Piráti Jihočeský kraj: 10/2021 (zpět)

Milí příznivci a příznivkyně!

Pravidelná dávka informací je tady!

DĚKUJEME! 🖤

Ještě jednou bychom rádi poděkovali všem lidem, kteří se zapojili do kampaně, i všem našim voličům!

Téměř 840 000 hlasů, které koalice Piráti a Starostové ve volbách dostala, jsou pro nás obrovský závazek. I nadále se každý z pirátských poslanců, krajských zastupitelů a dalších volených zástupců bude snažit reprezentovat zájmy občanů.

Naprostá většina volila koaliční kandidátky tak, jak byly nastaveny, a Piráti a Starostové budou zastupovat ve Sněmovně všechny občany ČR. Liberální hlas a touha řešit problémy naší země budou na české politické scéně slyšet co nejhlasitěji. Vaši důvěru nezklameme.

Krajské předsednictvo podalo rezignaci. Právě probíhá volba předsedy/předsedkyně.

Předsedkyně Jana Koláříková napsala členské základně:

„Proč? Důvod je jednoduchý. Kraj potřebuje předsednictvo, kterému důvěřuje. Proto jsme se rozhodli, že dáme naše pozice k dispozici.
Někteří z nás se pokusí mandát obhájit, někteří nikoli. V každém případě má ale členská základna právo projevit svou vůli a zvolit si předsednictvo, kterému věří a které nám pomůže směřovat k lepším časům.“

Na zasedání krajského fóra 31. 10. v Písku proběhlo „grilování“ kandidátů.
Hlasování o předsedovi/předsedkyni KS bylo spuštěno dnes 2. 11. 2021 v 18:00 a potrvá 4 dny. Po vyhlášení výsledků bude spuštěno druhé hlasování, ve kterém se volí 1. - 4. místopředseda KS.

Krajské zastupitelstvo: Historická trať z Tábora do Bechyně, dotace na environmentální výchovu a finanční podpora výstavby sportovišť pro mládež

Pirátští zastupitelé pokračují v práci. Na posledním jednání krajského zastupitelstva předložil Martin Kákona návrh na zřízení pracovní skupiny, která by se zabývala způsobem rekonstrukce historické trati z Tábora do Bechyně. Tato modernizace má stát 1,2 miliardy korun a pirátští zastupitelé hlasovali proti ní. Koalice si rekonstrukci odhlasovala. Další informace jsou v naší tiskové zprávě.

Jiří Roubíček se zabýval finanční podporou obcím pro organizovaný sport. Dle pirátského návrhu by tato finanční podpora měla jít i na sport neorganizovaný, tedy například na výstavbu skateparků, parkourových nebo pumptrackových hřišť. Tento návrh nebyl nyní přijat, na jednání zastupitelstva však zazněl příslib, že by mohl být přijat příští rok a obce by tak o peníze na výstavbu tohoto typu sportovišť mohly žádat od roku 2023. Více opět v naší tiskové zprávě na webu.

Lucie Korytářová se dlouhodobě zabývá environmentálním vzděláváním a po dlouhodobém tlaku pirátských zastupitelů dostane tato forma vzdělávání v následujícím roce dotaci od Jihočeského kraje ve výši 2 miliony korun. Více v komentáři na webu.

Setkání krajského fóra proběhlo 31.10. v Písku

Setkání krajského fóra JčK proběhlo 31. 10. v Písku. Po schválení zápisu ověřovateli si ho můžete přečíst na fóru v tomto vlákně

Další jednání KF je plánováno na 19. 12. v Jindřichově Hradci. Budeme se těšit!

Setkání jsou vždy veřejná!

Pravidelnou dávku informací pro Vás připravili a do e-mailu naservírovali krajská koordinátorka Klára a vedoucí krajského mediálního odboru Luboš.
Budeme se těšit na spolupráci se všemi aktivními příznivci a příznivkyněmi!

Podněty či reakce pište na

klara.bidarova@pirati.cz
lubos.kudlacek@pirati.cz