Interní newsletter: Operace Dunaj (zpět)

Ahoj Piráti,

k příležitosti sobotního 53. výročí invaze vojsk Varšavské smlouvy do Československa Ti v tomto duchu posíláme novinky.
Věděl jsi, že se tomuto aktu také říká "operace Dunaj"?

Republikový "lidový" výbor dává na vědomí

Jednání o:

- povolební strategii pro letošní volby: Budeme vládnout s ANO? Jaké mantinely vyjednávacímu týmu stanovíme? Každou chvílí budeme hlasovat. Jednání je přístupné pro členy strany, prosíme o dodržení nešíření jeho obsahu dále.

- dokumentu s názvem "Program Pirátů a Starostů v 5 minutách": - Je to program, nebo není? Jsme s těmito plány zajedno?

- úpravě jednacího řádu CF: - Budou se počty v členském podnětu vyhodnocovat až po 24 h? Bude se hlasování automaticky prodlužovat, když padne na svátek? A další změny...

Všechny ještě jednou zveme na naše zasedání v Pardubicích o víkendu 28. - 29.8.
Program tvoříme zde: , finální verzi tam najdete, až ji sestavíme. Odpoledne budou uzavřená jednání, ale obě dopoledne se můžeš zapojit na jitsi.pirati.cz/RV nebo za námi přijeď. V tom případě bude fajn, pokud dáš předem vědět naší asistentce na alena.rickova@pirati.cz.

 

Dlouhé vlny mediálního odboru

V souvislosti se začátkem školního roku a zveřejněním rámcových opatření vládou jsme vydali strategii Pirátů a Starostů pro případ covid krize na podzim 2021.

Rezonovalo téma zvyšující se inflace. Za rostoucí inflaci se chce vláda zbavit odpovědnosti. Piráti i ekonomové to vidí jinak: Inflace je způsobena mimo jiné i chaotickou politikou současné vlády v posledních letech, která narušuje předvídatelnost tržního prostředí. Andrej Babiš se bojí, proto lže, píše Ivan Bartoš.

Národní sportovní agentura nečekaně po osmi měsících zrušila největší dotační program sportovní infrastruktury Investice nad 10 mil. Kč. Samosprávy a sportovní kluby budou mít problémy s financováním projektů, upozornila Andrea Hoffmanová.

Ondřej Dostál vyzval vládu k uznávání protilátek po prodělání koronaviru, prodloužení proplácení testů na covid-19 ze zdravotního pojištění a k přípravě kapacit na případnou třetí dávku očkování.

 

Povstání mladých

Volební štáb potřebuje tvojí pomoc. Chystáme speciální kampaň zaměřenou na mladé se zahajovací akcí v Praze 3.9 v 16:00. Prosíme všechny naše mladé členy/ky, přínznivce/kyně, dobrovolníky/ice do 35 let, kteří mají ten den čas, aby na tuto akci přišli. Na programu je představení našeho programu pro mladé a mladých kandidátů a kandidátek do Poslanecké sněmovny. Následovat bude Afterparty! Přesné místo a program bude upřesněn. Děkujeme předem.

Za tým kampaně pro mladé Georgia Hejduková, předsedkyně Rady Mladého Pirátstva.

 

Jaro ajťáků: Piratecon

Srdečně Vás zveme na pirátskou IT konferenci, která se bude konat v sobotu 4. 9. 2021 v Pirátském centru v Praze a bude mít dva bloky. Dopolední od 10 do 13 hodin bude věnovaný chytrým technologiím, které se používají v českých městech a obcích.
Odpoledne od 14 do 18 hodin pak bude věnováno tématu otevřený hardware, opět s důrazem na jeho vývoj a použití v České republice.

Cílem akce je představit laické i odborné veřejnosti tato témata, ukázat, co zajímavého u nás vzniká, jaké s tím mají obce praktické zkušenosti, čeho se vyvarovat a tak podobně.

Registrace

Program

FB Událost

 

Personalistika s lidskou tváří

Jak objet 300 obcí v kampani se seniorským ambasadorem Vláďou Šípem a Jakubem Michálkem
26.8. 20:00
Vláďa je náš aktivní senior z Tábora - ambasador, který si zapůjčil elektromobil a dal si za cíl objet v rámci kampaně 300 obcí v Jihočeském kraji. Jeho tour už započala. Vylepuje plakáty PirStan, rozdává noviny, komunikuje s místními. Můžeš se těšit na
inspirativní rozhovor :-)

Diskuze o konopí
30.8. 20:00
Proč je regulace konopí důležité politické téma? Co všechno může konec konopné prohibice změnit k lepšímu? Piráti vyvracejí
nejčastější mýty o konopí a vysvětlují, proč je konopí rostlinou budoucnosti.

Jak pracovat se sněmovními (případně senátními a vládními) systémy
2.9. 18:00
Školení (nejen) pro členy resortních týmů
Na dotazy, jak dohledat tisk, pozměňovací návrh, zápis z výboru a další bude odpovídat tajemník poslaneckého klubu Pirátů, Matouš Vanča.

 

Deklarace názvu rozhodčí komise

Jednání celostátního fora
CF 18/2021 Návrh CF - Název Institutu
CF 19/2021 Volba rozhodčí komise) - navrhovat nebo podpořit kandidáty můžete pomocí členského podnětu

 

8 statečných obětních beránků

Členské podněty
Zřízení Odboru obětního beránka

 

S příjezdem tanků = nedostatek řidičů autobusů

Od 4.9. - 4.10. 2021 sháníme řidiče Autobusu, za jakékoliv doporučení budeme rádi.

 

Děkujeme všem, kteří bojují za to, abychom se měli lépe a v budoucnu nic podobného již nikdy neprožili.

A pro fajnšmejkry, najdete v tomto newletteru všechny různé narážky na události roku 1968?

Pokud ano, tipněte si jejich celkový počet v odpovědi na tento email do příštího čtvrtka. Ze správných odpovědí vybereme náhodně vítěze, který dostane Pirátský hrnek.