Pirátský newsletter - Kraj Vysočina: Lednový pirátský newsletter (zpět)

Milé příznivkyně a příznivci, Pirátky a Piráti,
přinášíme vám první newsletter roku 2022. Začátek roku je tradičně ve znamení bilancování a předsevzetí. My jsme si předsevzali uspět v letošních podzimních komunálních volbách. První krůček k tomuto úspěchu uděláme už v lednu. Čtěte náš newsletter a dozvíte se víc.

Workshop s centrálním MO pro všechny, kteří chtějí uspět v komunálních volbách

Už tuto neděli pro členky, členy a registrované příznivce chystáme workshop s centrálním mediálním odborem (nejen) na téma komunální volby. Díky tříhodinovému workshopu zjistíte, jak se správně a efektivně prezentovat na sociálních sítích, naučíme se využívat kampaňové nosiče, ze zajímavého nápadu vytvoříme nosné téma voleb, získáme praktické tipy, jak oslovit voliče.

To vše a mnohem více vás čeká tuto neděli 23. ledna od 16:00. Sejdeme se on-line, a to na adrese https://jitsi.pirati.cz/MO

 

Studentské stáže s Piráty i v novém roce

Na konci loňského roku jsme rozjeli projekt studentských stáží s 1. náměstkyní hejtmana Kraje Vysočina pro regionální rozvoj, územní plán a stavební řád, Fond Vysočiny a NNO Hanou Hajnovou. V letošním roce budete mít možnost, zúčastnit se stáží také s Janem Břížďalou, radním pro školství, mládež a sport, informatiku a komunikační technologie.

Co vás čeká a nemine? Čeká na vás reálný pracovní program našich krajských politiků, setkání se starosty, občany, politiky, účast na slavnostních akcích. Budete součástí pracovních porad, zmapujete si jazykové dovednosti a získáte zpětnou vazbu od našich politiků.

Pokud vás nabídka zaujala, napište nám, proč máte o stáž zájem a my se vám ozveme.

Své motivační e-maily pište na jiri.svoboda.hb@pirati.cz

 

Setkání zastupitelského klubu s veřejností

Zveme vás na setkání našeho krajského zastupitelského klubu s veřejností, které se uskuteční ve čtvrtek 3. února 2022 od 18 hodin na adrese https://jitsi.pirati.cz/zkvysocina

Těšíme se na Vaše dotazy k aktuálním tématům, které bude řešit zastupitelstvo 8. února 2022. Podklady k tomuto zastupitelstvu můžete najít po zveřejnění na webu kraje: https://samosprava.kr-vysocina.cz/zastupitelstvo

Napište si do kalendáře i další termíny setkání zastupitelského klubu. Pirátský zastupitelský klub se sejde 3. února, 10. března, 5. května, 9. června, 8. září, 3. listopadu a 8. prosince. Veřejné jednání zastupitelského klubu začíná vždy v 18:00 na adrese https://jitsi.pirati.cz/zkvysocina

 

Letem, světem, internetem

Hana Hajnová, 1. náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina byla na Celostátním fóru Pirátů zvolena 2. místopředsedkyní Pirátské strany. Piráti z Vysočiny tak mají svou zástupkyni v nejužším vedení strany. Gratulujeme, Hanko!

• Na Vysočině začaly volby lídrů a lídryň pirátských kandidátek do komunálních voleb. Již první kolo on-line volby lídra pirátské kandidátky pro komunální volby 2022 ve městě Třebíč přineslo jméno nové lídryně. Jedničkou kandidátní listiny bude sedmatřicetiletá středoškolská učitelka Petra Kopečková. Gratulujeme, Petro!

• Na prosincovém jednání zastupitelstva Kraje Vysočina bylo vyhlášeno 16 programů Fondu Vysočiny za 167,1 mil Kč. Ve Fondu Vysočiny 2022 je tak aktuálně ve třiceti sedmi programech alokováno 330 milionů korun. Jednotlivé prioritní osy Fondu Vysočiny 2022 vám představujeme na našem krajském Facebooku.

 

Sledujte naše kanály: Web | Facebook | Instagram | Twitter

 

Barbora Pokorná
barbora.pokorna@pirati.cz
+420 776 147 766

Jiří Svoboda
jiri.svoboda.hb@pirati.cz
+420 724 235 840