Interní newsletter: vše nejen o Ukrajině (zpět)

Ahoj všem,

víme, že momentálně máme všichni plnou hlavu otázek, pocitů a soucitu se situací na Ukrajině.

Nicméně i tak si ti dovolujeme poslat novinky z Pirátského světa.

Zprávy z médií

Potvrdily se bohužel obavy bezpečnostních analytiků. Rusko vpadlo na Ukrajinu a zcela porušilo své mezinárodní závazky.

Stojíme na straně Ukrajiny, podporujeme co nejtvrdší sankce, humanitární pomoc a také přípravy ubytování či zdravotní péče pro lidi prchající před válkou. Veřejně jsme to potvrdili i v sérií oficiálních výstupů Pirátů či Ministerstva zahraničních věcí. Téma ruské invaze jsme pokrývali všemi kanály,

Vyjádření Honzy Lipavského

Vyjádření na Facebooku

Vláda schválila novou koncepci boje proti kyberkriminalitě. Lukáš Kolářík v komentáři uvádí, jak se nenachytat a nenaletět internetovým šmejdům. Jaké jsou nejčastější metody podvodníků a na které trestné činy se bude policie zaměřovat?

Vládou v týdnu prošel zákon o podpoře nízkoemisních vozidel navržený ministrem Ivanem Bartošem. Počet nízkoemisních vozidel v ČR by se měl průběžně zvyšovat.

Na sociálních sítích rozjíždíme profil našeho ministra pro legislativu Michala Šalomouna. a https://twitter.com/michal_salomoun.

Ve spolupráci s Technickým odborem dál pracujeme na redesignu centrálního pirátského webu.

V sobotu zasedáme

Tento týden jsme zjistili, válka v Evropě je realitou. Zatím je příliš brzo odhadovat všechny dopady a co budeme muset jako strana v příštích týdnech a měsících měnit a na co reagovat. Víme, že první reakce našich lidí v první linii, ať ve vládě nebo v českých městech byly příkladné. Vidíme i spoustu aktivit na další úrovních, díky všem. Republikový výbor se bude snažit být ve všem nápomocen.
Republikový výbor zasedá tuto sobotu s původně navrženým programem. Začínáme od 10:00, celý program zde, přijďte na https://jitsi.pirati.cz/rv.

Vzdělávání zdar!

Pozvánka na ideovou konferenci!
Někdy je potřeba si sladit, kam vlastně směřujeme, co chceme a proč nám to dává smysl. Zveme tě na KOMPAS 2022.
Veškeré info najdeš na webu

Nabízíme záznam z velmi zajímavé přednášky Honzy Podhajského o problematice výzkumů veřejného mínění během pražského volebního zasedání ke komunálním volbám 2022. Původně bylo určeno jenom pražské organizaci, takže hlavně vztah centrální městské kampaně a kampaní městských částí nemusí platit všude.

🎓 Island II (pokračování cestovatelské přednášky)
3.3. 19.30
Skoro po roce se podíváme opět na Island, tentokrát však vynecháme známé turistické cíle a vydáme se spíše na odlehlé části ostrova ohně a ledu.

🎓 Time management aneb neřešme čas, řešme produktivitu
9.3. 11:00
Co vám krade čas a co s tím? Využijte zajímavé a hlavně funkční tipy! Zlepšete plánování svých cílů a dosahujte jich tak snadněji a lépe. Zjistěte, jak být jednoduše 🎓produktivnější a spokojenější - nejen v práci. Poznejte techniky, jak se plně soustředit a dělejte věci naplno.

🎓 Jak úspěšně kandidovat v komunálních volbách?
9.3. 19.00
Dvouhodinový webinář, kde tě čekají např. témata:
- základy politického marketingu
- jak formulovat svoje vize a cíle do volebního programu
- jak připravit a vést úspěšnou volební kampaň
- jak začít s kampaní už teď, abyste získali náskok
- jaké nástroje pro oslovení voličů fungují a jak je pořídit co nejlevněji
- jak sestavit kandidátku
- bezpečnostní rizika otevřených kandidátek

🎓 Info SAKO- prodloužení do 31.3.
Vzhledem k rostoucímu zájmu o zápis do Skvělé Akademie pro KOmunál jsme se rozhodli prodloužit možnost zápisu do 31.3.2002. Zapsat se můžeš na webu, kde najdeš jak bližší informace, tak formulář k zápisu.

Pokud se přihlásíš do 28. února, máš unikátní možnost spolupracovat na skupinových projektech a zapsat se do projektové skupiny. Podrobnosti o skupinových projektech najdeš na webu a přihlášeným do 28. února zašleme další info na email nebo mrkni sem :)

Technický odbor

POjďte si hrát!
Ve spolupráci s PO plánujeme vnést trochu hravosti do pirátění. Cílem je motivovat stávající i nové členy k aktivnímu zapojení do činnosti. Zajímá Tě? Hlasuj o schůzce!

TO HLEDÁ POSILY!
Mluvíš jazykem jedniček a nul? Hlaš se nám nejlépe na Zulipu, mailu to@pirati.cz nebo jitsi.pirati.cz/to - jsme tu každé pondělí od 17:00.

Administrativní odbor školí ne Redmine

Jednání CF

CF 2/2022 Výroční zpráva předsedy České pirátské strany za rok 2021

CF 6/2022 Volba vedení ZO

CF 7/2022 Distancování se od smlouvy uzavřené s Polskem ohledně dolu Turów

Školení systémů strany
Redmine Út 1.3.2022 18 hod
Redmine Čt 10.3.2022 18 hod

Jak pracovat s Redmine? Jak podat podání orgánům strany? Jak si evidovat úkoly? Kolik času jimi trávím? To a další se můžete dozvěte na praktickém školení systému Redmine v úterý 1. března a ve čtvrtek 10. března od 18 hod zde. Více informací vám může sdělit školitelka Alice Hamalová.

Ahoj ze Zahraničního odboru

Asi nikoho z nás nenechávají chladnými nejnovější zprávy z Ukrajiny. Včerejšek i dnešek tak ZO strávilo s PPI a PPEU přípravou jednotného celosvětového pirátského stanoviska k válce na Ukrajině. Nyní je hotovo a schváleno. Díky všem, kdo se na něm podíleli. Nalézt ho můžete například zde.
Zároveň mi dovolte, abych vás pozval na sobotní online setkání světových Pirátů k ukrajinské krizi , kterým PPI tentokrát nahradilo každoměsíční "Pirate Beer".

Kdybyste se chtěli zapojit do činnosti Zahraničního odboru nebo pirátských mezinárodních organizací, ozvěte se Michalovi na michal.gill@pirati.cz, pověřenému vedoucímu ZO.

Personální odbor

Pokud to jen trochu jde, mějte hezký víkend,

Matěj Kubíček
Česká pirátská strana