Pirátský newsletter - Pardubický kraj: Povolební zpravodaj (zpět)

Vážení přátelé,
pravidelně jste si mohli číst o volební kampani. Nyní je čas zúčtovat s výsledkem…

Ačkoliv výsledek Pirátů neodpovídá našim představám, je třeba si uvědomit, že jsme úsilím nás všech dokázali porazit populisty a extremisty. Cíl, který byl většinově vnímám jako primární se podařilo naplnit.
Jak asi sami tušíte, v ostatním ohledu být spokojeni nemůžeme. Ačkoliv je pravděpodobné, že se Piráti budou na vládě podílet, nemůžeme prosadit vše, co jsme si v programu vymínili. Pozitivní zprávou je snad fakt, že by se nám mohlo podařit prosazovat dílčí kroky. Je třeba ukázat, že pirátská pracovitost a umění přicházet s inovativními nápady se nevytratila, naopak je stále přítomná. Je třeba ukázat, že Piráti mají na to, být ve vládě a pokusit se to reflektovat v následujících volbách.

 

A nyní zpráva přímo pro vás. Patří vám velký dík za vše, co jste během kampaně dokázali. Všichni pracovali, jak nejlépe mohli a jako Piráti na sebe můžeme být hrdí!
Práce jedním smutným výsledkem končit nemůže, pirátské myšlenky ve společnosti žijí dále a již nyní je třeba se pečlivě připravovat na komunální volby. Čekají nás též volby do Senátu a svým způsobem nejsou moc daleko ani další krajské volby.

Doufáme, že do toho jdete stále s námi a dáte do toho opět co nejvíce. Budeme rádi, pokud se budete moct zapojit i více, budeme rádi, pokud vaše reference podnítí vaše známé a budou moct rozšířit naše řady. Společnými silami budeme moct být za 4 roky tam, kde jsme chtěli být nyní, ba dokonce budeme moudřejší, zkušenější a ukotvenější. Po tématech, která nabízíme tu stále poptávka je a my musíme pokračovat v kvalitní nabídce. Jestliže to mělo smysl nyní, má to smysl i nyní!

 

Krajské povolební jitsi

Pro účely shrnutí volebních výsledků a pro účely navrhování dalších cest bude zorganizováno setkání na platformě jitsi, které se bude konat ve čtvrtek 14. 10. 2021, ve 20 hodin na: https://jitsi.pirati.cz/pak

Pochopitelně, nebudete-li mít čas, a přesto nám chcete sdělit své pocity, nebo máte-li zájem hlubší spolupráce, nebojte se ozvat i jiným způsobem (např. e-mail).

 

S přáním pěkného dne,
Piráti Pardubického kraje