Interní newsletter: E.T. volá domů (zpět)

Ahoj Piráti,

zdravíme Vás z posledního dne Pirátského kempu, který se letos obzvláště povedl a budeme rádi, když za rok přijedeš i ty!

Pozvánky z RP

1) Pirate TV k výstupům z projektu Respekt je profi. Save the date!
Ve středu 18.8. od 20:00 do 22:00 zveme všechny členy, členky, registrované příznivce a příznivkyně na Pirate TV k představení dosavadní práce na projektu Respekt je profi. Dozvíš se nejen proč projekt vznikl či jak probíhala činnost pracovní skupiny, ale hlavně co je výstupem z projektu a jaké další kroky nás teď společně čekají. Dostatečný prostor bude věnován i diskuzi a vašim dotazům.

Na koho se můžeš těšit? Prezentovat bude mimo jiné třeba Ivan Bartoš, Olga Richterová, Vojta Pikal, Janka Michailidu, Jakub Michálek, Jana Koláříková, Matěj Kubíček, Lydie Bartošová, David Wagner a další.

PS: Detailnější pozvánku s odkazy, možnostmi kladení dotazů atd. včas všem členům, členkám a RegP zašleme :)

2) Interpelace RP s Vojtou Pikalem 5.8. od 20:00
Republikové předsednictvo zve na další vnitrostranickou interpelaci v novém kabátě! Vojta Pikal se na všechny členy i členky a registrované příznivce a příznivkyně těší ve čtvrtek 5.8. od 20:00 na známém odkazu. Opět budeš mít možnost kladení dotazů živě přímo na Jitsi (máte-li zájem položit dotaz v živém vysílání, dejte nám prosím předem vědět zde). Pro ty, kteří preferují kladení otázek písemnou formou je i nadále shromažďujeme, a to zde.

Stále poptáváme nápady, jak tato setkání lépe nazvat. Máš nápad? Pošli nám ho na sarka.altmanova@pirati.cz

 

Mediální zprávy

Členská základna v dovolbě zvolila Blanku Lednickou lídryní koaliční kandidátky Pirátů a Starostů na Vysočině.

Na středeční mimořádné schůzi Sněmovna projednávala řadu sociálních témat, které má za Piráty v gesci Olga Richterová, za Starosty Věra Kovářová:

Pomohli jsme rodičům s malými dětmi : Díky našim pozměňovacím návrhům nedojde k transformaci dětských skupin na jesle, zajistíme stabilní financování dětských skupin a také jsme prodloužili hranici na šest let věku dítěte pro návštěvu předškolních skupin.

Zamezili jsme asociálnímu návrhu SPD na odebrání dávek lidem v nouzi: Návrh zavádí např. odebrání dávek za bydlení v nevyhovujícím bytě, kde se třeba porouchalo topení, zatímco ubytovny nijak nepostihuje.

Podařilo se nám prosadit prodloužení otcovské dovolené na dva týdny.

Řadu zásadních návrhů jsme připravili do pátečního třetího čtení zákona o lobbingu. Tisková konference proběhla v netradičním duchu za přítomnosti dvojníků známých lobbistů.

 

Z Republikového výboru

Léto i jednání Republikového výboru jsou v plném proudu. Připomínáme, že RV mimo jiné právě schvaluje druhou vlnu volebního programu.
Příští týden nám už začíná srpen, takže dozrál čas na další pravidelné setkání RV na Jitsi, které se odehraje v úterý 3. srpna od 19.00 na adrese jitsi.pirati.cz/RV. Na programu jsou například report volebního dohledu a diskuze ke zveřejňování dokumentů RV. Budeme rádi, když se stavíte. Kompletní program naleznete zde .

 

Technický odbor na dovolené na Naboo

Velká část členů TO se ztratila v málo prozkoumaných oblastech vesmíru. Komunikace s nimi je proto omezená rychlostí světla, která je zoufale nízká. V případě akutních problémů doporučujeme použít Ansible.
Díky za pochopení.

 

Nová Posila na AO

Do týmu AO přibyla nová posila. Tereza Ptáčková je studentka Univerzity Palackého v Olomouci, je RegP MS Přerov, kde je i garantem místního expertního týmu školství a bude pomáhat s agendou OVK.

 

Zprávy z Pirátského kempu

PO vysokoenergetickém solárním paprsku dorazila zpráva ze vzdálené galaxie PLK. Účastníci pirátského vesmírného kempu posílají pozdravy všem odběratelům tohoto newsletteru. Podrobnější report z této události můžete očekávat v příštím newsletteru. Nebo také ne, ale vše je na facebooku.

Pokud bys chtěl vědět, jak jsme se měli.

 

Hledáme stážisty/ky

Pokud byste věděli o někom, kdo hledá stáž v jakékoliv nám blízké oblasti na 3/6/12/24 měsíců, nechť dotyčný pošle CV na matej.kubicek@pirati.cz.

 

Přejeme příjemné prožití druhé poloviny prázdnin!

Matěj Kubíček
Česká pirátská strana
Vedoucí Personálního Odboru
matej.kubicek@pirati.cz
+420 704 975 335