Interní newsletter: Volební výbor jede (zpět)

Ahoj Piráti a Pirátky,

posíláme další várku informací. Podcast dnes namluvil Radek Zeman a najdete ho zde.

Víte o volebním dohledu Republikového výboru?

Stále probíhají primární volby do komunálních i senátních voleb a s nimi souvisí i tzv. volební dohled. RV má dle stanov odpovědnost za kandidátní listiny, v krajních případech může kandidáty i vyškrtnout. A dle volebního řádu má dohled i nad volebními programy a volební spoluprací (předvolební koalice). Předvolební koalice je nutné hlásit na redmine do Registru volebních spoluprací. V rámci volebního dohledu vykonávají jednotliví členové RV dohled nad řádným průběhem primárních voleb v jednotlivých krajích. Přehled členů přidělených pro jednotlivé kraje naleznete v této tabulce.
Obracejte se s důvěrou na ně, když budete mít nějaké pochybnosti či budete potřebovat poradit.
Případně se můžete přijít zeptat i do vlákna na Zulip

Novými jednateli byli vylosováni Zdeněk Kubala, Jakub Michálek, Dan Leština, Jan Bednařík a Jana Koláříková. Ještě mezi sebou vyberou jednatele hlavního, jeho jméno oznámíme příští týden.

 

Volební výbor od RP

Milé Pirátstvo, v posledních dnech byl obnoven volební výbor v novém složení. Jeden zástupce se hledá i z řad celostátního fóra. Pokud se chce někdo k práci ve volebním výboru přidat, může se přihlásit v tomto vlákně. Zájemci a zájemkyně se mohou hlásit do čtvrtka 3. února (včetně). RP z nich poté vybere na svém jednání 7. 2. nominanta\ku za CF. Volby se kvapem blíží a není čas ztrácet čas.

Anti-dezinformační tým Pirátů hledá dobrovolné posily. Zájemci pište na daniel.galuszka@pirati.cz.

 

miniStream s Ministrem

Zajímá tě aktuální situace a dění na Ukrajině i jinde ve světě?
Ve čtvrtek 3. února od 18:30 budeme mít možnost zeptat se přímo našeho pirátského ministra zahraničních věcí Jana Lipavského na to, co nás v problematice zahraniční politiky zajímá.
Připravili jsme pro vás pirátský miniStream s Ministrem
Dotazy můžeš psát už teď sem
Ve čtvrtek se připoj sem
Po vyčerpání dotazů z CODI přesuneme diskuzi na Jitsi.

 

MOmentálně zajímavé

Sněmovna neprojednala možnost prodloužení pandemického ředitelského volna z 5 na 10 dnů ani zavedení korespondenční volby kvůli obstrukcím SPD.

28. ledna skončila akce Milostivé léto, která nabídla snazší možnost zbavit se exekucí u veřejnoprávních subjektů. Průběžně jsme na akci upozorňovali.

Konec jednorázových výrobků z plastů se blíží. Ve středu prošel prvním čtením.

Upozorňujeme na nedodržování lidských práv. Mladá Polka zemřela po úmrtí plodu, který nechtěli polští lékaři vyjmout kvůli tvrdému zákonu o potratech.

Připomněli jsme si osvobození koncentračního tábora Osvětim před sedmdesáti lety.

 

Vzděláváš se?

Možnost zápisu do druhé etapy projektu SAKO (Skvělá Akademie pro KOmunál)
SAKO je převážně online vzdělávací program, jehož absolvent získá všeobecné povědomí o fungování zastupitelstev měst a obcí a bude vybaven praktickým know-how, které mu pomůže k důstojné reprezentaci pirátské politiky.

Více informací o SAKO najdeš ZDE

Pro zápis do druhé etapy prosím vyplň tento dotazník do 14.2.

Těšíme se na všechny účastníky!!

