Interní newsletter: Za týden je tady návrat do budoucnosti!!!? (zpět)

Ahoj,
posíláme ti tvojí pravidelnou dávku emocí.
Jelikož jsme zjistili, že newsletter není příliš čtený, rozhodli jsme se, že zkusíme přidat i podcast - svůj názor nám napište na Facebooku.

RV v ulicích

Jak jsme už psali v minulých newsletterech, pořád makáme, až se z nás kouří, ale většina věcí je stále neveřejná, tak ti toho moc říct v tuto chvíli nemůžeme. Pokud tě ovšem zajímá, co vlastně řešíme, tak se můžeš zeptat svých zástupců ve výboru, jak těch krajských, tak i celostátních, určitě ti rádi odpoví.

Stále také připravujeme výjezdní listopadové zasedání výboru v termínu 27. - 28.11 2021. Pokud máte zájem nás vidět a jste schopni zajistit jednací sál na dva dny pro cca 40-50 osob, k tomu ubytování a kvalitní internetové připojení - to vše při rozpočtu cca 20 tisíc Kč, ozvěte se nám. Nabídky můžete podávat přes krajské zástupce v RV či jiné členy, zaslat na rv@pirati.cz nebo s námi probrat ve vlákně na zulipu.
Dalším hlediskem je dobrá dopravní dostupnost. Také je potřeba zajistit stravování (obědy, večeře - platí si účastníci sami). Rádi poznáme nová místa a nové piráty a pirátky.

A teď přestaňte číst a pojďte do ulic, čeká nás poslední týden před volbami! Také vás prosíme, pomozte našim odpovídačům na sítích. Špinavá dezinfo kampaň proti nám sílí a tento týden bude jistě nejhorší ze všech, co jsme dosud zažili. Lajkujte pirátské posty, sdílejte je, odpovídejte hejtrům pod příspěvky. Společně to dokážeme!

 

RP děkuje!

Institut π

Minulý týden se podařilo úspěšně završit registraci Institutu π, jako zapsaného ústavu. Je před námi ještě spousta práce (například volba ředitele), ale také už máme dlouhý seznam splněných úkolů za sebou. Za RP měla projekt institutu v části příprav na starosti Olga Richterová, na konci v části podání návrhu na zápis pak Vojta Pikal. Republikové předsednictvo děkuje všem, kteří se zapojili do přípravné fáze, rozsáhlých rešerší a posouvání vzniku Zakládací listiny. Byli to hlavně - Dan Mazur, Janka Michailidu, Ivor Kollár, Ondra Kolek, Jakub Michálek, Dalibor Záhora, Petr Fojtík, Viktor Derka, Milan Daďourek, Vít Křížka, František Doseděl, David Satke, Jindřich Lerch a členové republikového výboru. Děkujeme i členkám a členům, kteří se zapojili do diskuzí a hlasování CF a v neposlední řadě také všem, kteří spolupracovali na výběrových řízeních či volbách členů správní rady institutu. Za dotažení poslední fáze administrativy k registraci děkujeme Šárce Altmanové a Stanislavu Zavadilovi.

Více než 500 lidem jsme letos pomohli s vyřízením voličských průkazů!

Republikové předsednictvo proto děkuje všem, kteří se podíleli na přípravě a realizaci tohoto projektu. Zejména pak volebnímu manažerovi Prahy Oskaru Rejchrtovi, volební manažerce Brna Nikole Vlčkové, volebnímu manažerovi Olomouce Jaromíru Horkému, volební manažerce Plzně Karolíně Šteflíčkové. Za koordinaci projektu v Ostravě Danu Galuszkovi a Marianu Babicovi. Dále pak všem zapojeným krajským koordinátorům, Anně Doové, Věře Marušiakové, Stanislavu Zavadilovi, Ondrovi Petrovi, Ivě Hlušičkové, Šárce Altmanové, Jakubovi Dušánkovi a Alešovi Vopatovi.

 

Jsme vidět! Díky.

Představili jsme plán pro začínající podnikatele. Navrhujeme méně byrokracie, pomoc s financováním a digitální prostředí, které ulehčí administrativu.

Správní rada VZP na podnět zástupců Pirátů a Starostů projednala zneužití onkologického letáku premiérem Babišem k politické propagaci.

V úterních večerních hodinách jsme uspořádali telekonferenci s primátorem Budapešti Gergely Karácsonym , který upozornil na riziko orbanizace v České republice.

Pirátostán – země, kde se nekrade. Naše sdělení vyvolalo pobouření Andreje Babiše na sociálních sítích.

Nedovolíme, aby domácnosti a střední třída dotovaly prostřednictvím emisních povolenek uhlobarony, vzkázali jsme po jednání vlády.

Děkujeme všem, kteří nás v předvolební kampani podporují, ať už se jedná o publikum v debatách, odpovídače v diskuzích nebo ty, kteří vyvěšují naše koaliční barvy.

Debata lídrů DVTV.

Superdebata Seznam zpráv.

Předvolební debata lídrů v Praze.

Předvolební debata lídrů v Moravskoslezském kraji.

Předvolební debata lídrů v Jihomoravském kraji.

