Pirátský newsletter - Moravskoslezský kraj: Máme nové pirátské centrum! (zpět)

Nové pirátské centrum v Krnově, návštěva Ivana a Vítka v Ostravě, výjezd KETU ŽP nebo diskuze s Ondřejem Dostálem. To jsou témata, která hýbou naším krajem. A co ještě? Čti dál a dozvíš se to!
 

 

Ivan Bartoš a Vít Rakušan zahájili svou lídr tour návštěvou Ostravy

Lídři koalice Piráti a Starostové zahájili svou tour po regionech návštěvou Ostravy. Důvodem je zejména napjatá situace v ostravské huti Liberty Ostrava ohrožující šest tisíc pracovních míst. Předsedové obou politických stran se potkali nejen s vedením firmy, ale také s odboráři. Lídr moravskoslezské kandidátky Lukáš Černohorský podal podnět k prošetření podezřelých transakcí Finančnímu analytickému úřadu a také Exportní garanční a pojišťovací společnosti, která poskytla státní záruky za dvoumiliardový úvěr, který Liberty Ostrava splácí, ale peníze nikdy nečerpala.
 
Více najdeš zde: Lídr tour v Ostravě
 
Při návštěvě Ostravy se zajímali i o místní živou kulturu, která byla za poslední rok a půl koronavirem velice silně zasažena. O motivaci a možnostech dělat svoji práci i nadále Piráti a Starostové diskutovali s ředitelkou jednoho z nejznámějších festivalů Colours of Ostrava Zlatou Holušovou. Setkali se také s ředitelem Janáčkovy filharmonie Ostrava Janem Žemlou.
 
Více najdeš zde: Kultura v Ostravě .
 

 

Dej šanci kampaňovému dotazníku! :-)

Kampaň je v plném proudu a potřebujeme každou pomocnou ruku i nohu. Chceš-li se do kampaně se zapojit, prosím tě o vyplnění kampaňového dotazníku. Najdeš v něm všechny možnosti, jak s kampaní pomoci a můžeš si vybrat činnosti dle svých možností. Vyplň jej prosím zde:
 
https://forms.gle/TD1mNgsrT6XTXJvg7.

 

CO SE POVEDLO V KRAJI?

 

Ostrava uvolní 1,75 milionu na doučování dětí, které nejvíce postihl výpadek prezenčního vzdělávání

Město Ostrava podpoří vzdělávací aktivity, které mají zmírnit negativní důsledky dlouhého období distanční výuky.
 
„Nerovnosti ve vzdělání se s délkou trvání distanční výuky zvětšují. Rozhodli jsme se pomoci s řešením situace, protože je zájmem nejen všech dětí, a jejich rodin, ale i města a společnosti, aby se vzniklé rozdíly ve vzdělání co nejdříve a v maximální možné míře minimalizovaly,“ uvedla naše pirátská náměstkyně pro školství a sport Andrea Hoffmannová, která projekt pomohla prosadit.
 
Jeho cílem je zvýšit zájem žáků o vzdělávání, obnovit jejich studijní návyky a snížit rozdíly vyvolané různými možnostmi a přístupy k on-line výuce. Na doučování žáků a pořádání příměstských táborů s propojením formálního a neformální vzdělávání uvolní město celkem 1 752 500 korun.
 
Více zde: Ostrava podpoří doučování dětí
.

 

PIRÁTSKÉ AKCE V ČERVNU

 

Výjezdní zasedání KETu životní prostředí

Náš KET životní prostředí chystá výjezdní setkání v Krnově. Součástí akce bude výlet k mediálně známému pokácenému dubu v lese poblíž Krnova. Samozřejmě nebude chybět výklad odborníků na životní prostředí. Více zde.
 
Kdy? 13. června, od 11:10
Kde? Sraz před nádražím Krnov

 

Otevření krnovského pirátského centra

Otevíráme nové pirátské centrum! V Krnově. A v rámci výjezdu KETu ŽP je možno zúčastnit se slavnostního otevření nového pircentra KrPiCe a prohlédnout si prostory synagogy, vedle kterých se pircentrum nachází. Těšit se můžeš na proslovy a volnou zábavu! :) Další info zde.
 
Kdy? 13. června, od 16:00
Kde: Soukenická 82/6, Krnov
 

 

Debata s Ondřejem Dostálem: Nejen o covidovém a zdravotním právu

Zveme vás do Ostravského pirátského centra na debatu s jedním z adeptů na ministra zdravotnictví ČR JUDr. Ondřejem Dostálem. Tématem debaty budou protiepidemická opatření Ministerstva zdravotnictví, Pandemický zákon, COVID-pasy a soudní rozsudky na toto téma. Řeč bude také na téma aktuálních problémů práv pacientů a zdravotníků, dostupnosti hrazené léčby, úhrady zdravotní péče ze zdravotního pojištěn.
  
Více o akci zde.
  
Kdy? 17. června, od 19:00
Kde: Ostravské pirátské centrum, Denisova 2, Moravská Ostrava
 

 

Zahájení krajské volební kampaně

V červnu slavnostně zahajujeme krajskou kontaktní kampaň. Představíme vám naše kandidáty a také koaliční volební program. Těšíme se, že se s vámi budeme moci setkat osobně.
 
Kdy? 22. června., od 14:30
Kde: Prostor před obchodním centrem Karolina, Ostrava
 
Další podrobnosti zveřejníme včas na našem krajském Facebooku.
 

 

Přijď na schůzi!

Schůze MS Karvinsko: 23. června, 18:00, zde: PIVOTÉKA HAVÍŘOV, Šenovská 1
Schůze KS MSK: 30. června, 18:00, zde: jitsi.pirati.cz/MSK
Schůze MS Ostrava: - 7. července, 17:00, Molo za Radnicí
 

 

CHCEŠ SPOLUPRACOVAT? OZVI SE!

Máš zájem se do našich aktivit více zapojit? Chceš se stát naším Registrovaným příznivcem nebo členem?
Napiš na hana.pavlickova@pirati.cz nebo zavolej na 770 189 486 a vše spolu vyřešíme. Podíváme se na agendu, která by tě mohla zajímat a vysvětlím ti další postup.

Zatím sleduj náš krajský Facebook, Twitter a Instagram.