🎓 Doporučujeme záznam z webináře pro všechny budoucí i stávající pirátské komunální politiky a političky: Bezpečnost v komunále 1.3:
Orgán obce - obecní (městská) policie

🎓 A zveme na webinář - Komunitní plánování na obci II
15.2.2022 18:00
Rezervace:
Na minulém webináři o KP jsme si řekli, co to je komunitní plánování v sociálních službách a jaký je jeho smysl:
A tentokrát navážeme: Zjišťování potřeb: Jak postupovat? Z čeho všeho se dají vytáhnout informace, když jsme v analytické fázi? Jak to celé udělat tak, aby to mělo smysl? Zaměření na praxi Seminářem nás opět provedou Pavel Štěpánek a Markéta Melechová.

 

Za hranicí

Evropská pirátská strana (PP-EU) si o víkendu zvolila nové předsednictvo. Post předsedy obhájil Mikuláš Peksa - gratulujeme! Report z dvoudenního zasedání si můžete přečist třeba tady.
Pokud máte nápad, jak podpořit spolupráci pirátských stran v Evropě i ve světě, přidejte se k nám na Zulipu

 

Technicky vzaTO

MAJÁK
V některých MS a KS již probíhá přesun webů z Jekyllu do Majáku. Typicky tam, kde mají své "krajské technické spojky". Např. v MS České Budějovice došlo k úspěšnému importu článků. V tuto chvíli zbývá doladění všech zásadních funkcí, aby pak hlavní vlna webové migrace proběhla hladce. Děkujeme za pochopení!

TO HLEDÁ POSILY!
Mluvíš jazykem jedniček a nul? Hlaš se nám! Pro zmíněné migrace webů oceníme výpomoc. Rádi bychom v každém kraji měli "technickou spojku". Zapojit se můžeš dobrovolnicky či jinak (kapacity máme omezené, ale pokusíme se vyjít vstříc).

JE TO ROZBITÝ?
Řešíš technický problém? Mrkni na wiki.pirati.cz/to a vyber si, co Ti sedí. Chceš s námi pokecat jinak než v chatu? Připoj se na jitsi.pirati.cz/to - jsme tu každé pondělí od 17:00. Ráda Tě vyslechne i naše asistentka Helča Buchtová. Napiš jí soukromě na Zulip či e-mail helena.buchtova@pirati.cz, volej na 773 132 941.

 

POpulární výběrka

Děkujeme Mediálnímu odboru, konkrétně Vráťovi Filípkovi za nové logo v POdcastu, můžete už teď najít na Soundcloudu a od příštího týdne i na Spotify či Applepodcast.

PIRÁTSKÝ FOTBALOVÝ TURNAJ
V rámci ASPiKu se v sobotu 21.5. uskuteční pirátský fotbalový turnaj v malé kopané (týmy 5+1). Hrát se bude v areálu ZŠ Doksy na umělé trávě.
Registrace týmů je možná zde

Vypsaná výběrová řízení:

Výběrové řízení na ředitele/ředitelku Pirátského Institutu
Telefundraiser/ka - specialista péče o dárce
Ekonomický odborník/ce + copywriter/ka pro europoslance Mikuláše Peksu
Mediální podpora poslaneckého klubu
Asistent/ka Administrativního odboru
Graphic designer
PR a mediální manažer/ka pro Ústecký kraj
Koordinátor/ka komunikace pro oblast Chrudimska
Media manažer/ka /vedoucí mediálního týmu Piráti Praha

Hledáme výzkumné agentury v Praze, Brně a Ostravě

Dne 7.2. od 18.00 - 19.30 se uskuteční první školení odborů pro nové dodavatele a nové předsedy PKS. Chceš vědět, co dělají odbory, kdo je vede, nebo chceš jen zlepšit spolupráci, či proces? Připoj se.

 

Hezký víkend,

Matěj Kubíček
Česká pirátská strana
Personální Odbor

matej.kubicek@pirati.cz
+420 704 975 335