Pirátský newsletter - Moravskoslezský kraj: Pomáhejte s námi Jižní Moravě (zpět)

Jsme srdcem i v myšlenkách s obyvateli jižní Moravy, ale i oblasti na Lounsku, které zasáhla živelná katastrofa. Moc děkujeme všem, kteří solidárně pomáhají obcím postiženým živelnou katastrofou, ať už jde o jednotlivce, společnosti, obce či kraje.

DĚKUJEME, ŽE POMÁHÁTE!

Příspěvky teď vybíráme i u nás v členské základně a získané prostředky zašleme organizaci poskytující pomoc na jižní Moravě a Podbořansku. Již jsme vybrali 1 milon korun!

Pokud chcete také pomoci, můžete třeba na darujeme nebo na Diecézní charita Brno.

 

„VRAŤME ZEMI BUDOUCNOST,” vyzvali Piráti a Starostové v kraji

Čelní kandidáti koalice Piráti a Starostové v Moravskoslezském kraji představili své programové priority do sněmovních voleb. Na tiskové konferenci konferenci mluvili o aktuálních problémech, které pálí náš kraj a o tom, jak by je jako poslanci chtěli řešit.

Všemi tématy se prolínalo volební heslo „Vraťme zemi budoucnost“, které akcentuje především potřebu vyvést zemi z krize a vrátit život lidí do normálu. Náš region navíc čeká přechod na udržitelnou a klimaticky neutrální ekonomiku, který bude vyžadovat značné investice a ty je potřeba pohlídat.

„Na konci celé dobře zvládnuté transformace budeme mít kraj a stát, který předáme našim dětem a vnoučatům ve stavu lepším, než jsme ho převzali,“ uvedl mimo jiné krajský lídr Lukáš Černohorský. Na celý záznam tiskové konference se můžete podívat zde.

 

KDE SE UVIDÍME?

 

PŘIJĎTE NA SCHŮZI!

Schůze MS Opavské Slezsko (Okres Bruntál a Opava): čtvrtek 8. července, 18:00, Slezské pirátské centrum - Krnovská 12/9, Opava (Kontakt: Marian.babic@pirati.cz)
Schůzka Pirátů a příznivců z Orlové (ORP Orlová): středa 21. července od 18:00, Koulovna Orlová (Kontakt: jaroslav.kamen@pirati.cz.
Schůzka Pirátů a příznivců z Novojičínska (ORP Nový Jičín): čtvrtek 22. července od 17:00, Pivní restauraci Cechovní dům. (Kontakt: jakub.dedek@pirati.cz.
Schůze MS Karvinsko: 11. srpna od 18:00, zde: ještě upřesníme. (Kontakt: jakub.jezisek@pirati.cz)
Schůze KS Moravskoslezský kraj: 1. září, 18:00, zde: Ostravské pirátské centrum (Denisova 639/2, Ostrava)

 

VEŘEJNÁ SCHŮZE OSTRAVY U MOLA ZA RADNICÍ S GRILOVÁNÍM

Otevřená ostravská schůze i s grilováním, kterým nás provede grilmaster Pavel Kořízek, alias Česnek.

Kde? Molo u břehu Ostravice (https://en.mapy.cz/s/fufopajede).
Kdy? Středa 14.7. od 17:00

Více zde.

 

SWAP oblečení a doplňků

Darujte oblečení, které už nenosíte, podpořte udržitelnost v textilním průmyslu a pořiďte si něco nového na sebe.

Kde? OPiCe, Denisova 2, Ostrava
Kdy? Sředa 21. 7. v 18:00

Více zde.

Účast je nutné potvrdit emailem na hana.pavlickova@pirati.cz!

 

KAMPAŇOVÉ ŠKOLENÍ DOBROVOLNÍKŮ

Dorazte na interaktivní školení, kde se dozvíte, jak správně kampaňovat. Řekneme si, jak řešit krizové situace, komunikovat při kontaktní kampani, jak se tisknou placky. Následovat bude after party. :)

Kde? Ostravské pirátské centrum, Denisova 2, Ostrava
Kdy? 4. 8. v 17:00

Více zde.

Účast je nutné potvrdit emailem na hana.pavlickova@pirati.cz!

 

REGISTRUJTE SE DO OVK A ŘEKNETE O TOM SVÝM ZNÁMÝM!

Chcete se vy nebo vaši známí aktivně zapojit do organizace sněmovních voleb? Přihlaste se do okrskové volební komise, veřejnost se již může registrovat na https://ovk.pirati.cz/. Registrace bude ukončena 13. 8. 2021.

 

CHCETE SPOLUPRACOVAT? OZVI SE!

Máte zájem se do našich aktivit více zapojit? Chcete se stát naším Registrovaným příznivcem nebo členem?
Napište na hana.pavlickova@pirati.cz nebo zavolete na 770 189 486 a vše spolu vyřešíme. Podíváme se na agendu, která by Vás mohla zajímat a vysvětlím Vám další postup.

 

SLEDUJ NAŠE SÍTĚ!

Newsletter chodí jednou za čas, ale na našich sociálních sítích to žije pořád. Aktuální pirátské novinky z Moravskolezského kraje najdeš na našem Facebooku, Twitteru a Instagramu.

Mějte se fajn a děkujeme za Vaší přízeň! :)