Pirátský newsletter - Ústecký kraj: Červen 2021 (zpět)

Milí příznivci a příznivkyně,

přinášíme vám pravidelnou dávku informací. Kampaň je sice v plném proudu, ale my nepolevujeme ani na jiných frontách. Co se nám v uplynulém měsíci podařilo a jak nám můžete pomoci, se dozvíte o pár řádků níže.

Zahajujeme krajskou volební kampaň

Chcete s námi odstartovat volební kampaň v Ústeckém kraji? Máte rádi hudbu a chcete si udělat s rodinou hezké odpoledne? Tak doražte v pátek 11. 6. od 17 hodin do klubu Budík v Žatci! Potkáte tam Ivana Bartoše (který bude také hrát na harmoniku), naše kandidáty a kandidátky a budete si moci poslechnout Messenjah nebo kapelu Sevap.

Pozor! Letní počasí nám bohužel Covid-19 nevyhnalo, a tak prosím, buďme všichni ohleduplní! Noste respirátory nebo roušky (tam, kde nebudete moci dodržovat 2 metrové rozestupy) a přineste si pro případ kontroly s sebou čestné prohlášení nebo doklad o očkování. Chceme lepší budoucnost pro naši zemi a v pátek zábavu bez nepříjemných následků :)

Poznejte naši kandidátní listinu

Na nově spuštěném koaličním webu si můžete prohlédnout a nastudovat naše kandidáty a kandidátky, kteří se chtějí utkat o křesla v říjnových volbách. Následující měsíce vám je plánujeme představit v rámci různých diskuzí a podcastů anebo je budete moci potkat v terénu a popovídat si s nimi o problémech z vašich regionů.

Pomáhejte nám

Chcete spojit příjemné s užitečným a v rámci výletu nebo procházky roznést do schránek ve vašem okolí či ve vaší obci naše letošní první koaliční noviny (ano, plánujeme ještě jedno vydání)? Napište nám anebo vyplňte tento dotazník! Kromě distribuce novin si můžete také na plot nebo balkón umístit náš bannery. Pomáhat se dá různými způsoby a budeme moc rádi, když se jakkoliv zapojíte.

Krajští zastupitelé a jejich práce

Vladimír Vlach, člen vyšetřovací komise Finančního výboru zastupitelstva Ústeckého kraje, pomohl odhalit nesrovnalosti ve výplatách hejtmanova poradce Richtera a hejtmana Schillera samotného. Pobírali neoprávněně platy v plné výši a kumulovali tak plat z kraje a Poslanecké Sněmovny. Je to už několikerý platový průšvih současné krajské vlády a všechno dále monitorujeme.

Piráti v Poslanecké Sněmovně

Práci Pirátů v Poslanecké sněmovně můžete denně podrobně sledovat tady a na hlavní Facebookové stránce strany.

Mikuláš Peksa v Evropském parlamentu

"Konečně máme nástroj pro postihování nejzávažnější finanční kriminality, se kterou si národní státní zástupci kvůli politickým tlakům nebo chybějícím pravomocem nedokázali poradit," uvedl Mikuláš Peksa k zavedení Úřadu evropského veřejného žalobce.
Ten se bude zabývat zneužíváním evropských dotací a veřejných peněz, problémy v zadáváním veřejných zakázek, podvody, korupcí a praní peněz. Jen z Česka nový úřad přebírá zhruba 60 případů ke zvážení, vč. kauz premiéra Babiše. Do funkce evropského žalobce byl za ČR jmenován Petr Klement už vloni v červenci.
Instituce, která by měla pravomoc vyšetřovat na území členských států, se dávala dohromady posledních 20 let. K realizaci tohoto záměru došlo po Lisabonské smlouvě následně až v roce 2017.

Včera se také Mikuláš Peksa setkal se zvolenou prezidentkou Běloruska Světlanou Tichanouskou a spolu s dalšími pirátskými a demokratickými europoslanci prosazuje společné evropské sankce proti Bělorusku, které v minulých týdnech rozdmýchalo mezinárodní skandál s uneseným letadlem a uneseným a mučeným novinářem Romanem Pratasevičem.

Kalendář akcí

Nejdůležitější akcí v červnu je zahájení kampaně už 11. června od 17 hodin v žateckém klubu Budík.
Během června chystáme zával streamů a dalších aktivit, program ještě ladíme!

Braňte se dezinformacím

Koluje o nás spousta nesmyslů po mailech a na sociálních sítích. Bezskrupulózní politická konkurence se domnívá, že si veřejnost odmítne ověřovat informace, a tak bezostyšně lže. Jenomže my máme web, kde vše shromažďujeme a uvádíme na pravou míru.

Nechceme zavést žádná procenta z ceny nemovitosti jako novou daň.
Nechceme nikam nastěhovat žádné migranty.
Nechceme zdanit žádné nadbytečné metry ve vašich bytech
Nechceme ani další z věcí, z nichž nás obviňuje například SPD nebo pan premiér Babiš, který tuší, že jeho éra končí, a tak kope kolem sebe
.

Staň se komisařem/komisařkou

V polovině června se otevře registrace pro okrskové volební komise (OVK). Pomozte nám pohlídat tyto velmi důležité volby! Podmínkou účasti je uvést kontaktní údaje a nekandidovat do voleb. My se vám po vašem vyplnění dotazníku v databázi ozveme a vše vysvětlíme.

Děkujeme za pozornost a zůstaňte zdrávi!

Sledujte naše kanály: web | Facebook | Instagram | Twitter | YouTube

Zuzana Petrůvová