Interní newsletter: Poslední prázdninový (zpět)

Ahoj Pirátky a Piráti,

posíláme vám pravidelnou dávku šťavnatých novinek.

Republikový Výbor ŽIVĚ

Když zasedá republikový výbor, nikdo si nemůže být jistý majetkem ani životem, prohlásil kdysi Oliver Cromwell. A právě zasedání se bude dít tento víkend v Pardubicích. Nicméně buďte si jistí, že o majetek ani životy tu tentokrát nepůjde. Budeme řešit z velké části spíše interní věci, protože jsme se dlouho neviděli, a také kampaň, pochopitelně v uzavřeném režimu.
Z dalších bodů můžeme vypíchnout Přípravu komunálního programu s Radkem Holomčíkem, debatu nad vznikem Pirátské knihovny, kterou povede Lydie a
v neposlední řadě Jan Bednařík chce probrat možnosti Uvolněného člena RP. Stále také jednáme o Zařazení Mladého Pirátstva. Tento bod navrhl Jan Lipavský a hostem budou i představitelé MP.

Celý program zde. Hlasujeme také o změnách JdŘ CF , za kterými stojí Vojtěch Pikal.

Pokud máš Pardubice blízko, můžeš se stavit i osobně, rádi tě uvidíme.

 

Pozvánky na akce

Diskuze o konopí
30.8. 20:00
Proč je regulace konopí důležité politické téma? Co všechno může konec konopné prohibice změnit k lepšímu? Piráti vyvracejí nejčastější mýty o konopí a vysvětlují, proč je konopí rostlinou budoucnosti.
Pitube o konopí

Jak pracovat se sněmovními (případně senátními a vládními) systémy
2.9. 18:00
Školení (nejen) pro členy resortních týmů
Na dotazy, jak dohledat tisk, pozměňovací návrh, zápis z výboru a další bude odpovídat tajemník poslaneckého klubu Pirátů, Matouš Vanča.
Pitube o systémech

DISCO s RP
2.9. od 20:00
(DISCO = diskuze s centrálními orgány). Už ve čtvrtek 2.9. od 20:00 se členky, členové i RegP mohou těšit na diskuzi s místopředsedkyní Olgou Richterovou. Vysílání proběhne na známém odkazu. Opět budeš mít možnost kladení dotazů živě přímo na Jitsi (máš-li zájem položit dotaz v živém vysílání, dej nám prosím předem vědět zde). Pro ty, kteří preferují kladení otázek písemnou formou je i nadále shromažďujeme, a to zde.

Program pro mladé Piráty
3.9. od 16.00 Praha
Prosíme všechny naše mladé členy/ky, přínznivce/kyně, dobrovolníky/ice do 35 let, kteří mají ten den čas, aby na tuto akci přišli. Na programu je představení našeho programu pro mladé a mladých kandidátů a kandidátek do Poslanecké sněmovny. Následovat bude Afterparty!
Místo Konání: Vnitroblock, Praha 7 - Holešovice https://vnitroblock.cz/

Kontaktní osoba: Oskar Rejchrt, oskar.rejchrt@pirati.cz

Piratecon IT Inspirativní
4.9. 09:30
Konference IT InsPirativní se bude konat v sobotu 4. 9. 2021 v Pirátském centru v Praze a bude mít dva bloky:
Dopolední od 10 do 13 hodin bude věnovaný chytrým technologiím, které se používají v českých městech a obcích. Odpoledne od 14 do 18 hodin pak bude věnováno tématu otevřený hardware, opět s důrazem na vývoj a použití v České republice.
Web
FB událost

Rovné šance v komunálu
7. 9. 2021 úterý v pražském PiCe od 18:00 do 20:00
Chceme rovné zastoupení žen a mužů nejen v komunálních volbách 2022, proto jsme pro všechny zájemce a zájemkyně připravili praktický workshop Jak podpořit ženy do primárek. Z akce bude videozáznam, který rozešleme do krajských sdružení. Akci organizuje Šárka Václavíková (Rovné šance) a Ondřej Vykoukal (MS Praha 6). Více informací v události. Těšíme se na tebe!

