Mladé Pirátstvo: Pravidelný newsletter Mladého Pirátstva 7-9/2021 (zpět)

Ahoj všem členům, členkám, příznivcům a příznivkyním Mladého Pirátstva,
léto je za námi, poslední předvolební týden před námi a my vám přinášíme pravidelný přísun informací z našeho týmu.

Kampaň (nejen pro mladé)

Žije tím celá strana, celé Česko a neminulo to samozřejmě ani Mladé Pirátstvo.
Na začátku září odstartovali Piráti a Starostové kampaň pro mladé s názvem "Není nám to ukradený" a my jsme samozřejmě přiložili ruku k dílu.
- Propagujeme program pro mladé, spolupracujeme s mladými kandidáty, účastníme se kontaktní kampaně po celé České republice.
- Natočili jsme návod pro prvovoliče "Jak volit?", kde se snažíme jednoduše vysvětlit celý proces hlasování.
- Společně s mladými piráty a pirátkami kandidujícími do Sněmovny jsme již uspořádali několik livestreamů, kde se společně bavíme o programu, práci ve parlamentu nebo uplatnění mladých lidí v politice. Další streamy budou ještě v předvolebním týdnu následovat.
Je toho opravdu hodně!
Pokud nechcete propásnout nic z naší tvorby, sledujte Mladé Pirátstvo na instagramu!

Potřebujeme tvoji pomoc!

Během posledního týdne předvolební kampaně o sobě chceme dát vědět. Zejména v hlavním městě bude probíhat kontaktní kampaň před vysokými školami. Pro úspěch této kampaně ale potřebujeme tebe - aktivního dobrovolníka. Prosím najdi si čas a přihlaš se v nalodění na jeden či více rozdávacích slotů. Těšíme se na tebe!

Převolba rady Mladého Pirátstva

Na základě členského podnětu Tomáše Gutha Jarkovského a následného hlasování členské základny bylo rozhodnuto o konání převolby rady Mladého Pirátstva. Tato nová rada bude v úřadu až do konce řádného funkčního období, tedy ledna 2023.
2.10. bylo spuštěno jednání o nominacích do nové rady. Členstvo může navrhovat kandidáty a kandidátky na post Předsedy*kyně, Místopředsedy*kyně a řadové*ho člena*ky rady Mladého Pirátstva až do 23.10., hlasování pak začne 1.11.
Pro nominaci člena je nutné založit samostatné vlákno na fóru a posbírat pro návrh minimálně 4 hlasy členů.

Panelové diskuze

Již před prázdninami jsme rozjeli projekt Panelových diskuzí na témata, která pálí mladé lidi. V červnu začala naše série školstvím, v září jsme navázali sexuálním násilím a dostupností bydlení. Obou diskuzí se zúčastnili zajímaví lidé z řad jak pirátů, tak odborníků z praxe - často se pak obojí setkalo v jedné osobě :). Záznamy všech diskuzí lze najít našem facebooku.
A máme pro vás diváky i skvělou zprávu do budoucna. Hned jak skonční předvolební ruch, začneme plánovat další diskuze a setkání na zajímavá témata. Tak buďte v obraze!

Vypravili jsme se do Švédska

Během letních prázdnin se výprava Mladého Pirátstva ve složení Šárka Václavíková, Tadeáš Štěpka, Filip Křistek a Matěj Bělohoubek vypravila do Švédského království na pozvání Švédských Mladých Pirátů. Během celého pobytu na kempu jsme navázali mnoho skvělých kontaktů, vyslechli si spoustu zajímavých přednášek od lidí spojených se švédkými piráty a poznali krásy této severské země.
Na oplátku pak přijeli švédští piráti v září za námi do Česka, kde na pár dnů mimojiné vypomohli s kampaní k blížícím se volbám.

Zařazení MP do struktur strany

Na závěr tu máme informaci, že republikový výbor projednal naše usnesení a aktuálně to vypadá, že budeme buď v oficiálním předpisu strany, případně budeme pod republikovým výborem. Vše musí ještě samozřejmě schválit celostátní forum. Naše mise za formálním zařazením do struktur strany je tak skoro u konce a my děkujeme, že jste nás v ní všichni tak dlouho podporovali. Zejména díky všem členům a členkám, co se podíleli na přípravě zprávy pro RV, která tvořila značnou část argumentace použité pro zařazení.

Moc vám děkujeme za zájem a podporu Mladého Pirátstva a těšíme se na další setkání s vámi!
Na shledanou!