Senioři na palubě: Zpravodaj #7 (zpět)

Zářijové vydání e-mailového zpravodaje projektu Senioři na palubě.

Autobus Stříbrný šíp

Autobus Stříbrný šíp veze seniory, kteří podporují koalici Pirátů a Starostů v letošních volbách.
 
Ten nápad se zrodil v hlavách našich členek Lenky Novákové, Radky Malik a Simony Bártové na červencovém setkání Seniorů na palubě v pražské hospodě na Slamníku: "Co takhle půjčit si autobus a spolu s našimi seniory vyrazit po krajích a pomoci tak Pirátům a STANu s kampaní?" Kromě seniorů a seniorek samotných přeci máme i vlastní Stříbrný program, plakáty a placky, které spolu s koaličními novinami můžeme vzít s sebou.
 
Na realizaci zářijové tour Stříbrný šíp čítající více než třicítku zastávek nezbývalo moc času, ale věci se daly rychle do pohybu. Najednou jsme skutečně měli autobus i s originálním polepem, přenosný reprák s mikrofonem, aby nás bylo slyšet a na některé štace přislíbili svou účast i známí písničkáři Václav Koubek a Jaroslav Hutka.
 
Líbí se vám myšlenka Stříbrného autobusu? Přijďte si promluvit s posádkou autobusu, seznámit se se Stříbrným programem nebo si poslechnout písničkáře Jaroslava Hutku, Václava Koubka a další.
 
Chcete se přidat k posádce autobusu? 

 

Kde jsme už byli...

Už 2. září jsme navštívili Dubou, Doksy a Českou lípu. Hned za pár dnů nás čekaly Roudnice nad Labem, Lovosice a Teplice. V Teplicích jsme uspořádali i debatu v místní kavárně, přespali tu a na druhý den se vydali do Ústí nad Labem na zahájení ostré fáze kampaně Pirátů a Starostů.
 
V sobotu a v neděli 11. a 12. září náš autobus sice zůstal v Praze, ale rozhodně nezahálel. V sobotu se na Letné konalo seniorské sportovní odpoledne s pétanque. V neděli jsme přijeli podpořit předvolební akci Pirátů a Starostů na Výstaviště.
 
14. září jsme přijali pozvánku místních seniorů a zajeli si s nimi popovídat do Nového města nad Metují. Ve středu 15. září jsme projeli několik míst na kraji Prahy.

 

... a kam ještě pojedeme?

Čeká nás Kutná hora a Kolín (17. 9.) - přidáme se zde k Leader tour Ivana Bartoše a Vítka Rakušana a na obou místech nás koncertem doprovodí Jaroslav Hutka.
 
Dále máme v našem itineráři Beroun (19. 9.), Horní Měcholupy (20. 9.), Karlovy vary se zastávkou v Kynšperku (22. 9., Václav Koubek).
 
Čtyřvýlet Nebušice - Lysolaje - Suchdol - Litoměřice (23. 9., Václav Koubek), Prahu - 4 Libuš a okolí (24. 9.).
 
Výjezd Nymburk (26. 9., Koubek + Hutka), Trutnov (27. 9., Koubek) s diskuzí se seniory v Hradci Králové, Brno a Zlín (29. 9., Koubek) a Frýdek-Místek a Olomouc (30. 9.).
 
Celou tour Stříbrného šípu najdete i na našem webu v přehledné grafice.

 

Jak vypadají naše výjezdy se Stříbrným šípem

Vylepujeme plakáty na veřejné plochy, rozdáváme Koaliční noviny, mluvíme s místními o programu a o všem, co je na Pirátech a Starostech zajímá. Můžete nás potkat přímo v ulicích měst, na náměstích, ale i v místních kavárnách.
 
Někde máme vlastní program, ale často také jedeme podpořit akce, které se pořádají v rámci kampaně ve větších i menších městech. 
 
Ka našemu tour se aktivně přidali i dva známí písničkáři Jaroslav Hutka a Václav Koubek. Jezdí s námi bez nároků na honorář - prostě proto, že chtějí podpořit Piráty a Starosty.

 

Proč Jaroslav Hutka podporuje Piráty a Starosty

Piráty jsem volil od chvíle, co vstoupili do politiky. Čím déle v ní jsou, tím více jim důvěřuji. Nejsou ani vlevo ani vpravo. Jsou důslední a pracovití. A teď když ty nekonečné fejkové divize ANO se do nich pustily s velkou podpásovostí a zmrzlinář Babiš do jejich fregat vypouští torpéda lží a ODS po nich hází oštěpy s pazourkovými bodci zlosti, jsem se rozhodl je PODPOŘIT VE VOLEBNÍ KAMPANI.
 
Většinový lid si pravděpodobně neumí Piráty představit ve vládě, protože nelžou, nejsou zkorumpovaní, necucají ze státu dotace a nedělají křivé kšefty… jak můžou bez těchto zkušeností vládnout, že? Většinový Čech má představu, že politika musí být svinstvo a pokud by jím nebyla, nevěděl by si se svou náhlou nejistotou rady. A že se našli se Starosty, je jen další důvod tuto partu podpořit. Ovšem, že nic nemůže být dokonalé, se už ukázalo, když Bůh stvořil Adama a Evu.
(z Facebooku Jaroslava Hutky)

 

Rozhovor se Seniory na palubě

Proč senioři podporují Piráty a Starosty? Na to se nás v Ústí nad Labem zeptal novinář Radek Bartoníček z Aktuálně.cz. Podívejte se, co na to odpověděli přátelé z posádky autobusu Stříbrný šíp: Záleží nám na budoucnosti naší země, našich dětí a vnoučat.
 
Těší nás, že se o naše aktivity zajímají nejen novináři, ale především naši vrstevníci na našich výjezdech. Je vidět, že když se někdo dobrovolnicky a z přesvědčení pustí do práce, budí to zájem. Ono je něco jiného psát na sociální sítě a nebo se sebrat a vyrazit autobusem třeba až na druhý konec republiky.
 
Děkujeme všem, kteří se do toho pustili s námi a jakkoliv přiložili ruku k dílu. Má to cenu. Chceme vrátit naší zemi budoucnost. 

 

Jak se přidat k Seniorům na palubě

Přihlaste se k odběru zpravodaje Stačí vyplnit a potvrdit váš e-mail zde.
 
Přečtěte si, jak se můžete aktivně zapojit
Připravili jsme pro vás krátký návod. Sledujte nás na Facebooku a přihlaste se do naší facebookové skupiny.
 
Kontaktujte nás
Nejrychlejší a nejspolehlivější způsob, jak nás kontaktovat, je poslat zprávu na seniori@pirati.cz Můžete také přímo zavolat naše koordinátory Nelu Melicharovou (778 111 472) nebo Jakuba Holzera (778 111 471)
 
Pokud se chcete zapojit do práce přímo v regionech, můžete se ozvat přímo krajskému pirátskému koordinátorovi
 
Sledujte také náš web seniori.pirati.cz
 
Děkujeme za vaši přízeň, žijte ve zdraví!
 
Napadá vás něco k tomuto e-mailu?