Interní newsletter: Vítejte v listopadu (zpět)

Ahoj všem,

krásný pátek!
Zde najdete odkaz, tentokrát na videoverzi tohoto newsletteru.

Republikový výbor doporučuje možnost zrychleného hlasování o případném vstupu do vlády

RV doporučil celostátnímu fóru upravit si svůj jednací řád tak, aby byla možnost zkrácení hlasování o případném vstupu do vlády. Je to rozhodnutí nejednoznačné, protože je riziko, že členstvo se v tak krátké době nemůže rozhodnout informovaně. Na druhou stranu bude na naše rozhodnutí celá řada věcí čekat a u většiny členů RV převážil názor, že CF by tuto možnost mít mělo. Momentálně probíhá jednání celostátního fóra o tomto návrhu.

Na setkáních republikového výboru s republikovým předsednictvem jsme došli k převážné shodě, že čistě osobní schůzky v krajích ohledně povolebního vyjednávání a zejména schválení koaliční smlouvy a programu koalice nedávají smysl jak z hlediska pirátského, tak z hlediska současné epidemiologické situace. Koncepce této tour bude tedy ještě zrevidována a o tomto budete následně informováni příslušnými kanály (minimálně na zulipu a skrz mail). O části problematiky jednáme.

A RV má nové jednatele. Jsou jimi Jan Bednařík, Janka Michailidu, Blanka Charvátová, David František Wagner a Dalibor Záhora. Děkujeme za odvedenou dobrovolnickou práci předchozím jednatelům Báře Soukupové a Janu Lipavskému.

 

Série Pirate TV s RP ke koaliční smlouvě

Na příští týden jsme pro tebe připravili sérii 3 vysílání Pirate TV k představení koaliční smlouvy, které mohou členky, členové a RegP sledovat na tomto odkazu.

- v pondělí 8.11. od 18 do 19:30 představí Ivan Bartoš a Jakub Michálek smlouvu jako celek, Jakub Michálek následně představí části týkající se spravedlnosti, vnitra a digitalizace
- ve středu 10.11. od 19 do 21 představí Olga Richterová části smlouvy týkající se práce a sociálních věcí a zdravotnictví, Radek Holomčík části týkající se místního rozvoje, životního prostředí a zemědělství a Jan Lipavský části týkající se zahraničí, evropské politiky a obrany
- ve čtvrtek 11.11. od 19 do 21 představí Lukáš Bartoň části smlouvy ke školství a kultuře a Lukáš Wagenknecht části k financím, průmyslu a dopravě
Na všech termínech bude vždy přítomen/přítomna zástupce/zástupkyně RV a referenční skupiny.
V pondělí ještě zašleme členům mailem a RegP zprávou na fóru detailní pozvánku s odkazy, možnostmi kladení dotazů atd.

 

Co se děje v médiích?

Jednání o vládě se zásadně posunula. Strany se domluvily na rozdělení resortů mezi koalice a návrhu koaliční smlouvy - tu za nás bude posuzovat Celostátní fórum.

Náš analytický tým upozornil na to, že se majitelé Bohemia Energy pokouší ukrýt majetek. To by ohrozilo kompenzace pro poškozené. Analytici proto udělali soupis majetku, u kterého účelové vyvádění hrozí, a zaslali ho Vrchní státní zástupkyni.

Stejně tak Olga Richterová a Petr Třešňák zveřejnili návrhy na lepší ochranu spotřebitelů před pády energetických dodavatelů. Olga se obrátila i na ministra Karla Havlíčka.

Postavili jsme se proti absurdnímu rozsudku pro Roberta Veverku, který byl za články o konopí nepravomocně odsouzen na jeden rok odnětí svobody s dvouapůlletou podmínkou a finančním trestem 50 000 korun.

Byl zvolen nový vedoucí Mediálního odboru - stal se jím Vráťa Filípek. Gratulujeme!

