Interní newsletter: První únorový (zpět)

Ahoj Pirátko a Piráte,

Posíláme další páteční newsletter.

Podcast naleznete zde

Únorové jitsi RV

Ve čtvrtek proběhlo jako každý měsíc jitsiRV, kde se probírají aktuální a operativní záležitosti. Vybíráme hlavní body:
Zástupkyní RV ve Volebním výboru byla ustanovena Jana Kolaříková. Dan Leština se stal zástupcem RV ve skupině MO pro volební průzkum. Výbor připravuje svůj plán aktivit na letošní rok, které dodají převážně jeho pracovní skupiny.
Znovu se otevírá problematika etiky vnitrostranických kampaní, vzniká nová pracovní skupina, zájemci se mohou hlásit v Zulip vlákně.

Věnovali jsme pozornost již avizované akci pracovně označované jako "ideo konference", její finální podoba může být upřesněna v blížícím se jednání RV , protože kompetence ve věcech ideových a programových má dle stanov právě Republikový výbor.

První letošní zasedání Republikového výboru bylo svoláno na 26. – 27. 2. 2022 a mělo by proběhnout hybridně, částečně tedy v pražské PICE.

 

PLÁNOVANÁ ODSTÁVKA SYSTÉMŮ

Blíží se Valentýn, svátek lásky. Rozhodli jsme se dát trochu lásky našim nezdolným serverům, protože víme, že tento čas budete dozajista věnovat svým nejbližším a politika půjde na moment stranou. Konkrétně budeme 14. února od 14h aktualizovat náš virtualizační cluster, což si vyžádá sérii různě dlouhých výpadků a nese s sebou významné riziko komplikací. Takže pro jistotu vyberte nějaký dobrý film na večer, kdybychom měli my v datovém centru smůlu a na 14.2. si nic zásadního neplánujte. Týká se to i Zulipu a Jitsi!

 

Disco s RP

Oblíbená diskusní platforma DISCO pokračuje. V následujících měsících se můžete těšit na všechny členy republikového předsednictva a jejich hosty. A kdy se tato setkání budou konat? Už 10. února od 20 hodin se DISCO uskuteční s Marcelem Kolajou a Veronikou Murzynovovu, 10. března s Martinem Jiránkem a Vráťou Filípkem, 14. 4. s Ivanem Bartošem, 12. 5. s Hanou Hajnovou a 9. 6. s Blankou Charvátovou a Matějem Kubíčkem, zbývající dva hosté budou včas upřesněni. DISCO bude vždy připomenuto v newsletteru a emailové pozvánce.

Organizace proběhne zcela stejně, jako tomu bylo doposud - stačí kliknout na známý odkaz , který Vás přesměruje na vysílání. Opět bude možnost kladení dotazů živě přímo na Jitsi. Pro ty, kteří preferují kladení otázek písemnou formou, je i nadále shromažďujeme zde.

 

Novinky volebního výboru

Tento týden se poprvé sešel VV v novém, i když stále neúplném složení a pověřil vedením celostátní komunální a senátní kampaně Pavla Štěpánka, našeho volebního koordinátora. Ten nyní skládá volební štáb a připravuje koncepci i rozpočet kampaně. Máš-li k tomu nějaké postřehy, neváhej se na něj obrátit. Další jednání VV proběhne 11.2.

Pavel na vás má jednu velkou prosbu: Chystáte se podávat Pirátskou nebo koaliční kandidátku ve vašem městě? Mrkněte prosím do TÉTO TABULKY a vyplňte tam potřebná pole (hlavně sloupce se žlutou hlavičkou). Informace od vás, jsou pro nás zásadní. Děkujeme

 

Co děláme a kde je to vidět?

Nastavíme jasná pravidla pro platformy typu Airbnb.

Ivan Bartoš předložil vládě částečný odklad stavebního zákona z dílny ANO, návrh byl schválen. Ministerstvo už pracuje na novele, která odstraní nedostatky původní legislativy.

Praha připravila úspěšný projekt humanitárních hostelů.

Občanka už nebude v peněžence potřeba , jednal o tom Ivan Bartoš a Hospodářská komora.

V Jihomoravském kraji bude dostupnější bydlení pro seniory.

Pirátští europoslanci nominovali Assange na Nobelovu cenu míru.

 

Ideová konference

Připravujeme ideovou konferenci, pokud chcete být v přípravném týmu, pojďte sem v neděli 6.2.2022 od 18.30, ale možnosti zapojení budeme dávat průběžně dál i pro ty z vás, co nemají čas v neděli večer si povídat.

 

Školení

ve Středočeském kraji proběhne školení pro MS od Ondry Petra ke komunálním volbám (školení je primárně určeno pro Středočechy, ale domluvili jsme se, že ostatní kraje mohou dorazit na náslech).
Příští školení bude ve středu 9.2.2022 od 19:00 do 21:00 na jitsi

 

Personální Odbor

Posíláme Vám info o super vychytávce. Věděli jste, že na fóru můžete zakládat NEveřejné členské podněty
To může pomoct zvláště v situacích, kdy je zbytečné dávat médiím zbytečné podněty k článkům o našich diskuzích.

Díky projektu Až na krev jsme rozdali už docela pěknou hromádku menstruačních kalíšků ženám, které mohou mít k ztížený přístup k menstruačním pomůckám. V rámci projektu se snažíme nejen o distribuci kalíšků, ale i o osvětu zaměřenou na opakovaně použitelné menstruační pomůcky a detabuizaci menstruace. Více info.
Hledáme i dobrovolníky do našeho týmu, nejbližší schůzka proběhne v úterý 15.2. v 17.30.

Vypsaná výběrová řízení:

PR a mediální manažer/ka pro Ústecký kraj
Graphic designer
Koordinátor/ka komunikace pro oblast Chrudimska
Media manažer/ka /vedoucí mediálního týmu Piráti Praha
Mediální podpora poslaneckého klubu

Dne 7.2. od 18.00 - 19.30 se uskuteční první školení odborů pro nové dodavatele a nové předsedy PKS. Chceš vědět, co dělají odbory, kdo je vede, nebo chceš jen zlepšit spolupráci, či proces? Připoj se.

 

A to je vše,
Hezký víkend,

Matěj Kubíček
Česká pirátská strana
Personální Odbor

matej.kubicek@pirati.cz
+420 704 975 335

|piratipracuji.cz