Interní newsletter: Respekt kojencům (zpět)

Ahoj Piráte, zdravíme tě s pravidelnou dávkou novinek a zajímavostí.

Pozvánka od Republikového Předsednictva

Save the date! Pirate TV k výstupům z projektu Respekt je profi.
Ve středu 18.8. od 20:00 do 22:00 zveme všechny členy, členky, registrované příznivce a příznivkyně na Pirate TV k představení dosavadní práce na projektu Respekt je profi. Dozvíš se nejen proč projekt vznikl či jak probíhala činnost pracovní skupiny, ale hlavně co je výstupem z projektu a jaké další kroky nás teď společně čekají. Dostatečný prostor bude věnován i následující živé online diskuzi. Na koho se můžeš těšit? Prezentovat bude mimo jiné třeba Ivan Bartoš, Olga Richterová, Vojta Pikal, Janka Michailidu, Jakub Michálek, Jana Koláříková, Matěj Kubíček, Lydie Bartošová, David Wagner a další.

PS: Detailnější pozvánku s odkazy a všemi detaily očekávej v příštím týdnu :)

Republikový výbor

Novinka v uspořádání fóra - byla založena nová sekce "Neveřejná jednání Republikového výboru". Je přístupná pro členy, ale ne pro veřejnost. Důvodem byl velký počet jednání ve vnitrostranickém režimu během letošní kampaně do Sněmovny. Republikový výbor má nadále samostatnou sekci "Uzavřená jednání republikového výboru", která je přístupná členům výboru, kontrolním orgánům a Republikovému předsednictvu.

Výbor má dva nové jednatele. Poslanec Jan Lipavský a analytička Bára Soukopová rozšířili stávající tým ve složení Janka Michailidu (vedoucí jednatelka), Jan Bednařík a Dalibor Záhora. Funkční období všech jednatelů je vždy šestiměsíční, to aktuální končí 17. listopadu 2021.

Mediální výstupy

Sledujeme a komentujeme vývoj ve vyjednávání nového ředitele BIS:
* Úterní komentář Lukáše Koláříka a následně výstupy v hlavních zpravodajských relacích.
* K tématu jsme se vrátili v pátek tiskovou zprávou Pirátů a STAN reflektující odkládání rozhodnutí premiéra.

Před pátečním mimořádným jednáním Poslanecké Sněmovny Olga Richterová upozornila na přetrvávající problematiku kojeneckých ústavů, které chceme transformovat do preventivních a podpůrných služeb, a nutnost podpořit pěstounskou péči.

Opakovaně se na nás obracejí redakce s dotazy na zajištění dostupnosti bydlení a téma stavebního zákona. Řešení této problematiky se široce věnujeme i v programu pro sněmovní volby 2021.

Premiér Babiš se na konci týdne zaměřil na téma rozdávání nanuků v kampani a zaútočil na Piráty a Starosty. Zareagovali na to i naši Pirátiballs.

Sbírka

Ágnes Němečková organizuje sbírku splnění snů dětí z moravských obcí postižených tornádem. Sama to ale nedá a tak se můžeš zapojit i ty. Zde se o akci dozvíš víc a zjistíš, kde můžeš vybrat konkrétní přání a jak ho dopravit do těch správných dětských rukou.

Hlášení z Personálního

Nový Zástupce vedoucího PO
Od 2.8. - 30.11. nastoupil na poloviční úvazek Kuba Dedek jako zástupce vedoucího PO.

Bude se u nás věnovat těmto agendám:
* Metriky PO
* Nastavení vize a mise
* Lean management
* Digitalizace
* Reporting

Moc děkujeme Janě Koláříkové za předání odboru, které proběhlo již v červenci.
Nyní se již můžete plně obracet na Matěje.

Hezké léto!

Matěj Kubíček