Interní newsletter: Páteční newsletter je tu! (zpět)

A přináší vám mnoho zajímavých informací! Volíme vedoucí/ho PO, zavedli jsme vnitrostranické interpelace, máme pro vás další zajímavé nabídky vzdělávání...
To vše a ještě mnohem více v dnešním newsletteru. Přejeme příjemné čtení!

Hlasování

CF 16/2021 - Volba vládního týmu
Pozor! Probíhá hlasování Celostátního fóra. Jde o budoucí vládu naší země (takže ano, je to důležité).

 

Hledá se nový/á vedoucí PO!

V návaznosti na rezignaci současné vedoucí Jany Koláříkové byla zahájena rozprava k volbě vedoucí/ho PO.
Lhůta pro navrhování kandidátů je do 22. 6. včetně. Rozhodující hlasování probíhá od 25. 6. 10.00 do 28. 6. 22:00, případné druhé kolo pak od 2. 7. 10.00 do 5. 7. 22:00.

V tuto chvíli se na pozici hlásí dva kandidáti:
Matěj Kubíček
Jakub Dedek
Další kandidáty můžeš podpořit a navrhnout členským podnětem.

V pondělí 21. června od 11:00 bude personální odbor společně s kandidáty vytvářet medailonky.
Medailonky a veškeré zpracované výstupy budou k dispozici členské základně jako podklad pro volbu.
Vol informovaně!

 

Interpe(l)ace

Nově zavedené pravidelné interpelace republikového předsednictva slouží k možnosti formulovat svůj dotaz na RP, dostat na něj odpověď a poslechnout si odpovědi na dotazy ostatních. 24. 6. od 20:00 se můžeš ptát Radka Holomčíka.

 

Zprávy z republikového výboru

Republikový výbor zahájil jednání ve věci "Určení věcných správců technických systémů CF". Návrhem usnesení je pověření odborů správou jednotlivých systémů strany (např. Evidence kontaktů a schůzek, Fórum, Helios, Jitsi, Zulip a dalších). Současně RV ukládá odborům připravit roční plán rozvoje těchto systémů.

 

Zprávy z administrativního odboru

OVK
Začala registrace veřejnosti do okrskových volebních komisí.
Prosím pozvi své rodinné příslušníky a přátele, aby nám pomohli hlídat správnost voleb!

 

Trvalá adresa
V aplikaci https://profil.pirati.cz/kontakty máš jako člen/ka uvedenou svou trvalou adresu. Pokud ji budeš potřebovat změnit, obrať se prosím na AO soukromou zprávou přes Fórum.

Dovolená Lucie Spáčilové
V termínu 12.-30.6. má Lucie Spáčilová volno. Prosím, respektuj to. Pokud budeš potřebovat pomoci ve věci týkající se administrativního odboru, obrať se na Alici Hamalovou (hlavně OVK), ve věci týkající se kanceláře pak na Kristýnu Karešovou nebo Aleše Krupu.

 

Zprávy z mediálního odboru

Sněmovna, včetně hlasů pirátských poslanců, tento týden podpořila zákon o nízkouhlíkové energetice, který umožní výstavbu dalších jaderných bloků v Dukovanech. Vláda se zavázala, že nepřipustí společnosti z rizikových zemí Ruska a Číny do výběrového řízení, což byl jeden z klíčových požadavků, které jsme trvale na vládu vznášeli.

Ve třetím čtení prošla novela zákona o elektronických komunikacích, u níž se z pozice zpravodaje zasadil Martin Jiránek o úpravy, které umožní snazší přechod spotřebitelů mezi jednotlivými poskytovateli internetového připojení.

Ve čtvrtek představili Mikuláš Ferjenčík s Věslavem Michlikem plán na ozdravení veřejných financí, který se chce k roku 2025 přiblížit vyrovnanému rozpočtu. V plánu je také větší zapojení lidí na trhu práce, protože ČR má v současné době více než 500 tisíc lidí, proti kterým jsou vedena exekuční řízení a mnohým z nich se nevyplatí pracovat na legálním trhu práce.

