Pirátský newsletter - Středočeský kraj: Zpátky do onlinu (zpět)

Krajské fórum už zítra!

Vzhledem ke zhoršující se koronavirové situaci jsme se rozhodli schůzi krajského fóra přesunout do onlinové roviny. Sejdeme se zítra mezi 13-18 hodinou na odkazu: jitsi.pirati.cz/sck. Program schůze vzniká zde: https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=774483#p774483.
Zveme všechny – schůze je veřejná.

Setkání s nováčky

Poslední setkání pro všechny nováčky proběhne ve středu 15. 12. od 18 hodin na odkazu: jitsi.pirati.cz/novacci. Jak funguje Jitsi najdeš na pirátském Moodlu.

Klára Kocmanová bude ve sněmovních výborech řešit sociální otázky a životní prostředí

Sněmovna schválila nové obsazení sněmovních výborů. Pirátská poslankyně Klára Kocmanová bude působit ve Výboru pro životní prostředí a Výboru pro sociální politiku. Předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek naváže na svou práci z minulého volebního období v Ústavně právním výboru, kde se bude nadále zasazovat o férovější stát i justici a boj proti korupci.

„Hrr na mor 2022“

Středočeští včelaři žádají kraj o podporu v boji s šířením moru včelího plodu. Radní dnes jejich žádost o dotaci na projekt „Hrr na mor 2022“ podpořili, konečné slovo bude mít krajské zastupitelstvo.

Celkové náklady na projekt jsou odhadovány na 1,7 milionu korun, Český svaz včelařů žádá Středočeský svaz o 1,36 milionu korun.

Zatraktivnění veřejné dopravy je priorita!

8. listopadu v 9:31 vyjel na trať ve směru Kralupy nad Vltavou poprvé nový moderní vůz RegioSpider. České dráhy tu v rámci zkušebního provozu nasadí čtyři nízkopodlažní motorová vozidla tohoto typu. Vlaky nahradí motoráky řady 810, které na tratích jezdí nyní. Tyto soupravy si budou moci užít cestující také na tratích z Kralup do Loun a do Velvar.

Maraton dopisů s AMNESTY INTERNATIONAL

Někdy dokáže obyčejný dopis změnit lidský život. Napište ten svůj. Připojte se k největší lidskoprávní akci na světě a pomozte lidem, kteří jsou nespravedlivě pronásledováni a vězněni. V některých zemích se totiž svobodný názor nebo kritika mocných trestá. Právníci, reportéři, ale i účastníci demonstrací nebo obránci lidských práv jsou nespravedlivě vězněni a perzekvováni po celém světě. Právě takovým chceme kampaní Maraton psaní dopisů pomoci.

Každoročně se akce pořádá kolem 10. prosince, tedy v Den lidských práv. V České republice se snažíme psaní dopisů koncentrovat do období mezi 25.11. a 15.12.

Mgr. Barbora Knotová Vaicová
Koordinátorka dobrovolníků pro Středočeský kraj