Interní newsletter: Vše je v pořádku (zpět)

Ahoj Piráti a Pirátky,

cukroví se peče, venku sněží a Zeman zlobí.. Svět je v pořádku.

Všechny novinky najdete v tomhle newsletteru a také v POdcastu, který pro vás namluvil Radek Zeman.

DISCO s RP 16.12. od 20:00

(DISCO = diskuze s centrálními orgány). Ve čtvrtek 16.12. od 20:00 srdečně zveme všechny členky, členy i RegP na (s největší pravděpodobností poslední letošní) DISCO, tentokrát s předsedou Ivanem Bartošem a zástupci RV. Vysílání proběhne na známém odkazu. Opět budeš mít možnost kladení dotazů živě přímo na Jitsi, případně dotaz můžeš předem zaznamenat ZDE.

 

Republikový výbor stále pracuje

Probíhají následující jednání:
RV 71/2021 Změna Stanov - Zvýšení počtu členů RP na sedm

RV 72/2021 Nominanti na náměstkovské pozice
RV 73/2021 Doplnění Pravidel pro nominace
RV 52/2021 Konání výběrových řízení do dozorčích rad a představenstev obchodních firem samospráv
RV 59/2021 Určení ideových červených linií (pouze pro členy - neveřejný režim)

Tento víkend také hlasujeme v jednání RV 69/2021 - Upgrade pravidel pro členy a příznivce ještě v jednom uzavřeném jednání, vážní zájemci obracejte se případně na své důvěrníky v RV.

Rekonstrujeme naše pracovní skupiny, už jsou nově ustaveny Programová, Technická, Přepisová pracovní skupina a PR tým RV. Aktuální stav sledujte na našem webu. Skupiny jsou veřejné a do jejich činnosti se mohou zapojit i dobrovolníci, kontaktujte případně příslušného vedoucího nebo stačí jen dorazit na jejich online setkání.

Moravskoslezský kraj si zvolil nového krajského zástupce, je jím Pavel Kořízek . S členstvím v RV se tak loučí jeho dlouholetý člen Jiří Demel, který již nekandidoval, protože podle svých slov chtěl na tuto pozici perspektivní mladou a čerstvou sílu. Jiřímu děkujeme za spoustu odvedené dobrovolnické práce a za ostravskou vytrvalost.

 

Z médií

Jan Lipavský a Michal Šalomoun se v týdnu setkali s prezidentem Zemanem. V souvislosti s návštěvou znovu shrnuli pro veřejnost svou vizi působení na jednotlivých resortech. Prezident v pátek následně uvedl, že Jana Lipavského odmítá jmenovat. Takový postup je v rozporu s Ústavou a za Piráty ho zcela odmítáme. Všichni naše nominanti stále platí, stojí za nimi podle svého vyjádření i Petr Fiala.

Mikuláš Peksa upozornil , že domácnosti v uhelných regionech a malé firmy přichází o miliardy z evropského Fondu pro spravedlivou transformaci.

Covid není jen čistě epidemiologická záležitost. Iniciovali jsme proto vznik meziresortní skupiny , která bude doplňovat návrhy epidemiologů o pohled sociální, ekonomický a psychologický. Představili jsme i pětici opatření proti covidu, které je nutné okamžitě realizovat.

Jana Skopalíková a další naši zástupci jednají ve Středočeském kraji s obcemi a občany o možnosti vyhlášení nového národního parku Křivoklátsko.

 

Administrativní zprávy

Hlasování CF
2. kolo hlasování CF 21/2021 Pořad jednání zasedání CF 2022 v Pardubicích

Jednání CF
CF 26/2021 Změna Stanov - Zvýšení počtu členů RP na sedm

CF 30/2021 Volba republikového předsednictva
Nominovat či podpořit můžete kandidáty v členských podnětech
nebo krajskou nominací.

CF 31/2021 Změny jednacího řádu

Oznámení AO - zimní volno
Dnes je poslední den, kdy všechny žádosti na AO, které se mají stihnout do konce roku, jsou třeba zaslat do podatelny AO na Redminu. Jinak budou zpracované až po Novém roce!
Od 18.12. do 2.1. má volno Alice, vedoucí AO.
Od 18.12. do 16.1. má volno Lucie, zástupkyně vedoucí AO.

Zasedání CF 2022 v Pardubicích
Stále je možnost se přihlásit na zasedání v Pardubicích. ;-)

 

Technický odbor hlásí +1

Asistentka Technického odboru Helča Buchtová je dočasně indisponovaná asi 4.5kg hromádkou štěstí (rozuměj: povila malé Pirátě). Pokud Tě tíží technický problém, následuj postup (wiki.pirati.cz/to), který Ti pomůže k efektivnímu řešení. Nejrychlejší reakci dostaneš v kanálu Technický odbor na Zulipu. Malá rada: v kanálu TO najdeš, co hledáš kliknutím na nabídku "další témata". Po stisknutí ctrl+F můžeš zadat do okénka hledání, co Tě pálí. Pravděpodobně pro dané téma již existuje vlákno, tak jednoduše přidej svůj dotaz tam. Hotovo! :)

Vánoční provozní doba
V období od 21.12.2021 do 1.1.2022 dojde k odstávce lidské části posádky. Jinými slovy: naše systémy poběží jako divé, ale členové TO si budou dávat "voraz". Děkujeme za pochopení!

 

Personální odbor

Posíláme v obrázku POmalovánky za měsíc listopad.

Pirátský jingle:

Pokud jste dočetli (doposlouchali) až sem, rádi bychom vás poprosili o zodpovězení pár otázek, které nám pomohou lépe definovat zadání pro novou znělku našeho podcastu.
Když se řekne Česká pirátská strana, jaký zvuk se ti vybaví?
Jakou emoci by měla znělka vyjadřovat?
Odpovědi na tyto otázky a případné další podněty posílejte do úterý 14.12. večer na mail marketa.kafkova@pirati.cz. Děkujeme!

V pátek 17.12. od 18.00 do 20.00 se uskuteční první pracovní schůzka k projektu Respekt je Profi. Sejdeme se tady. Pokud chceš přispět k lepší pirátské kultuře, řešit pirátské hodnoty a nebo vylepšit pirátská výběrová řízení, pak je to jedinečná příležitost. Zúčastnit se může každý, kdo má zájem nám pomoct.

A jako tradičně rubrika volných pozic:

Stratég (f/m/d) kampaně 2022 pro Prahu
PR a mediální manažer/ka pro Ústecký kraj
Administrative Assistant for Marcel Kolaja

Dále MO hledá výzkumnou agenturu

A stále hledáme Stážistu na Vysočinu

A budeme hledat právníka na správní právo, který nás bude zastupovat ve sporu s ministerstvem financí o 20 milionů Kč.

Stay Tuned

 

A to je pro dnešek vše, mějte krásný víkend,

Matěj Kubíček
Česká pirátská strana
Vedoucí Personálního Odboru

matej.kubicek@pirati.cz
+420 704 975 335

|piratipracuji.cz