Interní newsletter: Respekt je profi RESTARTuje (zpět)

Ahoj všem Pirátkám a Pirátům,

posíláme další várku informací, tentokrát pouze v psané podobě.

Velice nás to mrzí, ale od dnešního pátku již nebudeme vydávat náš newsletter pravidelně i jako POdcast. Poslechovovst v posledních několika vydáních byla na velmi nízkých číslech a dlouhodobě nestoupala a tím klesla i motivace našich skvělých speakerů dále se projektu účastnit. Nicméně neházíme flintu do žita!

POdcast už sice nebude vycházet pravidelně jako newsletter, avšak nárazově v podobě rozhovorů na zajímavá témata 🙂 Pokud byste měli nějaké návrhy, pošlete je na marketa.kafkova@pirati.cz. Děkujeme! A především velmi děkujeme Radkovi Zemanovi, Pavlu Kněžíkovi, Igoru Štverkovi a Markétě Kafkové za jejich ochotu a nezaměnitelné hlasy, které nám zpříjemňovaly každý pátek 🙂

Děkujeme také Vráťovi za vytvoření originálního loga, které odkazuje na autentickou pirátskou identitu. Díky!

Nový vedoucí jednatel a další novinky z RV

Novým vedoucím jednatelem Republikového výboru byl zvolen Jan Bednařík. Funkční období všech jednatelů je šest měsíců. Od srpna budou vylosování jednatelé noví.

Novým zástupcem za Středočeský kraj je Vojtěch Lukavec a tímto se loučíme s dosavadním zástupcem Markem Řebíčkem, který již za kraj nekandidoval a chce se zaměřit na komunální volby a kampaň v Brandýse nad Labem-Staré Boleslavi. Za veškerou práci ve výboru samozřejmě děkujeme.

V sobotu 26. února zasedá výbor v pražském Pirátském centru, ale budeme pochopitelně dostupní i online. Program se dolaďuje na foru

Jednání k programovým a ideovým bodům RV 04/2022 bylo prodlouženo o týden, hlasovat by se mělo příští víkend.

 

Volební štáb

Volební výbor jmenoval na návrh manažera volební štáb. Struktura řízení letošní kampaně do komunálních a senátních voleb je tím zase o mnoho jasnější. Volební štáb se bude scházet pravidelně každý čtvrtek od 10 hodin. Již brzy zveřejníme podrobnější rozdělení odpovědností uvnitř štábu a začneme vytvářet pravidelný kampaňový zpravodaj, abyste zůstali v obraze.
Na fóru je nyní možnost se přihlásit do Oponentní skupiny, která bude sloužit jako konzultační platforma výstupů kampaně a kde je možné uplatňovat vaše připomínky, pokud máte pocit že naše kampaně směřují špatným směrem. Prosím přihlaste se, pokud máte zájem.
Na centrálním Zulipu jsme založili kanál # Komunální a senátní kampaň 2022, kde budeme aktivně komunikovat se členskou základnou a který by se měl stát společně s kampaňovým zpravodajem hlavním komunikačním kanálem se členskou základnou.
Republikový výbor nyní jedná o výši rozpočtu pro letošní komunální a senátní volby. Mediální odbor pomalu finalizuje návrh upgradu vizuální identity strany.

 

Vyčerpávající nabídka vzdělávacích akcí

🎓 Sociální politika na komunální úrovni s Olgou Richterovou
21.2. 19.00
Na tomto setkání k sociální politice na komunální úrovni získáte celkový přehled, co může město / samospráva dělat v sociální oblasti.

🎓 Canva - školení grafiky pro negrafiky
22.2. 19:00
jitsi.pirati.cz/canva
Potřebujete spíchnout banner na sociální sítě nebo upravit fotku, ale váš grafik nemá čas? Nebo hůř - žádného grafika nemáte? Nevadí! Naučte se pracovat v grafickém programu Canva a vytvářejte originální design dle svých potřeb.

🎓 Island II (pokračování cestovatelské přednášky)
3.3. 19.30
Skoro po roce se podíváme opět na Island, tentokrát však vynecháme známé turistické cíle a vydáme se spíše na odlehlé části ostrova ohně a ledu.

🎓 Time management aneb neřešme čas, řešme produktivitu
9.3. 11:00
Co vám krade čas a co s tím? Využijte zajímavé a hlavně funkční tipy! Zlepšete plánování svých cílů a dosahujte jich tak snadněji a lépe. Zjistěte, jak být jednoduše 🎓produktivnější a spokojenější - nejen v práci. Poznejte techniky, jak se plně soustředit a dělejte věci naplno.

🎓 Jak úspěšně kandidovat v komunálních volbách?
9.3. 19.00
Dvouhodinový webinář, kde tě čekají např. témata:
- základy politického marketingu
- jak formulovat svoje vize a cíle do volebního programu
- jak připravit a vést úspěšnou volební kampaň
- jak začít s kampaní už teď, abyste získali náskok
- jaké nástroje pro oslovení voličů fungují a jak je pořídit co nejlevněji
- jak sestavit kandidátku
- bezpečnostní rizika otevřených kandidátek

🎓 Info SAKO- prodloužení do 31.3.
Vzhledem k rostoucímu zájmu o zápis do Skvělé Akademie pro KOmunál jsme se rozhodli prodloužit možnost zápisu do 31.3.2002. Zapsat se můžeš na webu https://sako.pirati.cz, kde najdeš jak bližší informace, tak formulář k zápisu.

