Pirátský newsletter - Ústecký kraj: Únor 2022 (zpět)

Naši milí podporovatelé,

s novým měsícem vám také i my přinášíme shrnutí z pirátské paluby a pozvánky na plánované akce. Tak se pohodlně usaďte a vzhůru do čtení!

Komunální volby se blíží

Jak jistě víte, i letošní rok je rokem volebním. Na podzim se budou konat komunální volby a my se na ně už nyní intenzivně připravujeme. Máte zájem nás v těchto volbách podpořit a pomoci nám s pořádáním akcí, organizací nebo s vytvářením programu ve vašem městě? Chtěli byste ve vašem městě nebo obci něco změnit a nevíte jak? Máte nápady, jak zlepšit vaše okolí? Zajímá vás politika a chtěli byste kandidovat na kandidátní listině Pirátů? Napište nebo zavolejte a společně již něco vymyslíme!

 

Piráti mají nové vedení strany

V lednu skončil mandát republikovému předsednictvu České pirátské strany, a tak se v rámci zasedání celostátního fóra volilo předsednictvo nové. Kdo online přenos nestihnul sledovat, může se podívat na záznam. Předsedou se znovu stal Ivan Bartoš, 1. místopředsedou je Marcel Kolaja, 2. místopředsedkyní Hana Hajnová, 3. místopředsedkyní Blanka Charvátová a svatou pětici uzavírá Martin Jiránek.

 

Krajští zastupitelé a jejich práce

Piráti v Ústeckém kraji nadále požadují vyvození osobní odpovědnosti hejtmana Schillera (ANO) v kauze Marschallová. Vladislava Marschallová jako bývalá hejtmanova poradkyně i z dob poslaneckých čelí vyšetřování z podvodu. Kauzu z Krajské zdravotní důsledně monitorujeme!

Všechny důležité informace o dění ze Zastupitelstva Ústeckého kraje najdete na www.piratiuk.cz.

 

Piráti v Poslanecké Sněmovně

Piráti pracují! Mají ve Sněmovně příkladnou docházku a v lednu se zasazovali především o zmírnění dopadů energetické krize a extrémně vysokých cen energií na peněženky a životy občanů.

Někdy se jednání táhnou kvůli obstrukcím opozice. Takto předseda pirátského poslaneckého klubu umravnil Tomia Okamuru.

 

Vláda ČR a ministři za Piráty

Ivan Bartoš myslí digitalizaci vážně! Posouvá dál možnost zavedení elektronických dokladů, kdy budete moci mít např. občanský průkaz v mobilu. Samozřejmě ryze dobrovolně! Podle místopředsedy vlády a ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše bychom elektronické doklady mohli začít používat již příští rok. Při silniční kontrole pak nebude nutné předkládat řidičský průkaz, postačí pouze průkaz totožnosti.

Jan Lipavský, ministr zahraničí, jede na Ukrajinu. Svou cestou, kterou podniká se slovenským a rakouským protějškem Ivanem Korčokem a Alexanderem Schallenbergerem, chce vyjádřit s východoevropskou zemí solidaritu v době ruského tlaku a podpořit její územní celistvost.

Sledujte Michala Šalomouna, předsedu Legislativní rady vlády a ministra pro legislativu, na Facebooku a Twitteru!

 

Mikuláš Peksa v Evropském parlamentu

Mikuláš Peksa, stejně jako mnozí další Piráti, se v lednu zabýval mimo svou klasickou práci pro občany také situací v dole Turów.

 

Kalendář akcí

10. 2. 15:30 - 17:30 SWAP v SuPiCi
13. 2. 14 - 17 Zasedání krajského fóra
15. 2. 18 - 20 Deskové hry s Piráty
24. 2. 19 - 21 Online schůzka pro nováčky
26. 2. 9 - 12 Akce Zet v SuPiCi

 

Děkujeme za přečtení a přejeme úspěšný únor!

Sledujte naše kanály: web | Facebook | Instagram | | Twitter | YouTube

Zuzana Petrůvová
zuzana.petruvova@pirati.cz
+420 778 402 477

Vratislav Filípek
vratislav.filipek@pirati.cz
+420 608 774 722