Interní newsletter: Co můžeš číst dnes, neodkládej na zítřek (zpět)

Ahoj,

posílám ti čerstvé novinky ze strany.

RV stručně

Makáme, až se z nás kouří, ale většina věcí je zatím neveřejná, tak ti toho moc říct v tuto chvíli nemůžeme. Případně se ptej krajských zástupkyň a zástupců či všech zvolených za CF. Ve čtvrtek také proběhlo DISCO, kde byla s Martinem Kučerou za RV i Šárka Václavíková. Záznam by se měl objevit na Pitube. Načerpali jsme od vás zpětnou vazbu a pracuje se na zlepšování komunikace s členstvem. Nyní hodně sil do posledních týdnů kampaně!

 

Nadcházející online události

Přednáška Tomáš Hajzler: Firma: Práce, Smysl & Zodpovědnost
20.9. 18.00
Pirátské centrum Praha, Na Moráni 3, Praha 2
Nebo online

Srdečně zveme na druhou přednášku z cyklu “Dobrý život ve stínu moderní společnosti”
Tento díl se věnuje fungování firmy. Firma jako základní stavební prvek našeho ekonomického i společenského systému je místem, kde trávíme většinu našich bdělých životů, kde pracujeme, nakupujeme, je to entita, která mění veřejný prostor, přes lobbing a PR ovlivňuje do velké míry i to, jak je nastavena naše legislativa.

Dotazy k tématu můžeš už teď i v přůběhu přednášky psát do Slido

Tomášovu předešlou přednášku z pirátského centra najdeš ZDE (Co je to dobrý život, jak dobře ho v Česku žijeme a jaké základy pro něj získáváme v rodině a ve škole).

Více info:

Diskuze s nominantem do vládního týmu za oblast obrany Janem Lipavským
21.9. 18:00

Představení nominanta také probíhá v rámci příslušného jednání CF na fóru. V diskuzi bude mít kandidát prostor 3 minuty na představení s navazujícím 12 minutovým blokem pro dotazy. Během diskuze je možné formulovat své dotazy v live chatu a palcovat, případně je můžete psát rovnou do připraveného dokumentu . Diskuze bude přístupná pouze registrovaným příznivcům a členům strany. Děkujeme za pochopení.

Diskuzi můžeš sledovat zde

Panelová diskuze na téma: Bytová krize
22.9. 19:00

Ceny bydlení jen za posledních 15 let vzrostly 2,5 krát a dnes je potřeba 12 průměrných ročních platů na to, aby si člověk koupil průměrný byt. V Praze cena za metr čtvereční atakuje 125 000 korun - to nás v otázce dostupnosti bydlení činí 2. nejhoršími v Evropské Unii.
Jak to, že ceny vyšplhaly tak nahoru? Může za to pomalá výstavba? Investiční byty? AirBnB? Je ideál bydlení ve vlastním pro dnešní mladé reálný? Má cenu snažit se zachránit cenu nemovitostí v Praze, nebo bychom měli co nejvíce zvelebovat zbytek Česka? Pomůže něčemu nový stavební zákon? Co by vůbec mohlo pomoci?

Sleduj na Pitubu
Dotazy je možné pokládat přes Slido
FB event

Workshop: Jak být dobrým členem školské rady?
23.9. 17:00

Vzdělávací akce pro všechny zástupce ve školských radách, kteří jsou nominovaní za Piráty. Zaměříme se hlavně na základní principy a tipy do praxe, inspirativní zejména pro nové členy školských rad.
Cílem je, abyste se dobře orientovali v tom, co se od členů školských rad očekává, věděli jak škole pomoci, jak podpořit rozvoj školy i případné inovace, které považujete za přínosné. Akce bude vedena interaktivní formou, každý účastník se může zapojit otázkami a podněty z praxe.
Workshop vede Petr Chaluš, dlouholetý člen školské rady, autor metodických článků k tématu, lektor rozvoje dovedností členů školských rad, realizátor výzkumu školských rad v rámci doktorského studia na Ústavu výzkumu a rozvoje vzdělávání.

Pirátské centrum Praha, Na Moráni 3, Praha 2
Nebo online

 

Co se děje?

Nebudeme spolupracovat s extremisty, korupčníky a osobami ve střetu zájmu. V koaliční povolební strategii jsme dali jasný vzkaz veřejnosti, jak budeme po volbách postupovat.

Mezi 20. - 22. zářím pomůžeme lidem opět s vyřizováním volebních průkazů. Adresy kontaktních míst naleznete
zde.

Pomalá spravedlnost = žádná spravedlnost. Jakub Michálek, senátor Zdeněk Hraba (STAN) a expert na zdravotní právo Ondřej Dostál ve čtvrtek představili plán na zrychlení práce soudů.

Sněmovna v tomto týdnu přehlasovala Senát a finálně schválila novelu zákona o návykových látkách s pirátskými pozměňovacími návrhy, které zaručují lepší zapojení do produkce konopí pro léčebné i technické účely.

Andrej Babiš s komunisty znovu zablokoval projednání novely o pedagogických pracovnících. Její součástí je i pirátský návrh na navázání učitelských platů na průměrnou mzdu, jejich zvýšení a zajištění stability do budoucna.

Postavili jsme se proti snaze premiéra zneužít VZP a 15 milionů korun daňových poplatníků na předvolební marketingový leták. Babiš se zavázal leták poslat až po volbách.

 

Ze Zahraničí

Zahájili jsme primárky na nominanty/ky do předsednictva Evropské pirátské strany (PPEU). Chceš se dovědět více o tom, co práce v předsednictvu zahrnuje, jak se přihlásit nebo někoho nominovat? Mrkni na toto vlákno ve Vnitrostranické diskuzi!

 

Nesoudíme, Pomáháme!

Postoj k projektu Nesoudíme, pomáháme aneb soudíme a nepomáháme najdeš zde.

 

PO hledá stážisty

Pokud bys věděl o šikovném člověku na stáž, pošli nám jeho kontakt a určitě se domluvíme.
Matej.kubicek@pirati.cz.

 

Děkujeme všem za pomoc v kampani.
Měj fajn víkend!

Matěj Kubíček
Česká pirátská strana
Vedoucí Personálního Odboru

matej.kubicek@pirati.cz
+420 704 975 335

|piratipracuji.cz