Interní newsletter: Sobotní generátor náhodných zpráv (zpět)

Krásnou sobotu všem Pirátům.
Posíláme souhrn toho, co se děje, bude se dít, mělo by se dít.
Neměla by ti uniknout pozvánka na interpelace RP, které můžeš dokonce sám přejmenovat!

Telegraficky z administrativního odboru

Podporu pro rozeslání získal členský podnět "Ukládání veškerých dokumentů k volbám do PSP na oficiálních technických systémech Pirátské strany".

 

Důležité online události

19.7. od 18:00 zveme tě na DIGIHYGIcon, který pořádá meziresortní tým návykové chování, o závislosti na internetu a sociálních sítích a její prevenci.

20.7. v 20:00 zveme všechny na streamovanou diskuzi o letošní kampani. Podrobnější informace najdeš v emailu s předmětem "Pozvánka na stream Pirate TV věnovaný letošní sněmovní kampani"

22.7. 20:00 nás zve Republikové předsednictvo na vnitrostranické interpelace v novém kabátě! Tento čtvrtek s Ivanem Bartošem a poté každých 14 dnů (tedy 5.8., 19.8., 2.9., 16.9., 30.9. atd.) s dalšími členy RP. Stále platí, že k vysílání se mohou připojit všichni členové a členky, stejně jako registrovaní příznivci a příznivkyně na známém odkazu. Novinkou, která tě jistě potěší, je možnost kladení dotazů živě přímo na Jitsi (máš-li zájem položit dotaz v živém vysílání, dej nám prosím předem vědět zde). Pro ty, kteří preferují kladení otázek písemnou formou je i nadále shromažďujeme, a to zde.

K novým interpelacím by se hodil i nový název - napadá tě, jak tato setkání nazvat?
Napiš ředitelce: sarka.altmanova@gmail.com

 

Poselství z republikového výboru

Kampaň, kampaň, kampaň, generátory memů, zpětná vazba, vládní, tým, fungování koalice, volební dohled, rozpočet - to všechno a ještě spoustu dalších věcí stále řeší velmi intenzivně Republikový výbor. Čas volební, čas hektický.
Jednoduše se snažíme, aby se nám ta naše flotila ve volební tsunami vážně nepoškodila či nezabloudila v mlze, naše loďstvo a posádky přeci nejsou na jedno použití. Řada věcí probíhá sice v uzavřeném režimu, ale na zulipu naleznete dostatek informací a když ne, ptejte se krajských zástupců či členů zvolených za CF.

O srpnovém zasedání Republikového výboru je rozhodnuto - uskuteční se poslední víkend, tedy 28. a 29. srpna a bude v Pardubicích. O podrobnostech tě budeme včas informovat. Zatím užívej léta i kampaňování.

 

Mediální výstupy

Spolu se STAN jsme představili stěžejní body našeho plánu pro ochranu Česka před podzimní vlnou pandemie.

Opírají se o šest oblastí:
* Přípravu strategie pro všechny varianty vývoje nákazy
* Zrychlení proočkovanosti obyvatel – zejména rizikových skupin při zachování dobrovolnosti
* Funkční a rychlejší trasování
* Zajištění bezpečného návratu dětí do škol a podporu podniků a živnostníků

Vládě jsme nabídli při přípravě strategie pomoc.

Varovali jsme před dalším možným tunelem v energetice a "malou domů" pro Agrofert.
Naše upozornění, že navýšení podílu biopaliv 1. generace v benzínu a naftě zvedne ceny benzínu až o 2 koruny, vyvolalo zájem médií a vládní poslanci se rozhodli tento pozměňovací návrh v zákoně o podporovaných zdrojích energie nakonec nepodpořit. Vláda se však chystá alokovat miliardy na podporu vybraných zdrojů energie, kde zvýhodňuje podporu biomasy a bioplynu, proti čemuž jsme se postavili.

Navrhli jsme zřídit vyšetřovací komisi k událostem v pandemii, náš návrh ovšem smetli poslanci ANO a KSČM. Účelem komise bylo zjistit příčiny předražených nákupů pomůcek, protizákonných opatření zrušených soudy a souvisejících miliardových kompenzací, rekordní doby uzavření škol a vysokého počtu zemřelých.

Uspořádali jsme kulatý stůl k problematice sexuálního násilí. Akce se zúčastnila řada expertek i expertů a zástupců politických stran.
Cílem bylo otevřít diskuzi o tomto stále tabuizovaném tématu a najít širokou shodu na tom, jak zajistit obětem lepší ochranu a podporu. V závěru diskuze bylo dohodnuto, že se příští volební období připraví úprava zákona ohledně trestného činu znásilnění. Zároveň už několik měsíců připravujeme programový bod týkající se této problematiky.

 

Odkazy z technického odboru

Zápolíš občas s technikou? Následuj algoritmus TO - správně formulovaný požadavek je mnohdy půlkou úspěchu. Z nesnází Ti rád pomůže náš nový kolega na pozici Uživatelské podpory Filip Pecha. Potkáš ho jak v Podatelně TO, tak na Zulipu.

P.S.: Technický odbor bude o víkendu mimo provoz z důvodu plánované údržby svých členů. :) Děkujeme za pochopení!

 

Vzdělávání z personálního odboru

Plánované události:

Pirátský e-learning - nové materiály

Pamatuješ na dubnový PirateCon ke kvalité ovzduší? Přinášíme zpracované záznamy z těch nejzajímavějších přednášek.

E-learning k vnitřním předpisům strany
Mrkni na interaktivní modul, kde si můžeš osvojit a procvičit vnitřní předpisy pirátské strany. Podařilo se nám tam vměstnat i pár vtípků, tak mrkej! :-)
Klikni prosím nejprve na "zapsat se do kurzu", poté se ti zobrazí obsah kurzu a to, co tě zajímá se jmenuje "Interaktivní e-learning na stranické vnitřní předpisy".

Pirátský letní kemp

Termín našeho vesmírného kempu se blíží! 24.-31.7. u Jindřichova Hradce to vypukne.
V případě, že máš zájem se zúčastnit kempu, napiš Lindě, která spustí detektory volných míst a třeba se domluvíte.

 

Personální změny v personálním odboru

Adélka Snížková bude fungovat pouze do 21.7. S agendou smluv se obracej na Markétu Markovou.

Matěj Kubíček přebírá agendu vedoucího PO a Jana bude oficiálně fungovat do PO kempu 25.7. Janě tímto děkujeme a přejeme mnoho úspěchů v práci s dětmi, na kterou jí Pirátská strana dobře připravila.

 

Za personální odbor Pirátů
Matěj Kubíček
Matej.kubicek@pirati.cz
601 103 393