Předsedové koaličních stran Pirátů a Starostů Ivan Bartoš a Vít Rakušan se od úterý do čtvrtka účastnili bezpečnostní konference GLOBESEC konané v Bratislavě. U této příležitosti se setkali s předsedou slovenské vlády Eduardem Hegerem, místopředsedkyní vlády Veronikou Remešovou, ministrem zahrničí Ivanem Korčokem nebo s francouzským státním tajemníkem pro evropské záležitosti Clémentem Beaunem. V hlavním konferenčním panelu přednesl Ivan Bartoš příspěvek na téma posilování extremismu ve virtuálním prostředí. Vít Rakušan promluvil o roli měst v lockdownovém období.

 

Zprávy z personálního odboru

Vzdělávání - plánované události
18. 6. 18:00 webinář nejen pro budoucí komunální politiky: Bezpečnost v komunále 1.4: Orgán obce - obecní (městská) policie

23. 6. 18:00 Tým návykového chování: Debata s peery
Debata o propojení adiktologických služeb a osob, které si samy závislostí prošly. Proč a jak předávají svou zkušenost, komu a jak tím mohou pomoci? Moderovaná diskuze se zajímavými hosty.

24. 6. 16:30 Piratecon: Transparentnost a legislativa aneb transparentnost napříč Prahou
Po dvou letech od nástupu pirátských zastupitelů do funkcí, se pražský KET transparentnost a legislativa rozhodl zmapovat dosavadní úspěchy i stále trvající výzvy zastupitelů v nejrůznějších oblastech, které se transparentní samosprávy dotýkají.

28. 6. 18:00 Tomáš Hajzler: Dobrý život ve stínu konzumní společnosti II
Firma jako základní stavební prvek našeho ekonomického i společenského systému… Místo, kde trávíme většinu našich bdělých životů, entita, která přes veřejné mínění a lobbing ovlivňuje do velké míry i to, jak je nastavena naše legislativa. Kde se firma vzala, jak funguje a jaká bude její budoucnost?

Pirátský e-learning - nové materiály
1) Záznam z webináře Chování na sociálních sítích (nejen) před volbami
Webinář pro nás připravil tým odpovídačů. Svým vstupem přispěli Janusz Konieczny a Jan Lipavský.
Povídali jsme si o tom, jak komunikovat dezinformace a hoaxy o Pirátech nejen na sítích, ale i v reálném světě.

2) Kultura nebude sedět v koutě - diskuze o kultuře s pirátskými nominanty do vládního týmu
Kandidáti do vládního týmu Pirátské strany za kulturu nás seznámili s programem pro nadcházející volby v oblasti kultury a cestovního ruchu a také představili své vize pro případné působení na Ministerstvu kultury a také odpovídali na dotazy.

3) Zpracovali jsme pro vás záznamy vystoupení z konference Řekněme suchu NE!
Sucho se stává součástí našich životů. Je to globální problém, který se týká miliard lidí. Jak dál?

4) Záznam z LGBT konference Člověkem bez rozdílu

Pro další akce sleduj naší wiki: wiki.pirati.cz/po/elearning :-)

Pirátský kemp
Uvolnilo se nám poměrně dost míst na Pirátský letní kemp 24.-31. 7. v České Kanadě. Pojeď s námi! Ať už jako jednotlivec, nebo s rodinou, bereme všechny! :D
Sedm dní odpočinku, zábavy, vzdělávání i sportu. Záleží jen na tobě, co si vybereš z bohatého programu, který připravujeme. V případě zájmu vyplň dotazník, který najdeš na našem webu:

 

Zprávy z technického odboru

Omlouváme se za čtvrteční hodinový výpadek služeb. Stali jsme se terčem kybernetického útoku, kterému se podařilo zahltit náš proxy server a který se nám nepodařilo uspokojivě adresovat. Komunikujeme s provozovatelem datového centra, ve kterém jsou naše servery umístěny a připravujeme opatření pro příští útoky. Očekáváme, že jich vzhledem k blížícím se volbám a možné situaci po nich bude přibývat.

 

A to je pro dnešek vše! Užij si víkend!

 

Za personální odbor Pirátů
Jana Koláříková
vedoucí personálního odboru (v rezignaci)
jana.kolarikova@pirati.cz
770113643