Piráti Jihočeský kraj: Březen 2022 (zpět)

Milí příznivci a příznivkyně!

Přinášíme Vám pravidelnou dávku informací. :)

 

Na začátek je se bohužel musíme zastavit u smutných událostí posledních dní. Na území Ukrajiny vtrhla nepřátelská vojska. Situaci jsme popsali v centrálním newsletteru: https://nalodeni.pirati.cz/news/msg/584/. Chcete-li získat čerstvé zprávy z vyjednávání předních politiků, doporučujeme sledovat sociální sítě pirátského ministra zahraničních věcí Jana Lipavského.

Chtěli bychom poděkovat všem, kteří se jakýmkoliv způsobem podílí na pomoci uprchlíkům i obraně svobodného světa!

 

Zprávy z mediální oblasti v JčK

Na posledním jednání krajského zastupitelstva bylo jednomyslně přijato usnesení odsuzující útok na Ukrajinu (náš post na FB zde). Na sociálních sítích dále průběžně informujeme o pomoci ukrajinským uprchlíkům, kterou organizuje Jihočeský kraj a jihočeské obce.

S tím souvisí i pirátský web na adrese https://ukrajina.pirati.cz/, kde lidé najdou možnosti pomoci Ukrajině a na jedné ze stránek také přehled o pirátské pomoci v krajích. Pokud budete chtít za náš kraj něco doplnit, napište mi na lubos.kudlacek@pirati.cz

Novým krajským zastupitelem se stal Martin Mareda, místostarosta Tábora, který vystřídal Lukáše Mareše. Naše tisková zpráva je na webu. Slib složil na posledním jednání zastupitelstva 24. února.

Další zásadní obsah týkající se jihočeských Pirátů najdete na našem webu jihocesky.pirati.cz a na naší krajské FB stránce.

 

Pirátský pokec a info z RV - ONLINE

Neformální setkání jihočeských Pirátů, které doplní členka RV Jana Koláříková infem z jednání Republikového výboru. Pokud budete mít, připravte si na Janču dotazy.

Na programu budou pouze Vaše zvídavé otázky a diskuze k nim.

Setkání proběhne 15.3. od 19:00 a bude online ZDE https://jitsi.pirati.cz/jck

Toto setkání bychom chtěli pořádat pravidelně cca 1x za 3-4 měsíce, protože prostor pro diskuzi je důležitý.

 

Komunální volby 2022

Chceš být na kandidátce nebo chceš pomoci s kampaní?

- napiš nám e-mail na adresu koordinator-jiznicechy@pirati.cz
- zavolej naší koordinátorce Nikole na telefonní číslo 778111459

 

MLADÉ PIRÁTSTVO

Určitě už jste slyšeli o Mladém Pirátstvu - týmu mladých lidí uvnitř Pirátů, který podporuje aktivní občanství mladých lidí, snaží se popularizovat politiku a pirátské myšlenky u mladých lidí a pořádá nemálo aktivit a akcí nejen pro své vrstevníky.
Mladé Pirátstvo právě hledá aktivní mladé Piráty a Pirátky, či pirátské příznivce a příznivkyně, kteří by se v Pirátstvu měli zájem zapojit a přiložit ruku k dílu v tom, co nás letos čeká. Bude to zejména pomoc při komunálních volbách, ať už půjde o akcentci témat důležitých pro mladé lidi v komunální politice, motivování mladých lidí ke kandidatuře nebo podpora Pirátům v kampani.
Pokud vás Pirátstvo zaujalo a měli byste zájem se zapojit, dejte vědět na jakýkoliv z našich komunikačních kanálů. Všechny podrobné informace najdete na mlade.piratstvo.cz.

 

ODPOVÍDAČI 🧐

Facebook je tvrdé bojové pole a my potřebujeme i Vaši pomoc!
Orientujete se na sociálních sítích a není Vám jedno, když se o nás šíří lži? Chcete se aktivně zapojit do boje proti nim?
🙋‍♀️🙋‍♂️ Přihlaste se do týmu odpovídačů.
Rádi Vás zaškolíme a poskytneme potřebné info.
Zájemci ať se hlásí rovnou Ivaně 👉👉 ivana.hlusickova@pirati.cz 👈👈

 

Nocleženka

Dokud neodložíme zimní bundu a svetr pod ní, znamená to, že zima stále ještě je. Navíc venku pořádně fouká a v takovém počasí opravdu nechcete trávit noc bez přístřeší. Přidejte se k nám a pomozme společně lidem bez domova - darujme jim Nocleženku, která zahrnuje nocleh na jednu noc, teplý nápoj, jídlo, zdravotní prohlídku, možnost vykonat osobní hygienu a domluvit si schůzku se sociálním pracovníkem.

Nocleženky, které nebudou využity tento rok, zůstanou připravené na další zimu.
Pojďte do toho s námi na 👉 https://www.darujme.cz/vyzva/1202881#vyzva 👈

 

Ženy Vysočiny

Inspirativní přednáška o ženách z Vysočiny proběhne v PÁTEK 18. BŘEZNA 2022 od 17:30 v Českobudějovickém pirátském centru ČePiCe

Více info o projektu najdete na FB Ženy Vysočiny a webu https://www.zenyvysociny.cz/

Za projektem stojí pirátka Hanka Hajnová, brněnská spisovatelka Alena Kastnerová a ilustrátorka Julie Opletalová.

FB událost: https://www.facebook.com/events/462273455498707/

 

Zápis z jednání PKS a setkání KF

Zajímá tě co řeší krajské předsednictvo nebo co se řešilo na krajské schůzi?
Přečti si zápis.

 

Pravidelnou dávku informací pro Vás připravili a do e-mailu naservírovali krajská koordinátorka Klára a vedoucí krajského mediálního odboru Luboš.
Budeme se těšit na spolupráci se všemi aktivními příznivci a příznivkyněmi!

Podněty či reakce pište na

klara.bidarova@pirati.cz
lubos.kudlacek@pirati.cz

 

--
Zároveň si Vás dovolujeme upozornit, že došlo k aktualizaci Zásad ochrany osobních údajů České pirátské strany, které naleznete na adrese www.pirati.cz/o-nas/ochrana-osobnich-udaju. Změna se týká možnosti oslovování členů, příznivců i dalších podporovatelů nejen za účelem dobrovolnictví a expertní pomoci, ale rovněž za účelem finanční pomoci České pirátské strany prostřednictvím webové adresy https://dary.pirati.cz. Pokud byste se domnívali, že je takové zpracování v rozporu ochranou Vašeho soukromého života či právním předpisy, pak můžete vznést námitku v souladu se čl. 21 obecného nařízení o ochraně osobních údajů (nařízení GDPR) na e-mailovou adresu info@pirati.cz či poštou na adresu Na Moráni 360/3, 128 00 Praha 2.