Mladé Pirátstvo: Pravidelný newsletter Mladého Pirátstva 4-6/2021 (zpět)

Ahoj nejen všem Pirátům a Pirátkám,
po třech měsících se vám opět hlásíme s pravidelnou dávkou novinek z Mladého Pirátstva a opět toho není málo!

Zakončili jsme úspěšný projekt Mezigenerace

Po skoro třech měsících pravidelných mezigeneračních debat jsme úspěšně ukončili projekt Mezigenerace. Za čtvrt roku se vystřídalo mnoho témat, nad kterými se setkali zástupci Mladého Pirátstva se Seniory na palubě a moderovaně probírali pirátská témata. Projekt byl z obou stran hodnocen pozitivně a přínosně a autoři se shodují, že chtějí se Seniory na palubě určitě ještě něco pořádat.
Kdyby se chtěl kdokoliv zapojit s nabídkou pomoci nebo nápadem, napište na Zulip nebo radě.

 

Čeká nás teambuilding

Chystáme vlastní teambuilding. Kopu zábavy plánujeme 17. července 2021 od 10:00 v pražském PiCe. Program se stále ve spolupráci s personálním odborem tvoří, každopádně již teď můžeme přislíbit piknik či deskovky. Určitě doražte :)

 

Navázali jsme úzkou spolupráci s Mladými Starosty

V rámci koaliční spolupráce Pirátské strany a hnutí STAN jsme jakožto mládežnické organizace navázali mediální a grafickou spoluprací s mSTAN. Zdárným příkladem jsou již například společné logo, koaliční multimediální tým, nebo společné příspěvky k vakcinaci. Tímto ale naše spolupráce začíná a v budoucnu se můžete těšit na větší projekty.

 

Odstartovala nová série panelových diskuzí

Na konci května jsme uspořádali panelovou diskuzi na téma známkování, kterého se zúčastnili zástupci studentů, odborníci i pirátský poslanec Lukáš Bartoň. Pozvání přijali například Daniel Pražák či Marie Salomonová. Diskuse byla velmi plodná a přinesla myšlenky a nápady na téma, jak chceme, aby vypadalo vzdělávání v ČR a jaký by měl být vztah mezi učitelem a žákem. Celá debata byla vysílána živě na Facebooku, kde rovněž naleznete záznam.

 

Pirátstvo na evropské úrovni

Young Pirates of Europe (YPE) sdružuje mládežnické pirátské organizace z Evropy s celkově asi 7000 členy. Podporují zahraniční spolupráci států Evropské unie.
Organizují různé workshopy, přednášky nebo akce ve spolupráci s Evropským Parlamentem. Jedním z hlavních bodů programu je digitalizací zlepšit životy lidí ve světě.
Momentálně se připravujeme na pořádání našeho každoročního sjezdu, trefně pojmenovaného EPIC - předběžný plán je na konec roku 2021 v Bruselu.
Také jsme znovu rozjeli naše sociální sítě, můžete nás například sledovat na našem Facebooku.

 

Jsme vidět na sítích

Jsme viditelnější na sociálních sítích, čísla nám stoupají a my pro vás stále připravujeme nové a nové informační a vzdělávací příspěvky. Nedávno jsme diváky například informovali o tom, proč se nechat očkovat. Zejména v horké fázi kampaně ke sněmovním volbám se určitě máte na co těšit.
Sledujte nás na Facebooku, Instagramu i Twitteru!

 

Děkujeme za váš čas, vaši podporu a na některé z nadcházejících akcí Mladého Pirátstva na shledanou!