 

Rádi bychom tě pozvali na online vzdělávací události následujících dní:

Jak na volební kampaň I: Analýza pro kampaň
8.11. 19.00

Příprava na kampaň se zaměřením na analytickou činnost a přípravu podkladů
Tento první seminář s třídílné série je zejména pro ty, kteří se budou chtít věnovat sbírání informací potřebných pro kampaň.

Naše doporučení je, že každé MS, které by chtělo kandidovat v komunálních volbách 2022, by mělo mít volební štáb a součástí štábu by měl být analytický tým pro volby. Ten by měl sbírat a analyzovat informace, na jejichž základě pak bude postavená kampaň. Toto první školení je určeno pro členy analytických týmů.

Více info v Moodlu

Navazující webináře z této třídílné série Jak na volební kampaň najdeš zde

Komunitní plánování na obci II
9.11. 19:00

Na minulém webináři jsme si řekli, co to je komunitní plánování v sociálních službách a jaký je jeho smysl.

A tentokrát navážeme:
-Zjišťování potřeb: Jak postupovat? Z čeho všeho se dají vytáhnout informace, když jsme v analytické fázi?

Podrobnosti procesu: Jak to celé udělat tak, aby to mělo smysl?
Zaměření na praxi.
Seminářem nás opět provedou Pavel Štěpánek a Markéta Melechová.

Zápis v Moodle:

Audit hospodaření územních samosprávných celků
15.11.19:00

Co nás čeká?

Audit ve veřejné správě.
Ukotvení interního auditu na radnici.
Možnosti a realizace auditu Piráta na radnici.
Webinářem nás provede Jaroslav Vlk: člen dozorčí rady společnosti Pražská plynárenská distribuce a.s.

Zápis v Moodle:

A přinášíme ti také záznam z proběhlého webináře:

Úvod do projektového řízení neboli projektového managementu.

Projekty jsou z podstaty věci vždy nové, originální, ještě nevyzkoušené činnosti, např. stavba domu, zavádění nové služby či softwaru, zřizování pobočky organizace, uvedení výrobku na trh, nebo organizování politické kampaně, ale vždy mají stejné zákonitosti i případná úskalí, kterým lze systematickým přístupem předcházet.

Obsah kurzu: Význam projektového řízení, co je a co není projekt, atributy a strategie projektu, cíl vs. přínos projektu, stanovení S.M.A.R.T. cíle projektu, trojimperativ a změnové řízení, životní cyklus projektu a jeho jednotlivé fáze.

 

Administrativní záležitosti

 

R.I.P. PiratePad

Technický odbor zve na pohřeb staré (a ne zas tak dobré) aplikace Pad pro společnou tvorbu dokumentů. Zároveň tímto připomíná existenci nástupce jménem CodiMD, kterého najdeš na codimd.pirati.cz.
Výhoda CodiMD spočívá v okamžitém náhledu zformátovaného textu, nástroj navíc umožňuje v reálném čase práci více lidí na jednom projektu Umí značkovací jazyk Markdown, ale domluvíš se s ním i česky. :) Chceš vědět víc? Omrkni návod.

 

Ze zahraničí

Probíhá druhé kolo hlasování o našich nominantech do předsednictva PP-EU . Vzhledem k tomu, že turbulentí dění ve straně odvedlo pozornost od všeho ostatního, rozhodli jsme se vyhlásit ještě další várku nominací, hlásit se můžete dle tohoto návodu. Děkuji moc všem, kdo o práci v mezinárodní pirátské organizaci projevují zájem!

 

POmalovánky a POotevřené POzice

Co jsme dělali v říjnu jsme si hezky POmalovali.

Hledáme placené pozice:

Nominant/ka do DR městské firmy na Praze 4
Volební manažer/ka pro Prahu
Telefundraiser/ka
Ředitel/ka PI
Sekretář/ka Víta Šimrala

A stále hledáme stážisty

Připomínáme Doodle na setkání k implementaci projektu Respekt je Profi

 

To je vše, mějte krásný den!

Matěj Kubíček
Česká pirátská strana
Vedoucí Personálního Odboru

matej.kubicek@pirati.cz
+420 704 975 335

|piratipracuji.cz