Interní newsletter: Pátek třináctého (zpět)

Ahoj všem Pirátům, je pátek 13. a je tady velmi šťastný newsletter.

18.8. od 20:00 Respekt je profi

Dozvíš se nejen, proč vznikl projekt Respekt je profi, či jak probíhala činnost pracovní skupiny, ale hlavně co je výstupem z projektu a jaké další kroky nás teď společně čekají. Dostatečný prostor bude věnován i diskuzi a tvým dotazům.

Vysílání Pirate TV proběhne od 20:00 do 21:20 na odkazu ZDE.

Diskuze k tématu proběhne od 21:30 do 22:20 ZDE.

 

19.8. od 20:00 DISCO s RP

Původní vnitrostranické interpelace dostaly nový název a odteď tě budeme každých 14 dnů zvát na DISCO s RP. (DISCO = diskuze s centrálními orgány).
Už ve čtvrtek 19.8. od 20:00 se členky, členové i RegP mohou těšit na místopředsedu Radka Holomčíka a vedoucího personálního odboru Matěje Kubíčka. Vysílání proběhne na známém odkazu. Opět budeš mít možnost kladení dotazů živě přímo na Jitsi (máš-li zájem položit dotaz v živém vysílání, dej nám prosím předem vědět zde ). Pro ty, kteří preferují kladení otázek písemnou formou je i nadále shromažďujeme, a to zde.

PS: Všem děkujeme za nápady, jak interpelace přejmenovat, zejména pak Antoninu Miliciovi, který navrhl právě vítězný název DISCO.

 

Republikový výbor zahájil následující jednání

RV 40/2021 Zařazení Mladého Pirátstva
RV 41/2021 Úprava JdŘ CF a v neveřejné části viditelné pro členstvo RV 42/2021 Povolební strategie koalice.

 

Administrativní zprávy

Jednání celostátního fora
CF 18/2021 Návrh CF - Název Institutu
CF 19/2021 Volba rozhodčí komise - navrhovat nebo podpořit kandidáty můžete pomocí členského podnětu

Členské podněty
Odvolání Mikuláše Ferjenčíka z pozice vedoucího MO

OVK
Registrace do okrskových volebních komisí končí dnes 13.8. 23:59 hodin. Díky všem, kteří se přihlásili. :-)

 

Zprávy mediálního odboru

13.8.

Spustili jsme hlavní kontaktní část kampaně. Od středy doprovází oba koaliční předsedy zmrzlinový vůz tzv. Na větších akcích bude možnost zahrát si únikovou hru, shlédnout divadelní satiru a poslechnout si známé české kapely. Rozdávání koaličních listů doprovodí harmonika Ivana Bartoše.

Kalendář akcí Pirátů a Starostů.

Věnujeme se situaci okolo funkce ředitele kontrarozvědné služby BIS. Premiér oznámil, že ve funkci bude dočasně pokračovat její dosavadní ředitel Michal Koudelka. Tento postup nerespektuje platnou legislativu, upozornili v tiskové zprávě Lukáš Kolářík a Vít Rakušan.

Dana Balcarová upozornila na dvojí přístup premiéra Babiše v postoji ke klimatu – v Bruselu podpořil celoevropskou strategii Zelená dohoda pro Evropu, doma o hrozbách změny klimatu mlčí nebo na EU útočí.

Středeční snídaně s novináři – tentokrát na téma sociálních věcí a návrhu na zavedení tzv. “Tagesmutter” či “Tagesvater”, financování a obnovy kultury a nezávislosti veřejnoprávních médií. Zúčastnili se Olga Richterová, Věra Kovářová, Jan Lacina a Ondřej Chrást.

 

Zpráva z TO - Testovací verze Redmine:

Na doméně http://redmine.pir-test.eu/ najdete novou verzi Redmine určenou k testování členskou základnou.

POZOR!

Jedná se o testovací instanci s oddělenou databází, která je pouze dočasná. Zadané úkoly či podání po ukončení testování nenávratně zmizí. K práci tedy používejte nadále http://redmine.pirati.cz

 

Ze zahraničí

Tento týden jsme si připomněli výročí zmanipulovaných běloruských prezidentských voleb. Více o situaci v Bělorusku najdeš na našem webu.
Zaznamenal jsi kampaň proti masovému biometrickému sledování "Reclaim Your Face", v Česku pod názvem "Vraťte nám naše tváře"? Že ne? Mrkni sem nebo rovnou podepište petici této Evropské občanské iniciativy.
Stále hledáme dobrovolníky pro zapojení do Zahraničního odboru, poptávka je především po překladech. Ozvěte se na veronika.murzynova@pirati.cz!
Už máme i Trello a úkoly začnou brzy přibývat.

 

Práce s lidmi

Nový vedoucí PO se nyní seznamuje s PKS a jejich fungováním.
Diskutujeme dlouhodobé cíle PO, nastavení a rozpočet.

Tento týden jsme se dostali dále v přípravě priorit pro Chobotnici a věříme, že do konce září se nám podaří předat na TO seznam priorit k vývoji.

Příští týden máme DISCO (viz výše) a oceníme, pokud se stavíš a vše, co tě o budoucnosti a současnosti PO zajímá přijdeš probrat.

Kampaň jede v plném proudu, a tak většina koordinátorů se skutečně nezastaví. Prosím tedy v případě veškerých návrhů o trpělivost.

Development centra pro účastníky skvělé akademie pro komunál - stávající i budoucí pirátské komunální zastupitele
Nabízíme termíny 20.8. (Praha) a 21.8. (Katovice) Pro více info mrkni na sako.pirati.cz

 

Hezký víkend,

Matěj Kubíček
Česká pirátská strana
Vedoucí Personálního Odboru

matej.kubicek@pirati.cz
+420 704 975 335

|piratipracuji.cz