Interní newsletter: Aneb co by ti nemělo uniknout! (zpět)

Ahoj Pirátky a Piráti,

zdravíme vás všechny s pravidelnou dávkou informací.

DISCO s RP 16.9. od 20:00

(DISCO = diskuze s centrálními orgány). Už ve čtvrtek 16.9. od 20:00 se členky, členové i RegP mohou těšit na diskuzi s místopředsedou Martinem Kučerou. Vysílání proběhne na známém odkazu . Opět budeš mít možnost kladení dotazů živě přímo na Jitsi (sleduj nás a v době přenosu tě přizveme do vysílání). Pro ty, kteří preferují kladení otázek písemnou formou je i nadále shromažďujeme, a to zde.

 

Čím se můžeme pochlubit?

Ve čtvrtek jsme v Ústí nad Labem zahájili ostrou fázi kampaně a představili náš nový ŠVINDLBus. Děkujeme všem, kteří se na akci podíleli!

Bohužel s příchodem podzimu začínají čísla nakažených opět růst, znovu jsme tak vládě předložili naše návrhy na zmírnění rizika další vlny a zrychlení proočkování.

Těžba v polském dole Turów pokračuje i navzdory rozhodnutí Evropského soudu, Výbor pro životní prostředí v čele s Danou Balcarovou tak vyzval ministerstvo k přípravě strategie.

Markéta Gregorová pokračuje ve svém novém podcastu „Politika je pro všechny“ , tentokrát hovořila s jihlavskou primátorkou Karolínou Koubovou.

 

Nadcházející online události

Přednáška Tomáše Hajzlera na téma Firma: Práce, Smysl & Zodpovědnost
20.9. 18.00
Pirátské centrum Praha nebo Pitube

Srdečně zveme na druhou přednášku z cyklu “Dobrý život ve stínu moderní společnosti”
Tento díl se věnuje fungování firmy. Firma jako základní stavební prvek našeho ekonomického i společenského systému je místem, kde trávíme většinu našich bdělých životů, kde pracujeme, nakupujeme, je to entita, která mění veřejný prostor, přes lobbing a PR ovlivňuje do velké míry i to, jak je nastavena naše legislativa.

Tomášovu předešlou přednášku z pirátského centra najdeš ZDE (Co je to dobrý život, jak dobře ho v Česku žijeme a jaké základy pro něj získáváme v rodině a ve škole).

Více info:

Záznamy z proběhlých událostí


Panelová diskuze na téma Sexuální násilí

Proč je nahlášeno tak málo případů sexualizovaného násilí? Proč je tak těžké prokázat vinu? Proč jsou tresty tak neúměrné závažnosti zločinu? Nakládá policie (a obecně společnost) s obětmi vhodně?

Diskuze o konopí
Proč je regulace konopí důležité politické téma? Co všechno může konec konopné prohibice změnit k lepšímu? Piráti a Pirátky vyvracejí nejčastější mýty o konopí a vysvětlují, proč je konopí rostlinou budoucnosti.
Záznam je přístupný pouze pro členy a registrované příznivce strany. Děkujeme za pochopení.

Jak pracovat se sněmovními (případně senátními a vládními) systémy
Na dotazy, jak dohledat tisk, pozměňovací návrh, zápis z výboru a další, odpovídal tajemník poslaneckého klubu Pirátů, Matouš Vanča.
Záznam je přístupný pouze pro členy a registrované příznivce strany. Děkujeme za pochopení.

 

Administrativní linky

Jednání celostátního fóra
CF 20/2021 Dovolba vládního týmu

PARO
Probíhá hlasování o 1. kole participativního rozpočtu v roce 2021.

Členské podněty
Mimořádný přezkum rozhodčího nálezu 24182 vydaného 2.9.2021

 

Originály smluv prosím posílej na centrálu

Nezapomínej nám prosím posílat originály smluv na centrálu v Praze, adresa je: Na Moráni 360/3, 120 00 Praha - Nové Město, Kancelář
(neuváděj prosím žádné konkrétní jméno, usnadní nám to vyzvednutí zásilky).
Děkujeme!

 

Technicky vzato

Blíží se termín první on-line schůzky s Technickým odborem. Už v úterý 14.9. od 18:00 budeme probírat nápady na zlepšení technických systémů. Nepropásni svou příležitost být u toho!
Věnovat se budeme tématům Audio/Video přenosy (Jitsi, PiTube, PeerTube) a Digitální setkávání (Mumble, Aplikace z minulého CFka, Jitsi). Podněty uvítáme (nejen k těmto tématům, ale i k nadcházejícím).

Upgrade Redmine na verzi 4.2.1. - upgrade Redminu s sebou přináší především důležitá vylepšení v oblasti zabezpečení. Zdá se Ti, že Redmine nefunguje, jak má? Dej nám vědět.

 

Pro budoucí zastupitele/lky

Připomínka: Vedoucím Centra managementu udržitelnosti a etiky na podnikohospodářské fakultě VŠE Jaroslav Pašmik nabízí pro cca pět pirátských zastupitelů a zastupitelek zúčastnit se Akademie managementu udržitelnosti pro municipality.

Jedná se o certifikovaný program FPH VŠE o 9 setkáních po 180 minutách (online) a jednom dvoudenním workshopu v Jihlavě na CO2 neutralitu měst.
Program začíná už 30. září.

Pokud máš zájem, napiš na mikulas.peksa@europarl.europa.eu.

 

Personální odbor

Je respekt Profi? Pokud je, můžeš se zapojit do pracovní skupiny, která bude implementovat jeho výstupy .

Dočetl/a jsi až sem? Jsi pašák!
Tak nám dej vědět, jaké to bylo

 

Hezký víkend všem!

Matěj Kubíček
Česká pirátská strana
Vedoucí Personálního Odboru

matej.kubicek@pirati.cz
+420 704 975 335

|piratipracuji.cz