Pirátský newsletter - Kraj Vysočina: Pomáhejme společně jižní Moravě (zpět)

Za běžných okolností by tématem červencového newsletteru byla pravděpodobně pirátská kontaktní kampaň a přípravy na volby. Na konci června jsme však zažili nevídané. Ničivé tornádo na jižní Moravě bralo střechy, domy, majetek a bohužel i životy. Po vlně zkázy však přišla stejně neuvěřitelně silná vlna lidské solidarity a finanční i materiální pomoci. Pomáhali také Piráti, včetně těch z Vysočiny.

Přispět #promoravu můžete i dnes

Ve čtvrtek 24. června krátce před osmou hodinou večerní prošla Břeclavskem a Hodonínskem ničivá bouře s tornádem. Obraz zkázy postižených obcí, který jsme mohli do té doby vidět pouze v katastrofických filmech, byl šokující. Se stejnou rychlostí, s jakou přišel živel, přišla i pomoc dobrovolníků a dárců z celého Česka. Do 8. července se v České republice vybralo více jak 1,1 mld. Kč finanční pomoci. Tyto prostředky už putují do zasažených obcí. Přispět #promoravu můžete i dnes. Ověřené účty na pomoc jižní Moravě najdete na obrázku níže.

 

Brzy budou chybět hlavně řemeslníci

Ihned po zásahu bouře se rozjela také materiální pomoc. Sbírky organizovali i Piráti z celého Česka. Jeden z těchto nákladů vezli do postižených oblastí lídr Pirátů a Starostů do podzimních sněmovních voleb na Vysočině Milan Daďourek a předsedkyně krajského zastupitelského klubu Blanka Lednická.

 

Kraj Vysočina schválil 10 milionů na pomoc jižní Moravě

Finanční a materiální pomoc nabídlo také krajské zastupitelstvo. V pondělí 5. července se sešlo Zastupitelstvo Kraje Vysočina, aby rozhodlo o schválení finanční pomoci ve výši 10 milionů korun na pomoc tornádem zasaženým obcím v Jihomoravském kraji.

 

Ohlídej férovost podzimních voleb!

Staň se členem volební komise a ohlídej férovost podzimních sněmovních voleb. Příznivci Pirátů i Starostů se mohou do volebních komisí hlásit na našem společném webu https://ovk.pirati.cz/. Jako koalice máme v každé volební komisi právo mít pouze jednoho zástupce, a proto přihlašování určitě neodkládejte. Odměna jistá!

 

Podpoř kampaň Pirátů a Starostů na Vysočině

Na webu dary.pirati.cz stále běží dárcovská kampaň, díky které můžeš finančně podpořit náročnou plavbu do poslanecké sněmovny. A tak například díky tvému daru 500 Kč se koaliční listy Pirátů a Starostů dostanou do schránek 1355 domácností v Kraji Vysočina.

 

Vylep plakát, roznes noviny, vyvěs banner

Staň se dobrovolníkem Pirátů a Starostů a pomoz nám vyhrát volby. Stát se dobrovolnicí či dobrovolníkem je snadné jako facka. Klikneš na odkaz, vyplníš pár údajů, my ti zavoláme a naše spolupráce může začít.

 

Jan Pošvář – Červen ve sněmovně

Schůze Sněmovny, zasedání výborů, interpelace ministra vnitra Hamáčka kvůli rušení poboček České pošty v Jihlavě, obstrukce kolem mysliveckého zákona... Červen ve Sněmovně byl skutečně pestrým měsícem. To si ostatně můžete přečíst v pravidelném shrnutí pirátského poslance z Vysočiny Jana Pošváře.

 

Letem, světem, internetem

  • O tom, jak nám už téměř 30 let v uplatňování politiky udržitelného rozvoje pomáhá Místní agenda 21 jsme si povídali s lídrem společné kandidátky Pirátů a Starostů do podzimních sněmovních voleb Milanem Daďourkem.
  • Kraj Vysočina připravuje veřejnou zakázku na datový obsah Digitální mapy Kraje Vysočina. Krajský radní pro školství, mládež a sport, informatiku a komunikační technologie Jan Břížďala nám ve svém komentáři vysvětlí, jak může projekt Digitální technické mapy urychlit přípravu a povolování staveb.
  • Piráti se postavili proti rušení poboček České pošty v Jihlavě. Jihlavští Piráti požádali pirátského poslance Jana Pošváře, aby v této záležitosti interpeloval ministra vnitra.
  • Do stavby lůžkového hospice v Havlíčkově Brodě vstupuje Kraj Vysočina jako investor. Průběh jednání komentuje 1. náměstkyně hejtmana Hana Hajnová.

 

Kalendář akcí

Zajímají vás novinky ze sněmovny, máte nějaký nápad, čím by se měla Poslanecká sněmovna zabývat? Zajděte do Jihlavského pirátského centra (Jipice) každé pondělí od 12:00 za pirátským poslancem Janem Pošvářem a zeptejte se ho na všechno, co vás zajímá.

 

Zvolte si místo příštího jednání krajského fóra

Připravujeme výjezdní zasedání krajského fóra Pirátů Vysočina. Při této příležitosti máte možnost zvolit místo a termín výjezdního zasedání prostřednictvím jednoduché ankety.

 

Zveme vás na kontaktní kampaň s Piráty a Starosty

V červenci se s námi můžete potkat na náměstích a v ulicích měst, městeček, městysů a obcí na Vysočině. V minulém týdnu jste si s námi mohli podiskutovat ve Žďáře nad Sázavou a v Havlíčkově Brodě. Příští týden budeme na Novoměstsku.

 

Na pivo s Piráty v Havlíčkově Brodě

Poslední středu v měsíci, tedy 28. července od 18:00, se havlíčkobrodští Piráti scházejí na pivu v Hostinci U Zlodějky. A nejinak tomu bude i v červenci. Schůzi místního sdružení plánují také jihlavští Piráti, kteří se sejdou 23. července v Jihlavském pirátském centru.

 

Vítáme mezi námi novou koordinátorku

Mezi Pirátkami a Piráty na Vysočině vítáme novou koordinátorku krajského sdružení Barboru Pokornou. Báru možná znáte jako předsedkyni pirátského místního sdružení v Třebíči, nebo propagátorku projektu #ažnakrev. Barbora bude mít na starost podporu a spolupráci se členy a místními sdruženími, koordinaci dobrovolníků, příznivců a zájemců o členství nebo školení. Barboru Pokornou můžete kontaktovat na e-mailu barbora.pokorna@pirati.cz nebo na telefonu 776 147 766

 

Sleduj nás na sítích

Newsletter vychází jednou za měsíc, ale na našich sociálních sítích to žije skoro každý den. Sleduj nás na Facebooku, Instagramu a Twitteru

 

Přejeme vám krásné prázdniny

Jiří Svoboda
PR a média manažer
724 235 840
Jiri.svoboda.hb@pirati.cz