Interní newsletter: Valentýnský výpadek IT systémů (zpět)

Ahoj všem,

posíláme vám novinky a žhavé informace.

POdcast tentokrát namluvil Pavel Kněžík a odkaz na něj najdete zde

DŮLEŽITÉ HLÁŠENÍ z TO

Znovu připomínáme: valentýnské pondělí 14.2. se ponese v duchu údržby našich serverů. V odpoledních a večerních hodinách si proto neplánujte žádné zásadní schůzky či hlasování. Děkujeme za pochopení! :)

S předchozím bodem souvisí i zrušení termínu pravidelných schůzek s TO. Příští schůzka proběhne 21.2. od 17:00 na jitsi.pirati.cz/to a zároveň bude i poradou odboru.

Maják na obzoru!
Prosíme krajská předsednictva o vyplnění tabulky k migraci webů na Maják. Usnadní nám to všem spolupráci. Zajímá nás, kterých webů se migrace týká, jestli chcete pro daný web samostatnou stránku nebo mikrostránku v rámci krajského webu, dále nás zajímá spoluúčast - ať už finanční nebo personální. Rádi poskytneme technickou podporu z centrálního TO, pokud v kraji nemáte "svého ajťáka", ale potřebujeme zmapovat terén. Chcete poradit? Pište na helena.buchtova@pirati.cz nebo na Zulipu.

 

Blíží se únorové zasedání Republikového výboru

Republikový výbor bude zasedat o víkendu 26. – 27. 2. 2022 v pražském PICE (hybridně, tedy částečně fyzicky i online). Program zasedání se tvoří v následujícím jednání. Zatím jsou navrženy body Komunální a Senátní volby 2022, Účast Pirátů ve vládě, Přehlednost a orientace v jednáních RV i dalších v souvislosti s technickými možnostmi.

Dále probíhají ve výboru jednání ke Schválení výsledků hospodaření 2021 a k Programovým a ideovým bodům.

 

Jsme vidět

Ve středu vláda schválila státní rozpočet . Oproti návrhu předchozí vlády se podařilo snížit schodek o 100 miliard bez zvyšování daní a začít bojovat s inflací.

Vláda se neshodla na české pozici k rozšíření stávajících unijních trestných činů z nenávisti o nenávistné projevy na základě věku, postižení, sexuální orientace a genderové identity. Podle Marcela Kolaji je takové rozšíření žádoucí.

Od 1. února 2022 může mít petice i elektronickou podobu. Díky Pirátům bude nově možné založit i podepsat ePetici rychle a bezpečně online prostřednictvím Portálu občana. Občanů s aktivním ID prostředkem je nyní cca 4,9 milionů.

Jan Lipavský navštívil Ukrajinu, kde se setkal s prezidentem Zelenským a premiérem Šmyhalem. Spolu s návštěvou dorazilo na Ukrajinu 500 tzv. traumasetů, cena budoucí zdravotnické pomoci se bude pohybovat v hodnotě 3,6 milionů korun.

Jakub Michálek poslal ministru průmyslu a obchodu návrh na kompenzační bonus za vysokou cenu energií. Pro každého jednotlivce by znamenal úsporu až 4 800 Kč ročně.

 

Vzděláváme se

Komunitní plánování na obci II
15.2.2022 18:00
Rezervace
Na minulém webináři o KP jsme si řekli, co to je komunitní plánování v sociálních službách a jaký je jeho smysl.
A tentokrát navážeme: Zjišťování potřeb: Jak postupovat? Z čeho všeho se dají vytáhnout informace, když jsme v analytické fázi? Jak to celé udělat tak, aby to mělo smysl? Zaměření na praxi Seminářem nás opět provedou Pavel Štěpánek a Markéta Melechová.

🎓 Sociální politika na komunální úrovni s Olgou Richterovou
21.2. 19.00
Na tomto setkání k sociální politice na komunální úrovni získáte celkový přehled, co může město / samospráva dělat v sociální oblasti.

Nikoli z pohledu zákonů, ale spíš politické praxe. Na co se soustředit, co většinou veřejnost skutečně ocení, a kde jsou příklady dobré praxe k okopírování. Pokud se podaří, doplní povídání Olgy i další lidé s praktickou zkušeností.

Cílem je seznámit nás s praxí dnešních obcí bez lakování na růžovo, ale taky bez zbytečného zoufání si: spousta věcí se již daří, a můžeme přispět k pokrokům často i pouhou informovaností a podporou již existujících nápadů a projektů.

Webinářem nás provede Olga Richterová.

🎓 Canva - školení grafiky pro negrafiky
22.2. 19:00
jitsi.pirati.cz/canva
Potřebujete spíchnout banner na sociální sítě nebo upravit fotku, ale váš grafik nemá čas? Nebo hůř - žádného grafika nemáte? Nevadí! Naučte se pracovat v grafickém programu Canva a vytvářejte originální design dle svých potřeb.
Naše online školení pro začátečníky vás Canvou provede krok za krokem. Poznáte možnosti programu, naučíte se jej ovládat a zkusíte si vytvořit vlastní návrh.

A zveme na cestovatelskou přednášku:
Do Panamy a zase zpátky
16.2. od 18:00.
Více info na FB page.

 

PO hledá kouče

Máme nápad na projekt a rádi bychom věděli, jestli mezi Vámi jsou nějací osobní koučové, či manažeři schopní koučovat, kteří by rádi pomohli dalším Pirátům v dalším rozvoji. Zájemci pište na matej.kubicek@pirati.cz.

Respekt je profi bude pokračovat pravidelným setkáním pracovní skupiny a to 23.2. od 19.00. Sehnali jsme zástupce RP, který nám pomůže v navázání na původmní pracovní skupinu.

Sdílíme dokument pro průvodce nováčka.

Zajímá tě, co znamená být koordinátor v Pirátské straně?

Vypsaná výběrová řízení:

Graphic designer
Koordinátor/ka komunikace pro oblast Chrudimska
Grafik/grafička, copywriter(ka) a správce kanálů Pirátů Olomouckého kraje
Copywriter(ka), grafik/grafička a správce pirátských kanálů

 

Pac a Valentýnskou pusu,

Matěj Kubíček
Česká pirátská strana
Personální Odbor

matej.kubicek@pirati.cz
+420 704 975 335