Den solidarity s běloruskými novináři
8.9. od 19.00 Palachově náměstí v Praze, v prostoru před Rudolfinem
Profese novináře je jednou z nejnebezpečnějších v diktátorském Bělorusku a za svou profesionální činnost bylo jen loni příkazem nelegitimního prezidenta Lukašenka zatčeno 477 novinářů. 62 z nich bylo mučeno a 97 bylo dočasně zadrženo. K dnešnímu dni je 29 z nich ve vazbě. Všechny nezávislé redakce a internetové kanály byly potlačeny a donuceny uzurpátorem ukončit svou činnost. V Bělorusku dnes již nezůstala žádná svobodná demokratická média.
Bělorusové v České republice tento den – 8. září 2021 – organizují demonstraci na podporu svobody slova a vězněných běloruských novinářů.

 

Jednání a Hlasování

Hlasování Celostátního fóra
CF 18/2021 Návrh CF - Název Institutu - 1.kolo
CF 19/2021 Volba rozhodčí komise

Jednání celostátního fora
CF 20/2021 Dovolba vládního týmu - navrhovat nebo podpořit kandidáty můžete pomocí členského podnětu

 

Mediální odbor

Představili jsme Stříbrný program , který se zaměřuje na podporu lidí v seniorním věku. Všem seniorům a také expertům, kteří se na něm podíleli, moc děkujeme. Obdobnou akci chystají naši mladí ambasadoři a dobrovolníci také pro mladé.

Další ze série snídaní s novináři se týkala našich priorit ve školství a měla dobrý mediální dosah.

 

Technický odbor

Dovolená vedoucího TO
Od 28.8. do 12.9. bude vedoucí TO na dovolené. V případě technických požadavků spojených s kampaní se obrať na vývojáře Honzu Bednaříka, v ostatních případech na asistentku Helču Buchtovou. K sehnání jsou oba (jakož veškeré osazenstvo TO) také na Zulipu, v kanále Technický odbor.

Stranické aplikace, jak je (ne)znáš
Chceš svolat schůzku a hlasovat o termínu? Přesně to umí modul Ankety na našem Mraku. Po přihlášení pirátskou identitou na adrese mrak.pirati.cz ji najdeš v horní liště (ikonka vypadá jako sloupcový graf). Umí jak datumové, tak textové ankety a pozvat můžeš jak členy a příznivce, tak i lidi zvenčí.
Při používání aplikací na stranických serverech máš jistotu, že jsou tvá data v bezpečí a je dodržena filosofie otevřeného software. Potřebuješ poradit? Obrať se na TO, poradíme.

 

„Neptej se, co může udělat tvá zem pro tebe. Ptej se, co ty můžeš udělat pro svoji zem.“ JFK

Za tým odpovídačů žádáme všechny naše členy a příznivce o to, aby se v dalších dnech zbývajících do voleb aktivněji zapojili do spolupráce na sociálních sítích. Každé vaše sdílení z našich stránek, každý tvůj lajk či komentář pod našimi příspěvky, znamená jejich větší šíření. A to je to, co nyní potřebujeme. A nezapomínejme při tom na tři základní potřeby voliče v komunikaci s námi: každý z nich chce být vítán (respektován) + být pro nás důležitý + najít u nás porozumění. Tak na to v komunikaci s nimi na sítích nezapomínejme. Moc díky.

 

Užij si zbytek prázdnin, začátek nového školního roku a hodně sil do poslední fáze kampaně!

Matěj Kubíček
Česká pirátská strana
Vedoucí Personálního Odboru

matej.kubicek@pirati.cz
+420 704 975 335

|piratipracuji.cz