Interní newsletter: Šťastný nový rok! (zpět)

Ahoj všem Pirátkám, Pirátům a Pirátčatům,

Víme, že máte plnou hlavu událostí posledních dní a do toho máme zítra CF, nicméně strana nezamrzla a jede dál, a tak je toho dneska víc, než jindy.

Podcast naleznete zde

CF 2022

Volba předsedy a místopředsedy Pirátů

V sobotu 8. ledna budeme volit na celostátním fóru předsedu a místopředsedy strany. Po 10:00 začne představování kandidátů na předsedu strany, později i na místopředsedy, v 11:20 by podle plánů mělo začít hlasování o předsedovi v Heliosu.

Zásadní budou online projevy kandidátů, jenže na čtveřici uchazečů o post předsedy je vyhrazena pouhá hodina. Proto je dobré, že si můžete projít několik materiálů, které vznikly.

Patrick Zandl položil všem kandidátům několik otázek zejména na budoucí směřování strany i vládní angažmá. Najdete je na Mraku

Další tabulku spravuje Jakub Michálek a dotazy v ní jsou věnované hlavně vnitřnímu fungování strany. Najdete ji na Google Docs.

Přehledné medailonky kandidátů vytvořil Jakub Dušánek.

V prvním kole hlasování je vhodné hlasovat pro všechny uchazeče, kteří jsou podle vás pro danou funkci vhodní, protože jen uchazeči s nadpolovičním počtem hlasů procházejí do druhého kola. V něm už se uděluje jediný hlas. Pamatujte tedy na to, že první kolo je hlasováním o "přijatelnosti" a pokud se má vybírat v druhém kole z málo přijatelných kandidátů, kvalitu volby to snižuje.

Zasedání CF 2022 v Pardubicích
Online přenos zde
Plánovaný harmonogram a seznam hlasování najdete na foru či webu zasedání.

 

Rozloučení RP

Byli jsme v Republikovém předsednictvu, a byli jsme v něm rádi. V uplynulých čtyřech (nebo dvou) letech nám byla svěřena velká důvěra a snažili jsme se jí dostát, jak nejlépe jsme uměli. Nyní ani jeden nekandidujeme a držíme palce nám všem, abychom moudře zvolili výrazně obměněné předsednictvo. Kdo se chce ohlédnout za našimi výsledky, nechť se podívá sem. Budeme rádi nápomocni novému vedení slovem i skutkem dál, neváhejte nás přímo oslovit. Přejeme novému RP hodně sil i špetku štěstí. Olga, Vojta, Radek

 

Administrativně důležité

Jednání CF

CF 26/2021 Změna Stanov - Zvýšení počtu členů RP na sedm
Hlasování proběhne v sobotu na zasedání CF.

CF 30/2021 Volba republikového předsednictva
Hlasování proběhne v sobotu na zasedání CF.

CF 33/2021 Volba kontrolní komise
Navrhnout či podpořit kandidáty můžete v členských podnětech.

CF 2/2022 Výroční zpráva předsedy České pirátské strany za rok 2021

Oznámení AO - zimní nepřítomnost
Do 16.1. je nepřítomna Lucie S. zástupkyně vedoucí AO.

 

Vzdělávání

Vše, co tě zajímá o vzdělávání najdeš tady.
1. Zveme tě do druhé etapy SAKO
2. Webinář Canva - školení grafiky pro negrafiky - 31.1.2022 od 19.00
3. Pozvánka na development centrum:
Sobota 15.1. Plzeň, Plzeňské pirátské centrum 10:00-17:00
Registrační formulář na tento termín

Sobota 29.1. Pardubice ParduPiCe 10:00-17:00
Registrační formulář na tento termín

 

Z médií

V úterý jsme představili naše priority, které chceme v programovém prohlášení.

 

Komunální volby

Centrální volební koordinátor ve spolupráci s volebním výborem připravil návrh strategie pro komunální volby, kterou nyní připomínkují zástupci dotčených stranických odborů a bude předložena novému vedení strany po jejím zvolení. Vzhledem k citlivosti materiálu není volně přístupný. Kdo by měl zájem nahlédnout a případně se zapojit do dalšího připomínkování, nechť se ozve Pavlovi Štěpánkovi. Do konce ledna budou k dispozici základní manuály pro komunální volby, včetně postupů při uzavírání různých variant předvolební spolupráce s dalšími subjekty nebo vzorů smluv. Předložení společného programu nebo programových priorit strany pro komunální volby bude jeden z prvních úkolů pro nové RP.

 

TéÓčko nekouše!

Ahoj! Nový rok, nové výzvy. Tímto vás chceme pozvat na online schůzi Technického odboru. Potkáme se v pondělí 10.1. v pět odpoledne na jitsi. Probereme personální otázky, plán úkolů na rok 2022 a rádi bychom také stanovili termín a čas pravidelných porad našeho odboru. Přijď mezi nás, rádi Tě poznáme, ať už Ti z kapsy kouká USBéčko nebo cokoli jiného. :) Jo, a fakt nekoušem! :)

 

Ze zahraničí

Michal Gill byl jmenován zástupcem vedoucí Zahraničního odboru. Michalovi gratulujeme, i když práce v odboru není žádné "nine to five" a posíláme písničku.

O víkendu proběhne pravidelné půlroční valné shromáždění pirátské internacionály (online PPI GA), nominace do volených funkcí najdete na fóru ZO a pokud se chcete zúčastnit, mrkněte na Zulip zahraničního odboru. Report přineseme v dalším newsletteru.
Už za dva týdny nás také čeká Rada evropské pirátské strany, kterážto událost slibuje napínavý zážitek plný diplomacie a vyjednávání. Více info opět na výše zmíněných kanálech.

 

PO

Zveme Vás na 2. schůzi pracovní skupiny Respekt je Profi a to 11.1.2022 od 19.00 na jitsi.

Dne 7.2. od 18.00 - 19.30 se uskuteční první školení odborů pro nové dodavatele a nové předsedy PKS. Chceš vědět co dělají odbory, kdo je vede, nebo chceš jen zlepšit psolupráci, či proces? Připoj se jitsi.pirati.cz/odbory.

Vypsaná výběrová řízení:

Výběrové řízení na ředitele/ředitelku Pirátského Institutu
Manažer/ka sněmovní práce
PR a mediální manažer/ka pro Ústecký kraj
Telefundraiser/ka - specialista péče o dárce
Výběrové řízení na pozici: Pravá ruka předsedy poslaneckého klubu
Ekonomický odborník/ce + copywriter/ka pro europoslance Mikuláše Peksu

Od bývalé telefundraiserky:
"Práce telefundraisera mě oslovila především pro svoji rozmanitost. Spočívá v přátelské komunikaci s lidmi, kteří nám jsou nakloněni. Jsem tak trochu odpovídač, když vyvracím dezinformace a koordinátor, když radím, jak se mohou zapojit. Jasně, jsou i tací, kteří si povídat ani přispět nechtějí, nevadí. Tohle není žádný telemarketing a dobrý pocit můžete mít i z hovoru, kde není žádný dar přislíben. V hlavě mi uvízla věta: „Dlouho se mi nestalo, že by mě hovor s někým koho neznám, potěšil“. To dodá energii. A navíc, je to v Čechách ojedinělý projekt." Nikola

No a stále hledáme výzkumnou agenturu

 

Hezký zbytek dne a přejte nám všem palce, ať to zítra dopadne dobře.

Matěj Kubíček
Česká pirátská strana
Personální Odbor

matej.kubicek@pirati.cz
+420 704 975 335

|piratipracuji.cz