Interní newsletter: Hlášení z vesmíru (zpět)

Zdravíme všechny pozemšťany, mimozemšťany i nově vznikající galaktická uskupení s pirátskou vlajkou.

Příští týden bude mnoho pirátů na letním kempu s vesmírnou tématikou, a tak se nebude konat moc akcí a reakční doba bude omezená, ale i tak je zde spousta potravy pro tvoje mozkové buňky.

Mezigalaktická výzva

Republikové předsednictvo prosí všechny Piráty k odběru volebního newsletteru, kde je možné nalézt odpovědi na základní otázku života, vesmíru a vůbec.

Newslettery chodí každé úterý večer a chodit by měly všem členům strany (komu ne, ať se ozve Pavlu Štěpánkovi - pavel.stepanek@pirati.cz).

Jedná se o souhrn aktuálních informací o kampani a úkolů pro krajské volební štáby. Zpětně se dají dohledat na společném sdíleném disku ve složce archiv newsletterů.
Pro přístup do společné složky je potřeba napsat žádost na email adriana.chochelova@piratiastarostove.cz

 

Vesmírný Republikový Výbor

Stále probíhá připomínkování a schvalování. 2. vlny volebního programu, do kterého je přímo zapojena členská základna.
Současně stejnou věc projednává i Republikový výbor v samostatném jednání RV 39/2021. Závěrečné hlasování je ohlášeno na termín 28.7. - 30.7.

Do Republikového výboru nově nastoupila zástupkyně za kraj Jihomoravský Radka Musilová , za kraj Pardubický pak přibyl Zdeněk Kubala.

Probíhá sestavování agendy srpnového zasedání Republikového výboru ( Pardubice 28. a 29. 8. 2021). Přes krajské zástupce či členy volené CF máte možnost body jednání ovlivnit či navrhnout, neváhejte se zapojit.

 

Galaktická média

23.7. Senátor Lukáš Wagenknecht navrhnul pojistku proti miliardovému předražení výstavby Dukovan.

Proběhla první z našich letních snídaní s novináři, tématem bylo životní prostředí a zemědělství. Upozornili jsme mimo jiné na problém, že dřevo ze státních lesů jde masově na export, zatímco české pily krachují.

Dana Balcarová v komentáři představila naše návrhy na lepší ochranu kvalitní pitné vody, protože se kvalita vody dle závěru NKÚ nijak nelepší ani přes investované miliardy.

O dezinformační kampaň namířenou proti Pirátům se zajímá server Seznamzpravy.cz.

V online komunikaci bylo hlavním tématem klima a ekologie. Připravili jsme příspěvek o přehřívání měst, spustili jsme první video ze série programových animaci ke klimatu a také jsme řešili kvalitu pitné vody.

 

Ze zahraničí

Ani Zahraniční odbor (ZO) přes prázdniny nezahálí. Další schůze je naplánována na 8. srpna od 19:00 a můžeš se připojit přes Jitsi nebo fyzicky v Ostravě. Jitsi link najdeš ve vláknu na fóru.

Hned o den později si budeme připomínat výročí zmanipulovaných prezidentských voleb v Bělorusku, po kterých vyšli Bělorusové a Bělorusky do ulic. Bohužel ani rok po volbách není situace v Bělorusku pro demokracii příznivá a proto ZO kontaktovali zástupci běloruské diaspory v ČR s cílem uspořádat připomenutí násilného potlačení neregulérních voleb. Sleduj naše kanály!

Dále také hledáme dobrovolníky, takže pokud tě zajímá, co se děje za našimi hranicemi, určitě napiš Verče Murzynové (veronika.murzynova@pirati.cz) nebo se podívej na nový web ZO, kde najdeš naše projekty a témata. Pokud tě zajímá spíše evropská problematika, určitě se podívej na fórum , tam dobrovolníky hledá Evropská pirátská strana.

 

Modul technického odboru

Zkontroluj si odběr krajského Newsletteru! Až 50% členů a RegP jej neodebírá.

Správný Pirát ví, co v jeho kraji děje. Přihlaš se k odběru a buď taky správný Pirát. :-)
V Nalodění si rozklikni krajské newslettery (odkaz funguje přihlášeným, použij pirátskou identitu), najdi si svůj kraj a dej Přihlásit.
A žádná důležitá novinka ani akce ti už neuteče!

 

Administrativní prázdniny

Abychom načerpali síly na další práci, tak členové Administrativního odboru budou mít volno během léta dle následujícího rozpisu:

Alice - 24.-31.7 a 4.-5.8.

Lucie - 7.-15.8.

Martin - 12.-22.8.

Týna - 14.-22.8.

 

Posádka na palubě

Hledáme dobrovolníky - členy - na administraci celostátních a krajských diskuzí - dobrovolníci nechť se hlásí Alici Hamalové (alice.hamalova@pirati.cz)!
Dále oceníme pomoc s odklízením vesmírného prachu a špíny s týmem odpovídačů - zapojit se můžou všichni - piš Ivance Hlušičkové (Ivana.hlusickova@pirati.cz)!

Záznamy z online událostí minulého týdne

Přinášíme nahrávku diskuze o kampani s lídry strany a kampaně. Další podobné setkání proběhne v srpnu. Nyní hledáme termín.

Vysíláme do vesmíru záznam z Digihygiconu o závislosti na internetu a sociálních sítích a její prevenci, pořádaného naším mezirezortním týmem pro návykové chování

V sobotu odjíždí většina užšího týmu PO na Pirátský letní kemp a tedy na následující týden neplánujeme žádné vzdělávací události. Ale! Můžeš si projít třeba něco ze starších materiálů, jejichž rozcestník najdeš zde.

 

A na závěr odpověď na všechny stížnosti: 42

Matěj Kubíček
Česká pirátská strana
Vedoucí personálního odboru

matej.kubicek@pirati.cz
+420 704 975 335

|piratipracuji.cz