Pirátský newsletter - Jesenice - Jílové: Říjen a povolební setkání na Hlubočince (zpět)

Vážení Piráti a příznivci.

Volby jsou za námi a nejsme si jisti, jestli je co slavit. Tzv. "demoblok" získal většinu ve Sněmovně jen náhodou resp. díky rekordnímu propadnutí hlasů pro strany pod 5%. U některých to bylo těsné. Příští vláda nebude populární a to bude voda na mlýn populistům a extrémistům. Ani ve vládě to nebude jednoduché. Pokud se na ni budeme podílet (probíhá vyjednávání a čeká nás hlasování Celostátního fóra), tak mimo jiné s politiky, kvůli kterým Piráti u nás vznikli. A ve Sněmovně to tentokrát budou muset odmakat čtyři poslanci/kyně.

Ale nic nevzdáváme. Máme čas přesvědčit veřejnost, že můžeme jít po společné cestě, která bude pohodlná pro všechny.

Jako Piráti jsme se poučili a pracujeme na tom, aby nás tato zkušenost posílila. Teď budeme mít příležitost na chvíli se zastavit a podívat dovnitř. Dořešit si nějaké interní věci a umlátit pár kostlivců. Náš Sněmovní čas ještě přijde!

Mimochodem, zachytili jste, že letos už nebudou? :-)

V souvislosti se zvýšenou aktivitou na politické scéně nás v posledních dnech kontaktuje mnoho lidí se zájmem se zapojit. Pokud je to i Váš případ, nestyďte se a přijďte za námi. V ČR není jiná parlamentní strana, která by byla tak založena na dobrovolnících a kde byste mohli i jako řadoví členové věci reálně měnit. Teď je výborný čas zjistit, jak fungujeme uvnitř.

Již příští týden nás budete moci potkat fyzicky na pravidelné schůzi našeho místního sdružení, tentokrát na Hlubočince. Z programu:

* seznámení s nováčky, příznivci a zájemci o členství
* vize nového místního předsednictva
* rozdělení úkolů v MS
* zhodnocení voleb a volebních komisí

Čas: čtvrtek 21.10. od 19:00
Místo: Restaurace Zas a Znova
Adresa: Hlavní 813, Sulice – Hlubočinka

Děkujeme za podporu a těšíme se na Vás.

Vaši Piráti z okolí Jesenice a Jílového

P.S. Toto je první newsletter odesílaný z Nalodění. Pokud narazíte na problémy, prosíme, napište nám na jesenice-jilove@pirati.cz.