Pirátský newsletter - Moravskoslezský kraj: Suchý únor? Střízlivý newsletter! :-) (zpět)

.......................

 

I když je suchý únor v plném proudu, Piráti z našeho kraje nejsou žádní suchaři. Zkraje roku se povedlo dokončit řadu rozjetých projektů, jiné zase úspěšně nastartovat.

 

.....

 

Ostrava investuje do rozvoje sportu téměř 10 milionů korun

Ostrava je město sportu. To ví i pirátská „sportovní“ náměstkyně Andrea Hoffmannová, která dlouhodobě usiluje o podporu sportovních klubů, výstavbu sportovní infrastruktury a její rozšíření do všech částí Ostravy. Stejně jako v minulých letech, i letos město vyčlenilo nemalé prostředky na podporu sportu. Zastupitelstvo města na svém lednovém zasedání schválilo finanční podporu 9 980 tisíc korun na celkem 22 projektů.
 
Více si můžete přečíst zde.

 

.....

 

Frýdek-Místek otevírá radnici lidem

Piráti z Frýdku-Místku nejsou ve vedení radnice ještě ani rok, a už se povedlo spoustu věcí, které dělají z FM lepší místo pro život. Těší nás, že se daří posouvat hlavně typicky pirátská témata: OTEVŘENOST, TRANSPARENTNOST a DIGITALIZACI. Piráti na radnici Leonard Varga a Igor Juriček spolu se svými koaličními partnery mimo jiné:
 
- spustili městskou aplikaci Mobilní rozhlas,
- zavedli pilotní projekt participativního rozpočtu "Zapoj FM",
- a představili chytrý online Zpravodaj FM.
 
Více si můžete přečíst zde.

 

.....

 

Městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz má elektronickou úřední desku

Digitalizovat se úspěšně daří i ostravský centrální obvod, kde má otevřenou radnici a informační systémy na starosti pirátský místostarosta Rostislav Řeha. Jedním z dalších kroků k „lidem přívětivému“ úřadu je nová elektronická úřední deska, kterou Rosťa nedávno představil.
 
„Mám radost, že jsme zase o krok dál v digitalizaci. Díky nové elektronické desce ještě více otevřeme úřad lidem a ušetříme mraky práce našich úředníků, papíru i času. Deska má mnoho pokročilých funkcí, uživatelé mohou využít filtry, hlasové předčítání nebo přizpůsobení pro hendikepované,“ říká Rostislav Řeha.
 
Celou reportáž můžete zhlédnout tady.

 

.....

 

Hledáme stážistu do mediálního týmu

Komunikace podobných úspěchů našich pirátských zástupců a vůbec všeho, co v kraji děláme, má na starosti krajský mediální odbor. A právě jeho součástí se můžete dočasně stát i vy. Teda pokud jste student, je vám 16+ a zajímá vás politika. Hledáme totiž stážisty/stážistky do našeho mediálního týmu.
  
Pokud vás nabídka zaujala, pošlete své stručné CV a pár vět o sobě na jana.ozanova@pirati.cz. Do předmětu uveďte: Stáž. Nezapomeňte uvést, z jaké jste školy a jaké činnosti byste se během stáže věnovali nejraději. Všechny zájemce budeme kontaktovat.
  
Více zde.

 

.......................

 

RÁDI VÁS UVIDÍME!

 

 

Školení pirátských systémů

Plavete v pirátských systémech? Zulip, Fórum ani Profil.pirati.cz jsou pro vás španělská vesnice, ale rádi byste jim porozuměli? Doražte na online školení technických systémů, které povede zkušený Pirát Jakub Ježíšek.

Kdy? čtvrtek 17.2. v 17:00
Kde? jitsi.pirati.cz/msostrava
FB událost zde.

 

.....

 

Školení pro nováčky

Jste u Pirátů noví a ještě nevíte, jak to u nás chodí? Nebo noví nejste, ale chcete se dozvědět více? Přijďte se za námi podívat na online školení pro nováčky, které povede členka předsednictva MS Ostravsko Gabriela Macečková. Dozvíte se jaká je struktura pirátů ve straně i u nás v kraji, kdo u nás pracuje a jak to vlastně bude s komunálními volbami.
 
Kdy? čtvrtek 17.2. v 18:00
Kde? jitsi.pirati.cz/msostrava
FB událost zde.

 

.....

 

Úklid OPiCe a čajový dýchánek

Zveme vás na skoro jarní teambuildingový úklid OPiCe! Pirátské centrum je potřeba dát trochu do pucu. Dáme si k tomu čaj, pustíme hudbu a možná přijde i kouzelník. Zažijete úklid, jak jste ho ještě nazažili. Svou účast potvrďte předem na hana.pavlickova@pirati.cz a přijďte prosím zdraví!
 
Kdy? středa 2.3. v 15:00
Kde? Ostravské pirátské centrum, Denisova 2, Ostrava - centrum
FB událost zde.

 

.....

 

A co schůze?

Krajská schůze KS MSK se koná vždy první středu v měsíci, nejbližší bude:
ve středu 2.3. v 18:00 online zde: jitsi.pirati.cz/msk
 
Schůze MS Ostravsko se bude konat v úterý 22.2. v 17:30, online zde: jitsi.pirati.cz/msostrava.
 
Těšíme se na vás!