Interní newsletter: Poslední listopadový (zpět)

Ahoj všem Pirátkám a Pirátům,

Posíláme vám další várku žhavých informací.

A stejně jako minulý týden i POdcast s Radkem Zemanem.

A možná lehce na rozehřátí, zajímá vás, jak vypadá povolební vývoj?

Informace přímo od předsedy zde.

O víkendu zasedá online Republikový výbor

Z programu sobotního zasedání výboru vybíráme několik tipů jako jsou Komunální volby 2022, Senátní volby, Respekt je profi, Rozpočet 2022, Budoucnost Pirátského vládního týmu, Report z tvorby závěrečné zprávy ke kampani/koaličnímu postupu, Výběrová řízení do dozorčích rad a představenstev firem samospráv. Neděle je celá věnována bodu Určení ideových červených linií. Oba dny začínáme v 9 hodin, celý program na foru. Přijďte si poslechnout podnětné diskuze, vyberte si program, který vás zajímá.

Výbor také začal projednávat Upgrade pravidel pro členy a příznivce, doba navrhování potrvá do 2. prosince 10:00. Navrhované změny najdete v tomto jednání.

 

Republikové předsednictvo

DISCO s RP 2.12. od 20:00
(DISCO = diskuze s centrálními orgány). Ve čtvrtek 2.12. od 20:00 se členky, členové i RegP mohou těšit na diskuzi s místopředsedou Martinem Kučerou a zástupci RV. Vysílání proběhne na známém odkazu. Opět budeš mít možnost kladení dotazů živě přímo na Jitsi, případně dotaz můžeš předem zaznamenat zde.

PROSBA ČLENSKÉ ZÁKLADNĚ
Milá členská základno, nejen kvůli povolebnímu vývoji se nám množí jednání, která je z různých důvodů nutné vést uzavřeně. Rádi bychom vás požádali, abyste v těchto případech uzavřenost jednání respektovali a nezveřejňovali z těchto jednání jakékoli informace (nebo ještě hůře rovnou screeny diskuzí). Tato prosba se týká také situací, kdy je předem domluven přesný časový harmonogram, kdy informaci dostane členská základna, a kdy média. Členská základna je dostává dříve, protože je to fér. Není to pokyn k tomu, abychom tím zaplavili po tisíci vlastních osách internety. Mějme prosím na paměti, že zveřejňováním čehokoliv, co má být v danou chvíli neveřejné, dáváme prostor domněnkám a poškozujeme obraz strany, čili naše společné snažení. Nekoordinované leaky pak způsobují reakce okolního světa, což zase mediálnímu odboru a nám všem vezme zbytečně kvanta času, který se v tu chvíli musí využít na reakce, vysvětlování a komentování. Nebýt toho, mohli bychom svůj čas využívat účelněji strategicky tvořenými výstupy, v nichž si každý může přijít na své. Respektujme prosím práci ostatních, respektujme nějaké základy strategie a taktiky, nebuďme cedník, nebuďme pro smích. Nereflektování této prosby by mohlo způsobit nejen šrámy na obrazu Pirátské strany, ale také to, že nebudeme moci informace, jako jsou např. výsledky hlasování atd., předem uzavřeně poskytovat členské základně, a ta se bude informace dozvídat ve stejnou chvíli, jako média. Věříme, že se všichni veřejně angažujeme z podobně shrnutelných důvodů - zlepšení života v naší zemi. Abychom tak mohli činit efektivně, je občas namístě myslet takticky a hrát podle pravidel hry.

Předem moc děkujeme :)

 

Co proběhlo médii?

Společně s koalicí Spolu jsme představili strategii pro boj s pandemickou krizí. Plán řeší nejen aktuální situaci, ale navrhuje také střednědobý a dlouhodobý postup.

Sněmovna v týdnu schválila nové obsazení výborů. Klára Kocmanová bude působit ve Výboru pro životní prostředí a Výboru pro sociální politiku. Jakub Michálek naváže na svou úspěšnou práci z minulého volebního období v Ústavně právním výboru.

Michal Šalomoun popsal, jak by si představoval své fungování v úřadu a proč je tak klíčové, aby byly zákony srozumitelné i pro “neprávníky”, měly jasně zanalyzované dopady a nezahlcovaly nás další byrokracií.

Spolu s Lydií a Lidskoprávním týmem jsme si připomněli Mezinárodní den proti násilí na ženách a nutnost reformy porodní péče.

 

Administrativní odbor

Jednání CF
CF 21/2021 Pořad jednání zasedání CF 2022 v Pardubicích - prodloužená rozprava do 29.11.

Procedurální náležitosti CF 1/2022 zasedání CF 2022 budeme diskutovat v subforu Procedurální námitky a jednání.

CF 26/2021 Změna Stanov - Zvýšení počtu členů RP na sedm

CF 30/2021 Volba republikového předsednictva

Oznámení AO
Abychom se z toho všeho nezbláznili potřebujeme si jednou za rok oddechnout. Proto oznamujeme, že všechny žádosti na AO, které se mají stihnout do konce roku, potřebujeme mít nahlášené v podatelně AO do 10.12. včetně.
Od 18.12. do 2.1. má volno Alice, vedoucí AO.
Od 18.12. do 16.1. má volno Lucie, zástupkyně vedoucí AO.

Zasedání CF 2022 v Pardubicích
Přípravy zasedání jsou v plném proudu a nově máme i webovou stránku,
kde je již možné se zaregistrovat, zarezervovat ubytování a dozvědět se mnoho dalších užitečných informací.

 

Stranické SMSky

Chceš dostávat upozornění SMS zprávou např. o zahájení hlasování, nebo aktuální dění sleduješ jinde a zprávy jsou pro Tebe zbytečné? Změň si nastavení v Profilu.

Jak na to?

Po přihlášení pirátskou identitou nahoře na černé liště klepni na položku Členství. Dole na stránce najdeš možnost přihlásit/odhlásit si upozornění pomocí SMS. Hotovo! :)

 

Personální odbor

Na základě diskuze výkonných orgánů a po schválení RV tuto sobotu budeme pokračovat v implementaci výstupů z projektu Respekt je Profi.
Budeme rádi, když se zapojíte zde, v dalším newsletteru bude termín setkání nebo hlasování o něm.

Hledáme placené pozice:

Stratég (f/m/d) kampaně 2022 pro Prahu
Administrative Assistant for Marcel Kolaja
Poptáváme Jingle pro pirátský podcast!
Volební manažer/ka pro Prahu
Ředitel/ka PI
Stáž u pirátské europoslankyně Markéty Gregorové - v Bruselu
Analytik/čka PO

A stále hledáme stážisty

Budeme hledat mediální manažera pro Ústecký kraj a produkční/ho kampaně pro Prahu.

 

A to je vše!

Hezký víkend,

Matěj Kubíček
Česká pirátská strana
Vedoucí Personálního Odboru

matej.kubicek@pirati.cz
+420 704 975 335

|piratipracuji.cz