Pirátský newsletter - Ústecký kraj: Červenec 2021 (zpět)

Milí příznivci a příznivkyně,

prázdniny začaly, léto je v plném proudu a naše volební kampaň také. Červenec je nabitý událostmi, na kterých vás rádi přivítáme. A máme spoustu dalších novinek, tak čtěte dál!

Krajská kampaň odstartovala v Žatci

Kdo byl, ví, že to v pátek 11. června v žateckém klubu Budík fakt žilo. Koalice Pirátů a STAN připravila příjemné odpoledne s hudbou (vystoupil MessenJah, Sevap Company a další), na zahajovací akci jste mohli kromě lídra Ivana Bartoše potkat i další kandidáty a kandidátky.

Pokud jste tento skvělý pátek prošvihli, tak nebojte - chystáme další akce!

 

Pomoc pro Stebno

Určitě jste zaznamenali, že nejen na jižní Moravě řádilo tornádo. Přírodní katastrofa se nevyhnula ani obci Stebno u Kryr na Lounsku. I tam lidé bezprostředně poté pomáhali a přispívali do sbírky na obnovu této obce. I my jsme pomáhali na místě či dovezením potřebných věcí. Okolní města také nezůstala lhostejná. Namátkou město Ústí na Labem schválilo dar ve výši 900 tisíc korun a o daru pro obec dnes jednalo také mimořádné zastupitelstvo Ústeckého kraje. Z Fondu pro mimořádné události Ústeckého kraje byla schválena humanitární pomoc určená na odstraňování následků živelné události. Jednomyslně byly schváleny 2 miliony pro Jihomoravský kraj, 2 miliony pro obec Kryry, 200 tisíc pro obec Blatno a 500 tisíc pro obec Liběšice (Klůček).

 

Kandidátka na webu

Chcete lépe poznat naše kandidáty a kandidátky? Kromě toho, že je můžeme potkat napříč celým kraji na akcích či při rozdávání našich novin, můžete si jejich profily nastudovat na koaličním webu.

 

Máme audionoviny

Nebaví vás číst si články v novinách, ale i tak byste se rádi dozvěděli, o čem se v nich píše? Máme pro vás řešení! Pusťte si naše audionoviny a v klidu poslouchejte rozhovor s naším lídrem anebo s jinými kandidáty!

 

František Navrkal v Poslanecké Sněmovně

Ovlivňování tvorby zákonů musí probíhat transparentně. I díky Františkovi poslanci poslali do třetího čtení zákon na regulaci lobbingu. Sám k němu předložil celkem osm pozměňovacích návrhů, mezi nimi třeba doplnění prezidenta mezi lobbované. Občané mají jistě právo vědět, co hlava státu domlouvá za zavřenými dveřmi s různými zájmovými skupinami z Česka i zahraničí. Třetí čtení by mělo proběhnout už příští týden v pátek.

Dalším velkým a vleklým tématem jsou exekuce. Dluhy se mají platit. Ale exekuce a splacení dluhů nemají lidi zničit. Jde o to, aby se dlužníci mohli vrátit do společnosti, vytvářet hodnoty a neuvíznout v šedé ekonomice a dalších průšvizích. A jde o to zatnout tipec exekučnímu byznysu. Reforma exekucí je po dvouletém martýriu konečně u konce. Je dobře, že se podařilo prosadit alespoň nějaká zlepšení, byť se nemůžeme ubránit dojmu, že jsme pro lidi uvízlé v exekuční pasti mohli udělat daleko víc. Bohužel hnutí ANO nemá o pomoc potřebným zájem. Zavedení místní příslušnosti či principu jednoho dlužníka-jednoho exekutora, které Piráti dlouhodobě prosazují, proto bude mít za úkol až příští Sněmovna.

 

Mikuláš Peksa v Evropském parlamentu

V Europarlamentu se podařil konečně spustit a rozběhnout úřad evropského žalobce. Znamená to, že lidé, kteří chtějí neoprávněně profitovat z evropských dotací, to budou mít opět těžší. Více na www.mikulas-peksa.eu

 

Kalendář akcí

11. 7. proběhla celodenní akce v Terezíně a v Litoměřicích (a byla super!)
14. 7. 16:00 kontaktní kampaň v Chomutově v Altánu v parku
17. 7. Dobývání jezera Chmelař v Úštěku
22. 7. 17:00 Ivan Bartoš a Mikuláš Peksa v Roudnici nad Labem - náhradní termín a přesun besedy s Mikulášem z 23. 7.
24. 7. 7:00 kontaktní kampaň v Mostě na 2. náměstí

 

Staň se komisařem/komisařkou

Pomozte nám pohlídat tyto velmi důležité volby a staňte se komisaři! Podmínkou účasti je uvést kontaktní údaje a nekandidovat v rámci těchto voleb. My se vám po vašem vyplnění dotazníku v databázi ozveme a vše potřebné vysvětlíme.

 

Děkujeme za pozornost a zůstaňte zdrávi!

Sledujte naše kanály: web | Facebook | Instagram | Twitter | YouTube

Zuzana Petrůvová
zuzana.petruvova@pirati.cz
+420 778 402 477

Vratislav Filípek
vratislav.filipek@pirati.cz
+420 608 774 722