Interní newsletter: Pro členy/ky, příznivce/kyně a registrované (zpět)

Ahoj veškerému Pirástvu,

na podnět Davida Raušera jsme přejmenovali náš newsletter, jehož jméno už nebylo cool. Za prvé nechodí jen na členy a členky, ale i všem, kteří ho chtějí a za druhé bylo jeho jméno moc dlouhé.

Podcast tentokrát namluvil Igor Štverka a najdete ho zde.

Republikový výbor - výměna stráží pokračuje

Probíhají další výměny členů výboru. Za Jihočeský kraj končí Jan Hošek (díky za odvedenou práci pro výbor) a na jeho místo byla zvolena Jana Kolaříková. Za kraj Zlínský je nově zvolen Marek Houser. Pro nováčky výboru máme připraveného Průvodce člena RV, soupis aktivit vám nastíní běžnou agendu výboru, samozřejmě, že jsou zde i agendy zcela nečekané.
A obmění se nám i jednatelé výboru, probíhá nový los, jasno bude 25. ledna.

 

RP rozdělení sekcí

Za nové RP představujeme základní rozdělení gescí:

* Ivan Bartoš bude mít na starosti vládní a poslanecký tým.
* Marcel Kolaja si vzal pod sebe náš europoslanecký tým a bude mít pod sebou administrativní, technický a zahraniční odbor.
* Hanka Hajnová bude mít hlavní zaměření na volební výbor, právní tým a výběrová řízení.
* Blanka Charvátová bude řešit oblast personálního odboru, republikový výbor, kontrolní a rozhodčí komisi, a k tomu Mladé Piráty.
* Martin Jiránek bude mít na starosti mediální odbor, Pirátský institut, 1. pirátskou a resortní týmy.

 

Z médií

Vláda ve středu řešila novelu zákona o střetu zájmů a kyberbezpečnost. Ivan Bartoš prezentoval postup úpravy stavebního zákona. Vláda také zrušila, aby očkování bylo povinné.

Ochranu zvířat myslíme vážně. Téma převozu hospodářských zvířat v nevyhovujících podmínkách rezonuje Evropským parlamentem, o řešení se zasazuje Marcel Kolaja.

Markéta Gregorová a Klára Kocmanová iniciovaly změnu přístupu k životu v oceánech, chtějí větší ochranu žraloků, kteří jsou mrzačeni kvůli ploutvím.

Jan Farský rezignoval na post poslance, Starostové vrátí pochybné dary.

 

Rande s TO?

TO na drátě
Jsme in a následujeme doporučení Konsentu. Odteď nás můžeš potkat každé pondělí v 17:00 na Jitsi TO. Máš dotaz na konkrétního člena týmu nebo něco většího? Dej včas vědět buď na Zulipu v kanále Technický odbor nebo třeba e-mailem (to@pirati.cz), aby se připravil a dorazil. Šetříš tak čas sobě i nám. Děkujem!

Valentýn v TéÓčku
Možná si říkáš, co chce banda vlasatých obrýlených ajťáků dělat na Valentýna a proč to hlásí už v lednu... Dobrá otázka! 14.2. večer je nejlepší čas na rande nebo jinou nepracovní aktivitu. Bude totiž docházet ke krátkodobým výpadkům našich systémů z důvodu upgradu. Dáváme proto vědět takto s předstihem a ještě se připomenem. Díky za pochopení!

 

Personální Odbor

PO vydalo novou vyhlášku k výběrovým řízením.

Vypsaná výběrová řízení:

Výběrové řízení na ředitele/ředitelku Pirátského Institutu
Manažer/ka sněmovní práce
Telefundraiser/ka - specialista péče o dárce
Ekonomický odborník/ce + copywriter/ka pro europoslance Mikuláše Peksu
Mediální podpora poslaneckého klubu
Asistent/ka Administrativního odboru
Graphic designer

Hledáme výzkumné agentury v Praze, Brně a Ostravě

Připravujeme výběrko na Mediální manažer pro volby do Prahy.

Dne 7.2. od 18.00 - 19.30 se uskuteční první školení odborů pro nové dodavatele a nové předsedy PKS. Chceš vědět, co dělají odbory, kdo je vede, nebo chceš jen zlepšit spolupráci, či proces? Připoj se.

 

Krásný zasněžený víkend,

Matěj Kubíček
Česká pirátská strana
Personální Odbor

matej.kubicek@pirati.cz
+420 704 975 335