Pirátský newsletter - Jesenice - Jílové: Jednání o vládní účasti a setkání na Pohoří (zpět)

Vážení Piráti a příznivci.

 

Máme teď pěkně napilno. Především se rozhodujeme, zda jít nebo nejít do vlády. Oba postupy budou znamenat velký krok, oba mají své racionální pro a proti a je jisté, že oba získají mezi Piráty své hlasy. Hlasování bylo vyhlášeno jako zásadní, proto ke vstupu do vlády bude třeba 60% z hlasujících PRO. Využijeme tuto příležitost a vysvětlíme, co se právě děje.

 

Zatímco jednání probíhalo v uzavřeném vláknu na fóru (abychom mohli jednat pokud možno bez dodatečného vnějšího tlaku) a nyní je uzamčené (pouze pro čtení), teď je v permanenci náš hlasovací systém Helios, na který se můžete podívat zde:

 

Uvidíte odkazy na některé informační zdroje, se kterými pracujeme. Hlasování (kdo jak hlasoval) je tajné, ale v průběhu jednání ve fóru někteří členové vyjadřovali svou podporu pro jednu nebo druhou variantu, obvykle s pro ně důležitými argumenty. Jednotlivé hlasy jsou v Heliosu chráněné pokročilým šifrováním a ani administrátoři systému nemohou zjistit kdo jak hlasoval. Co ale může kdokoliv (včetně Vás) prověřit, je účast. Pokud je v seznamu voličů uveden u dotyčného kód, byl vložen (nějaký) hlasovací lístek. Zvládnete zjistit, jesli už mám odhlasováno? :-)

 

Aby to bylo zajímavější, k ověření uživatele dochází až při odevzdávání lístku. To Vám přináší jedinečnou možnost zkusit si s námi zahlasovat! Klikněte dole na modré tlačítko Hlasovat a pokračujte až do přihlášení :-)

 

Pokud byste se raději dozvěděli naše osobní postoje nebo i nějaké zákulisní informace, budete mít možnost příští týden. Ve čtvrtek večer budeme mít pravidelné setkání (třetí čtvrtek v měsíci od 19:00). Tentokrát se podíváme do malé obce (asi 400 přihlášených obyvatel a podobný počet chatařů) vedle Jílového u Prahy - na Pohoří:

 

Předpokládáme, že nám to ještě covid dovolí. Je pravděpodobné, že následující setkání bude už pouze online.

 

Přesné místo a čas:

 

Čas: čtvrtek 18.11. od 19:00
Místo: Hostinec Na Vyhlídce https://mapy.cz/s/musatataro
Adresa: Pohoří 13, Pohoří

 

Na programu máme mimo jiné:

 

* seznámení s nováčky, příznivci a zájemci o členství
* komunál - novinky z našich obcí, příprava na komunální volby
* informace z průběhu jednání o naší vládní účasti
* různé a diskuze

 

Závěrem Vám děkujeme za podporu. A pokud se rozhodnete přijít za námi, těšíme se na Vás.

 

Vaši Piráti z okolí Jesenice a Jílového
https://stredocesky.pirati.cz/jesenice-jilove/