Pirátský newsletter - Liberecký kraj: Prosincové novinky a zasedání Krajského Fóra (zpět)

Milé příznivkyně a příznivci, členky a členové.
Zdravíme Vás v opět nelehké, adventní, předvánoční době. Sněhu, zdá se, bude na Vánoce dost, dobré nálady snad také a kdyby ne, tak vtípek na konci Vám snad zvedne náladu :).

ZASEDÁNÍ KRAJSKÉHO FÓRA 11. PROSINCE 2021

První a nejdůležitější informací je srdečné pozvání na zasedání Krajského Fóra, proběhne tuto sobotu 11. prosince 2021 od 9.30 do cca 16.00 hodin.

Program bude rozmanitý a bude se soustředit hlavně na přípravu naší kandidatury v komunálních volbách a nastavení nejen mediální strategie jak v nich uspět co nejlépe. Máme přislíbený hodinový blok od vedoucího Mediálního odboru Vratislava Filípka, který nám představí plány pro směrování a podporu kampaně a kandidátů.

Dále dorazí naši koaliční poslanci Jan Farský a Jan Berki, kteří nás budou informovat o novinkách v Poslanecké sněmovně a agendě, kterou budou v následujících letech řešit. Můžeme se těšit na reporty krajského předsednictva, krajských a lokálních zastupitelů, plány zakládání místních sdružení, nějaké to menší školení i představení nových členů a nějaké to grilováníčko.

Do rozpravy na fóru se můžeš zapojit zde.
Harmonogram a podrobnosti najdeš zde.

Celé Zasedání Krajského Fóra bude odehrávat v on-line prostoru na platformě Jitsi Meet a vysílat přes kanál PiTube.

 

PIRÁTI VSTUPUJÍ DO VLÁDY

Jistě jste zaznamenali, že si Pirátská strana v hlasování na Celostátním fóru, počtem krásných 82,1% pro, odhlasovala vstup do nastupující nové vlády.

V nové vládě budeme jako Piráti ve vedení Ministerstva pro místní rozvoj společně s oblastí digitalizace, dále ve vedení Legislativní rady vlády a v neposlední řadě v čele resortu zahraničí.

Před čtyřmi lety jste nás do Sněmovny zvolili jako hlídací psy demokracie. Z tohoto závazku neslevíme ani tentokrát a budeme dál dohlížet na dodržování domluvených mantinelů vládního programu. I ve vládě totiž držíme kurz!

 

KOMUNÁLNÍ VOLBY

Ač se to zatím nezdá, komunální volby se kvapem blíží. Věnujte prosím pozornost založenému vláknu diskuze na Pirátském Fóru.

Plánujete stavět kandidátku do komunálek ve vašem městě či obci? Třeba i nějakou "lokální koaliční"? Diskutujte, komentujte i v případě, že to zatím jen zvažujete. Potřebujeme v rámci přípravy rozpočtu na rok 2022 naplánovat financování kampaně a k tomu je nezbytná zpětná vazba z jednotlivých míst, kde se kandidovat bude. Zamyslete se prosím nad tím, jaký rozpočet na kampaň byste potřebovali, co chcete všechno realizovat, připravte kvalitní plán a strategii.

Mějte prosím na zřeteli, že i my na kraji budeme muset více šetřit a zamyslet se nad každým nákladem v kampani, aby byl rozumný a efektivní.

Zvažte i možnost podpory s vlastní kandidaturou na lokální kandidátní listiny, protože je opravdu důležité mít kandidátní listinu naplněnou.
Na začátku příštího roku Vám bude představena celorepubliková presentace volební strategie Pavlem Štěpánkem, členem Volebního výboru.

 

MARATON PSANÍ DOPISŮ S AMNESTY INTERNATIONAL

Rok se s rokem sešel a my se opět připojujeme k Maratonu psaní dopisů. A abychom předešli všem nebezpečím, provedeme to online.

Maraton psaní dopisů již mnohokrát pomohl zmírnit nebo zvrátit průběh trestu u některých nespravedlivě vězněných.

Vždy se tato akce koná okolo termínu 10.prosince, který je Dnem lidských práv. Pojďte s námi zabojovat za ty, kteří jsou na svých právech krácení.

Osudy lidí, o které letos běží: https://maraton.amnesty.cz/

Letos to uděláme opět online a pojedeme na způsob výzvy. Všichni, kdo se přidají k událost můžou od 1. do 16. prosince označovat (a vyzývat) svoje přátele na facebooku, aby se přidali a poslali dopis.

Krok po kroku:👨‍👩‍👧‍👦👨‍👩‍
1. Vyberu si osobu, které chci pomoci – ZDE
2. Napíšu dopis nebo stáhnu vzor, vzory najdete také níže.
3. 📸 Vyfotím se jak dopis píšu (nebo posílám).
4. ✉️ Napsaný dopis vložím do obálky a nadepíšu adresou v angličtině (tu najdu například na vzorovém dopisu nebo ve složce u každé osoby).
5. Na poště koupím známku na dopis podle toho, kam ho posílám.
6. Dopis pošlu… 👋
7… a pošlu to dál 🙂 Na svém FB zveřejním fotku, jak píšu dopis a vyzvu TŘI z mých přátel, aby se taky zapojili.
8. Nezapomenu na hashtagy #AmnestyInternationalCR a #MaratonSPiraty

🖊️Vzory v češtině, angličtině nebo španělštině🖊️
Bernardo z Guatemaly – podklady
Ciham z Eritreji - podklady
Čang z Číny - podklady
Mikita z Běloruska - podklady
Mohamed z Egypta - podklady
Sfera z Ukrajiny - podklady

 

NOVINKY A STŘÍPKY ZEVNITŘ I ZVENČÍ

Momentálně probíhá převolba předsednictva MS Českolipsko.
Aktivně se pracuje na založení nových místních sdružení v kraji: MS Turnovsko, MS Liberec, MS Horní Pojizeří.
Liberečtí Piráti stále neúnavně bojují za zachování plaveckého bazénu na Františkově v Liberci.
Turnovští Piráti se zasazují o nové koupaliště V Dolánkách.

 

FÓREK NA KONEC

Jaromír Soukup si koupil psa.
Dal mu jméno pes Jaromíra Soukupa.

 

Děkujeme za pozornost, přejeme krásný adventní čas, pohodové svátky a buďte zdrávi.
V případě jakýchkoliv dotazů a nejasností kontaktujte naši krajskou koordinátorku Hanku Černošovou, tel. +420 770 113 645, hana.cernosova@pirati.cz.