 

Pozvánka na nadcházející online události

V rámci projektu SAKO (Skvělá Akademie pro KOmunál), který má za cíl poskytnout co největší množství platných vědomostí pro budoucí i stávající komunální zastupitele, jsme připravili dva následující kurzy, na které bychom rádi pozvali i ostatní zájemce z řad členů a registrovaných příznivců:

Pětka z urbanismu aneb Územní plánování s Ing. arch. Veronikou Kovářovou
13.10. 19:00
Pět základních pravidel, které mohou pomoci městskému urbanismu a tím zvýšit kvalitu života obyvatel.
1. město krátkých vzdáleností
2. modrozelená infrastruktura
3. jak předejít přehřívání měst
4. dobrá praxe s developery
5. napojení na okolní krajinu

Tématem nás provede: Veronika Kovářová

Přednášky je možné se zúčastnit naživo v pirátském centru v Českých Budějovicích - rezervace zde
Nebo online na PiTube - rezervace zde

Úvod do projektového řízení
21.10. od 19:00
Význam projektového řízení, co je a co není projekt, atributy a strategie projektu, cíl vs. přínos projektu, stanovení S.M.A.R.T. cíle projektu, trojimperativ a změnové řízení, životní cyklus projektu a jeho jednotlivé fáze.

Tématem nás provede Ing. Aleš Nunvář

Rezervuj si místo na online setkání v Moodle. Těšíme se!

Záznamy z již proběhlých událostí

Panelová diskuze na téma: Bytová krize

Jak to, že se ceny za bydlení vyšplhaly tak nahoru? Může za to pomalá výstavba? Investiční byty? AirBnB? Je ideál bydlení ve vlastním pro dnešní mladé reálný? Má cenu snažit se zachránit cenu nemovitostí v Praze, nebo bychom měli co nejvíce zvelebovat zbytek Česka? Pomůže něčemu nový stavební zákon? Co by vůbec mohlo pomoci?

https://youtu.be/y0unRUy9mDw

Workshop: Jak být dobrým členem školské rady?

Vzdělávací akce pro všechny zástupce ve školských radách, kteří jsou nominovaní za Piráty. Zaměřili jsme se hlavně na základní principy a tipy do praxe, inspirativní zejména pro nové členy/ky školských rad.
Cílem je, aby jste se dobře orientovali v tom, co se od členů školských rad očekává, věděli jak škole pomoci, jak podpořit rozvoj školy, i případné inovace, které považujete za přínosné.

https://youtu.be/bu9gn6g6RUg

 

Copak se nám to děje na fóru?

Jednání CF

CF 21/2021 Pořad jednání zasedání CF 2022 v Pardubicích

CF 22/2021 Primární volby do předsednictva Evropské pirátské strany. Rozprava je vedena ve vnitrostranické diskuzi.

CF 24/2021 vedoucí technického odboru - volba

Kandidáty můžete nominovat či podpořit v členském podnětu.

Neveřejné podněty a jednání CF

Na základě diskuze, dohody v Republikovém předsednictvu a Administrativním odboru byla zřízena dvě nová fóra, tak aby bylo možno efektivně naplňovat práva členů a registrovaných příznivců tak, jak jsou dána stanovami a jednacím řádem.

Neveřejné členské podněty

Neveřejná jednání celostátního fóra

Jejich existence má umožnit členům a příznivcům předkládat celostátnímu fóru své návrhy a podněty, aniž by přitom museli na prvním místě řešit otázku mediálního obrazu a poškození dobrého jména. Přistup k jednáním mají jen členové strany a registrovaní příznivci. Přesto i na těchto fórech plně platí pravidla slušné diskuze a jednání celostátního fóra. Všechna jednání budou po pominutí důvodu uzavřenosti zveřejněna.

Zasedání CF 2022

Na základě svolání zasedání Celostátního fóra 2022, které proběhne 8.-9.1.2022 v Pardubicích, bylo zahájeno jednání CF 21/2021 Pořad jednání zasedání CF 2022.

Procedurální náležitosti CF 1/2022 zasedání CF 2022 budeme diskutovat v subforu Procedurální námitky a jednání.

Pokud by jste se chtěli podílet na přípravě a chodu zasedání, prosím, hlaste se do týmu činovníků a organizátorům Andrei Linhartové a Andreovi Ramašeuskému. Předem děkujeme za pomoc. :-)

 

Zpětná vazba o nástrojích, které většina z nás nemá tušení, k čemu jsou - TO

Nevyhovuje Ti některá naše aplikace? Napadají Tě tipy na zlepšení stávajících řešení? Pojď nám to říct! :) Sejdeme se na již finální schůzce k technickým systémům spolu s AO na jitsi.pirati.cz/to v 18:00 (očekáváme trvání do 21 hod), a to hned v týdnu po volbách - tedy 11. - 15.10. (přesné datum zatím vybíráme, včas dáme vědět stranickými kanály vč. příštího Newsletteru). Tentokrát se zaměříme na Maily, Společnou tvorbu obsahu (CodiMD, Piratepad, Mrak), Sběr dat (Limesurvey, Docassemble, Maják) a Wiki. V případě zájmu rádi projdeme i témata probíraná na minulých schůzkách. Své nápady a tipy na změny vkládej sem., zápis z průběhu schůzky (vč. těch předchozích) najdeš tady. Těšíme se na vás! :)

 

Chceš fárat ve straně?

Pak máš jedinečnou příležitost jako Vedoucí KODO, asistent/ka pro IT a SmartCity v Praze a nebo Ekonom/ka strany.

Jo a pořád hledáme stážist/ky.

 

A to je pro tentokrát vše, krásný víkend!

Matěj Kubíček
Česká pirátská strana
Vedoucí Personálního Odboru

matej.kubicek@pirati.cz
+420 704 975 335

|piratipracuji.cz