Pirátský newsletter - Kraj Vysočina: Únorový pirátský newsletter (zpět)

Milé příznivkyně a příznivci, Pirátky a Piráti,
přinášíme vám únorovou dávku informací, tipů, pozvánek a novinek od Pirátů Vysočina.

Krajské zastupitelstvo již zítra 8. 2.

Už v úterý 8. 2. od 10:00, v kongresovém sále Kraje Vysočina, začíná zasedání Zastupitelstva Kraje Vysočina, a to včetně pirátských krajských zastupitelů. Na programu je celkem 77 bodů, přičemž zastupitelé rozhodnou o dalších programech ve Fondu Vysočiny 2022, o dotacích na požární ochranu, o podpoře významných kulturních, sportovních a společenských akcí v Kraji Vysočina v roce 2022, o financování projektů z oblasti dopravy s předpokládaným financováním ze zdrojů EU, o dotaci pro projekt nových vysokoškolských kolejí VŠPJ atd.

 

Zasedání krajského fóra Piráti Vysočina v neděli 13. 2. od 18:00

Už v neděli 13. 2. od 18:00 proběhne zasedání krajského fóra Piráti Vysočina. Po delší době se uvidíme živě, k dispozici však budeme i online. Osobně se sejdeme v Brick baru, náměstí Svobody 11, Jihlava a online na tradiční adrese http://jitsi.pirati.cz/KFvysocina

Před začátkem KF bude možnost potkat se už od 16:00 na neformálním setkání a pokecu. Využij toho!

 

Vzdělávací okénko s koordinátorkou krajského sdružení

Ve čtvrtek 10. února, v čase 17:30 – 19:00 proběhne Vzdělávací okénko s koordinátorkou krajského sdružení (KOKS) Bárou Pokornou. Ať už potřebujete dovzdělat v pirátských systémech, nebo máte další otázky, tak přijďte. Na konkrétním termínu se lze domluvit také individuálně. Sejdeme se na Jitsi, na adrese https://jitsi.pirati.cz/koks_vys

 

Až na krev stále žije

Možná si pamatujete na projekt Až na krev, jehož cílem bylo prolamovat menstruační tabu, distribuovat menstruační kalíšky potřebným a šířit informace o menstruační chudobě. To vše se povedlo a nyní jsme se dostali do další fáze projektu.

Díky projektu PaRo jsme mohli objednat kalíšky za více jak 18.000 Kč, které budeme teď přerozdělovat do krajů podle potřeby. Plánujeme webové stránky a streamy s informacemi o menstruačních pomůckách nebo rozhovor s majitelkou firmy, která nám kalíšky dodává.

Kdo by se chtěl k tomuto jakkoli zapojit, nechť přijďte na schůzku.

Sejdeme se 15. 2. od 17:30, on-line na https://jitsi.pirati.cz/aznakrevcrew

 

Piráti Třebíčsko připravují SWAP

Místní sdružení Piráti Třebíčsko připravuje SWAP neboli výměnu věcí, které již nepotřebuji, za věci, které chci. SWAPování se uskuteční 24. 2. od 13 do 18 hodin v Kavárně we love coffee, Hasskova 66, Třebíč. Další informace najdete již brzy na Facebooku MS Třebíčsko.

 

Letem, světem, internetem

Kraj podpořil dalších 277 žadatelů o kotlíkové dotace za 29,8 mil. Kč. Díky dotačnímu programu kotlíkových dotací bylo v programovém období 2014-2020 v Kraji Vysočina vyměněno 8559 starých kotlů za bezmála 910 miliónů korun.

Piráti a Fórum Jihlava jdou společně do komunálních voleb. Zaměříme se na transparentnost veřejné správy a na její digitalizaci. Do rozhodování o rozvoji města zapojíme veřejnost. Cílem hnutí je svobodná, vzdělaná a digitálně propojená společnost. Volební program představí hnutí v létě.

• Zpívající lípa bojuje o titul Evropský strom roku 2022. Hlasujte do 28. února pro Zpívající lípu z obce Telecí, kterou najdeme jen pár kilometrů od Chudobínské borovice.

 

Sledujte naše kanály: Web | Facebook | Instagram | Twitter

 

Barbora Pokorná
barbora.pokorna@pirati.cz
+420 776 147 766

Jiří Svoboda
jiri.svoboda.hb@pirati.cz
+420 724 235 840