrajina.pirati.cz/ a další informace tam budou postupně naskakovat.

Pokud přece jenom nevydržíte a chcete se zapojit, na FB vznikla skupina pomoci Brno pro Ukrajinu.

Akce Nocleženka❄️

Na konci února jsme spustili sbírku na Nocleženky, která v kontextu dalších událostí trochu zapadla.

A že si říkáte - zima je skoro u konce?🥶 No… dokud neodložíme zimní bundu a ten svetr pod ní, znamená to, že zima stále ještě je. Navíc venku pořádně fouká a v takovém počasí opravdu nechcete trávit noc bez přístřeší. Pojďme společně pomoci lidem v nouzi, darujme jim nocleženku od Armády spásy!

V ceně jedné nocleženky je kromě noclehu, teplého nápoje a jídla také zdravotní prohlídka a možnost vykonat osobní hygienu. Člověk má zároveň také možnost mít schůzku se sociálním pracovníkem, který mu pomůže řešit jeho životní situaci.

Navíc nocleženky, které se nevyužijí teď, poslouží při prvních mrazících příští zimu.

Zkrátka někdy stačí jen malý impuls!

SCHŮZUJEME! 🙋‍♂️🙋‍♀️

Už ve čtvrtek 17. března v 18:00 proběhne schůze Krajského sdružení Jihomoravského kraje (KS JmK). Celé to proběhne ONLINE, takže pokud budete v dosahu, tak se připojte 👉👉https://jitsi.pirati.cz/JmK 👈👈
Ať Vám nic neuteče 🐎🐎

SCHŮZUJÍ I MÍSTNÍ SDRUŽENÍ

Pro všechny lidi z jihu hlásíme, že Místní sdružení Slovácko bude mít schůzi v pondělí 18.dubna v Břeclavi. Čas a místo/forma se ještě upřesní ZDE.

Pro obyvatele a obyvatelky Znojemska přinášíme informaci, že jejich schůze se uskuteční v neděli 24.dubna ve Znojmě. Čas a místo/forma se ještě upřesní ZDE.

V Brně se schůzuje už tento čtvrtek 10.3. od 18 hodin na Dominikánské 2 v sálu ÚMČ Brno-střed.

KVÍZ K MDŽ ve Znojmě ✊

Přijďte si s námi zahrát první letošní hospodský kvíz k tématu MDŽ, které pro vás připravily Pirátky! 👩‍🦰👧👵👩‍🦱👩‍🦳👸
Těšit se můžete na pestré spektrum otázek! 🙂
Kvíz je otevřen všem zájemcům i zájemkyním!

Sejdeme se v úterý 8.3. v 19 hodin Na Věčnosti (Velká Mikulášská 463/11, 669 02 Znojmo).

Týmy prosím skládejte maximálně po 6 osobách. Startovné máte grátis a ceny pro výherce jsou samozřejmostí.

Přihlásit se můžete přímo v události - vždy napište název týmu a počet členů. A pokud to nestihnete, přijďte rovnou Na Věčnost a nějak už si poradíme. 🖤

DESKOVKY v Brně🎴🃏🀄

Baví tě deskovky? 👨‍👩‍👧👪
Tak si pojď zahrát do Rishady! Mimo asi milionu her tu budeme my, Piráti. Zeptat se můžeš na to, co tě o nás zajímá.
Akce je i pro ty zájemce, kteří s námi už v kontaktu jsou a prostě se chtějí jenom potkat.

Máme Dixit, máme Bang”, máme poker, máme Osadníky, no… máme toho prostě dost 🙂
🖤 Všichni jste srdečně zváni!

UKLIĎME ČESKO ☘️🌲🌳

Na sobotu 2.dubna je vyhlášená celorepubliková akce UKLIĎME ČESKO. Všechny nahlášené úklidy si můžete prohlédnout ZDE. Takže stačí jen najít něco ve vašem okolí a buď se k akci přidat nebo si jít neorganizovaně něco uklidit sám/sama. Pokud byste se rádi při úklidu potkali s nějakou Pirátkou nebo Pirátem mrkněte do FB události, kde budeme postupně přidávat místa našich úklidů.

Úklid v Břeclavi https://www.uklidmecesko.cz/event/32197/.
Úklid v Kunicích https://www.uklidmecesko.cz/event/32584.
Úklid v Brně Komárově https://www.uklidmecesko.cz/event/32193.
Úklid v Brně Bohunicích a Starém Lískovci https://www.uklidmecesko.cz/event/32192.

🏸 BADMINTONOVÝ TURNAJ v Břeclavi🏸

Dovolujeme si vás pozvat na neformální turnaj v badmintonu určený pro všechny členy, příznivce a dobrovolníky jihomoravských Pirátů! Vítáni jsou taktéž rodinní příslušníci. 🐾👩‍🦳👶👨

ZÁKLADNÍ INFORMACE:
Termín: sobota 9. 4. 2022
Místo konání: Badmintonová hala U Machů, Haškova 30, Břeclav
Zahájení v 10:00
Startovné: 250 Kč/osoba (v ceně je zahrnut pronájem haly, míče, ceny a drobné občerstvení)
Systém hry: švýcarský, "promiskuitní čtyřhry" (budeme losovat soupeře i spoluhráče)
Zajištěno drobné občerstvení a ceny
Předpokládané ukončení (dle počtu přihlášených) v 17:00 s následnou afterparty někde v pivnici.

REGISTRACE do 31. 3. 2022 prostřednictvím tohoto FORMULÁŘE

V případě nepříznivé epidemiologické situace si pořadatel vyhrazuje právo změnit podmínky pro účast na akci dle aktuálně platných opatření, případně akci zrušit.
Podrobnosti budeme přidávat ve FB události.

Březnový newsletter je u konce. Pravidelnou dávku informací pro Vás připravily a do emailu naservírovaly Vaše koordinátorky za JmK. Budeme se těšit na spolupráci se všemi aktivními! 🖤

Podněty či reakce pište Markét a Vendy.
👉👉 marketa.tvrda@pirati.cz👈👈
👉👉 vendula.svobodova@pirati.cz👈👈