Pokud se přihlásíš do 28. února, máš unikátní možnost spolupracovat na skupinových projektech a zapsat se do projektové skupiny. Podrobnosti o skupinových projektech najdeš na webu a přihlášeným do 28. února zašleme další info na email nebo mrkni sem. :)

Vzdělávání zdar! :-)

 

Mediální výstupy

Sněmovna je paralyzovaná obstrukcemi opozice, která znemožňuje jednání o pandemickém zákonu.

Nepřijetí zákona by v případě další vlny nákazy znamenalo, že vláda opět sáhne k vyhlášení nouzového stavu, jehož opatření jsou mnohem striktnější. Jakub Michálek navíc upozornil na to, že nepřijetí zákona vyústí ve stav, kdy občané ČR nebudou moci cestovat do zahraničí.

Prvním hejtmanem Pirátské strany se stal Rudolf Špoták v Plzeňském kraji. Pro nového hejtmana hlasovalo 32 z 34 hlasujících v pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu.

Sbíráme podněty pro redesign hlavního webu . Stránku chceme aktualizovat i s ohledem na blížící se komunální volby.

V případě, že máte zkušenost s webdesignem a chcete se zapojit do přípravy návrhu webu, kontaktujte Jakuba Dušánka (jakub.dusanek@pirati.cz).

Na centrálních sociálních sítích jsme pokrývali široké spektrum událostí:

* Cestu pražského primátora Zdeňka Hřiba do Kyjeva,
* happening Chce to souhlas, který upozorňuje na nedostatečnou definici znásilnění v zákoně,
* konference o lidských právech v Číně, kterou uspořádali naši brněnští zastupitelé,
* boj proti týrání hospodářských zvířat, který vedou v Evropě naši europoslanci,
* a dostalo se samozřejmě i na výstupy z Poslanecké sněmovny.

Největší zájem napříč našimi kanály tento týden vyvolalo Valentýnské přání adresované spolu se vzkazem, že nadále budeme prosazovat manželství pro všechny.

Dosažených 8 tisíc interakcí a reach přes 130 000 představuje nejúspěšnější zásah tohoto týdne zásah.

 

TO

Časté dotazy - Migrace Maják
Hledáš seznam nejčastějších otázek a odpovědí k migraci webů na Maják? Tady je najdeš

Chceme jména!
TO prosí PKS a PMS - přečtěte, zamyslete se a vyplňte do středy 23.2. tabulku na Mraku. Zajímá nás seznam webů, které chcete migrovat, lidi, kteří to za váš kraj umí (pokud nemáte, dejte vědět naší asistentce Helče Buchtové (helena.buchtova@pirati.cz, 773 132 941 nebo Zulip). Máte na migraci vyhrazené peníze? Napište nám to tam taky. Kdyby něco, volejte, pište, bombardujte nás. Děkujeme!

 

Výměna ve vedení ZO

Zahraniční prostor má nového vedoucího. Po rezignaci Verči Murzynové, které tímto děkujeme za skvělou práci, byl do volby nového vedoucího vedením odboru pověřen Michal Gill. Pokud byste měli jakékoli dotazy či podněty k ZO nebo práci našich mezinárodních organizací PPI (Pirate Parties International) a PPEU (European Pirate Party), či se dokonce chtěli zapojit do činnosti čehokoli z výše řečených, určitě se Michalovi ozvěte na michal.gill@pirati.cz. Každá ruka přiložená k dílu se počítá.

 

POhledá

Respekt je profi bude pokračovat pravidelným setkáním pracovní skupiny a to 23.2. od 19.00 v PICE i na jitsi.pirati.cz/respekt. Nově bude u projektu Ivan a prosím i o zapojení původní pracovní skupiny.

Máme nápad na projekt a rádi bychom věděli, jestli mezi Vámi jsou nějací osobní koučové, či manažeři schopní koučovat, kteří by rádi pomohli dalším Pirátům v dalším rozvoji. Zájemci pište na matej.kubicek@pirati.cz.

Vypsaná výběrová řízení:

Koordinátor/ka komunikace pro oblast Chrudimska
Grafik/grafička, copywriter(ka) a správce kanálů Pirátů Olomouckého kraje
Copywriter(ka), grafik/grafička a správce pirátských kanálů
Dozorčí rada SNEO Praha 6
Výběrové řízení na pozici asistent/ka Jiřího Valenty, náměstka ministra financí
Koordinátoři Zlínský kraj
Nabídka externí spolupráce: Specialista na evropské a národní programy v působnosti Ministerstva pro místní rozvoj

 

A to je vše!

Hezký víkend,

Matěj Kubíček
Česká pirátská strana
Personální Odbor

matej.kubicek@pirati.cz
+420 704 975 335