Interní newsletter: Haloweenský (zpět)

Ahoj Pirátko a Piráte,

přejeme ti pěkný Haloweenský pátek 29.10. 2021.
Doufáme, že si v den, kdy většina Republiky čerpá volno najdete čas na náš pravidelný newsletter či podcast. Odkaz na newsletter v audioverzi zde

RV stále o vládě a rozšíření RP na 7 členů

V úterý proběhla v pražském Pirátském centru schůzka Republikového výboru s Republikovým předsednictvem a Poslaneckým klubem (část členů RV se účastnila online). Osobní setkání napomohlo lepší komunikaci a řada věcí se vyjasnila. Z různých důvodů, z nichž některé neleží na straně pirátské, stále část informací postrádáme, proto pokračujeme v komunikaci a dalším zjišťování. Jisté je každopádně to, že konečný výsledek s případně vyjednanou účastí ve vládě, půjde k hlasování Celostátnímu fóru. Chcete-li vědět více - obracejte se na členy RV.

RV si změnil jednací řád, hlasování výboru tak bude pravidelně přes víkendové dny stejně jako CF s možností posunutí do jiného termínu a zkrácení. RV také rozhodl o ukončení provozu aplikace etherpad .

Janka Michailidu spustila členský podnět za rozšíření členů Republikového předsednictva, věc se probírala v předpisové skupině RV, ve které jsou neformálně zapojení i další členové strany, například z KK, RK i RP. Pokud změna projde, je možné, že již v příštím roce budeme mít předsednictvo posílené o dvě čerstvé síly.

 

RP

Pravidelné DISCO pro členy a RegP 4.11. od 20:00
(DISCO = diskuze s centrálními orgány). Na čtvrtek 4.11. od 20:00 připravujeme další pravidelné DISCO se zástupci RP a RV. Vysílání proběhne na odkazu. Opět budeš mít možnost kladení dotazů živě přímo na Jitsi (sleduj nás a v době přenosu tě přizveme do vysílání). Pro ty, kteří preferují kladení otázek písemnou formou je i nadále shromažďujeme, a to zde.

Republikové předsednictvo obnovuje činnost volebního výboru!
Následky jedněch voleb jsme ještě nevstřebali a nezpracovali, ale už je potřeba zintenzivnit práci na dalších - senátních a komunálních volbách 2022 (včetně voleb do zastupitelstva hlavního města Prahy). RP chce za tímto účelem obnovit činnost volebního výboru, a to znamená novou krev. Máš-li nějakou zkušenost s řízením voleb a kampaní, přihlas se na tomto odkazu, kde nalezneš i více informací.

 

Mediálně zajímavé

Nadále pokračují jednání o budoucí podobě vlády. Pracovní skupina včetně našich zástupců nyní ladí podobu koaliční smlouvy, která by snad měla být finálně hotová v dalším týdnu.

Zatím už se připravujeme na začátek nové Sněmovny. Olga Richterová s Adélou Šípovou a zástupci nezisku pracují na návrhu zákona o integračním sociálním podnikání.

Naši europoslanci představili možná řešení pro krizi v energetice.

Centrálně i v krajích jsme také pro lidi zveřejnili postup pro oddlužení v rámci tzv. Milostivého léta.

Připomněli jsme si založení samostatné Československé republiky, která oslavila 103. narozeniny.

 

Adminitrativní shrnutí

Jednání CF
CF 21/2021 Pořad jednání zasedání CF 2022 v Pardubicích

Procedurální náležitosti CF 1/2022 zasedání CF 2022 budeme diskutovat v subforu Procedurální námitky a jednání.

Nové členské podněty

Návrh na změnu stanov Rozšíření Republikového předsednictva na 7 členů

Společný postup při nominaci kandidáta na funkci prezidenta republiky

 

Plánované akce

Všechny plánované nebo proběhlé akce najdeš tady.

 

Přihlašování na Zulip

Chceme, abys ses mohl/a spolehnout na to, s kým komunikuješ. Uživatelům s pirátskou identitou postupně přepínáme přihlašování na Zulip právě skrz pirátskou identitu. Pokud ti tedy nefunguje stávající přihlašování přes e-mail, zkus zadat login a heslo své pirátské identity. Případné potíže nám hlas do Podatelny TO .

Zjednodušili jsme vytváření účtů na Zulipu. Není už potřeba pozvánka, ale každý si může účet vytvořit sám zde .Přihlašování funguje přes Pirátskou identitu. Členové a RegP se mohou sami přidávat do otevřených kanálů na Zulipu. Ostatní bytosti jsou jen hosté, kanály nevidí a musí je tam přidat nějaký člen.

Aktualizované informace k aplikaci Zulip najdeš na pirátské wiki.

 

POmáhali jsme postiženým

Personální odbor byl minulý týden na společném teambuildingu, kde jsme pomáhal neziskovce Benedictus s kopáním dešťové vody.
Naší prací jsme ušetřili 200.000 Kč a ještě jsme si to parádně užili.

Hledáme dobrovolníky do volebního výboru.

Hledáme placené pozice:

Nominant do DR městské firmy na Praze 4
Volebního manažera pro Prahu
Telefundraisera
PR a mediální specialista pro JMK
Ředitele PI

A stále hledáme stážisty

Za říjen jsme jich obsadili hned 6!

Připomínáme Doodle na setkání k implementaci projektu Respekt je Profi

Více příští týden v POmalovánkách.

 

Rovné šance v komunálu

Volby do PSP 2021 ukázaly, že voliči a voličky si rovné zastoupení na kandidátkách a ve funkcích přejí. Jak ukázaly analýzy, celkově se kroužkovaly ženy dvakrát více než v roce 2017, naši voliči kroužkovali ženy na kandidátkách koalice 1, 5 x více než muže.

Pracovní skupina Rovné šance proto připravila semináře Rovné šance v komunálu, kde se dozvíte podrobnější rozbor pár konkrétních tipů, které můžeme aplikovat již dnes. Celkem 15 tipů dlouhodobější práce popisuje tento obsáhlejší Manuál

Rádi tyto konkrétní kroky probereme osobně nebo online s vašimi MS či KS, ozvěte se vedoucí pracovní skupiny Šárce Václavíkové (+420 778 111 476, sarka.vaclavikova@pirati.cz nebo Zulip).

 

A to je pro dnešek vše!

Krásný víkend.

Matěj Kubíček
Česká pirátská strana
Vedoucí Personálního Odboru

matej.kubicek@pirati.cz
+420 704 975 335