Pirátský newsletter - Jihomoravský kraj: Červnový zpravodaj (zpět)

Milí příznivci a příznivkyně!

Přinášíme Vám dávku informací, bez kterých si už neumíte začátek měsíce představit :) Hledáte nějakou zajímavou volnočasovou aktivitu nebo se chcete rovnou dobrovolnicky zapojit? Tak to čtěte dál.

OKRSKOVÉ VOLEBNÍ KOMISE

V polovině června se otevře registrace pro okrskové volební komise (OVK). Pomozte nám pohlídat volby! Registrovat se můžete na https://ovk.pirati.cz/. Podmínkou účasti je uvést kontaktní údaje a také nebýt na kandidátce.

 

LGBT konference

V sobotu 12.června pořádáme LGBT konferenci s názvem Člověkem bez rozdílu. Start v 9 hodin.
 
Program je víc než pestrý! Těšit se můžete na naše poslance Františka Kopřivu a Ondřeje Profanta, socioložku Kateřinu Nedbálkovou, pedagoga Zdeňka Slobodu, Lucii Plavákovou, Markétu Gregorovou a spoustu dalších. Celou akci bude moderovat Pavel Houdek.
 
V neděli 13.6. na konferenci navážou dva workshopy s Konsentem a Jsme fér.
Přihlašovat se na ně můžete na našem WEBU.
 
Chcete se zapojit?
 
KROK 1 - ZVU, ZVEŠ, ZVEME
První, co můžete udělat a co nám opravdu výrazně pomůže, je pozvat svoje přátele na FB událost Člověkem bez rozdílu (jde poslat až 500 pozvánek) a sdílet událost na svém profilu nebo do zajímavých FB skupin, kde si myslíte, že by zaujala.
 
Sdílet také můžete náš skvělý WEB , kde naleznete program, hlavní témata a také registraci pro všechny vaše známé, kteří by chtěli dorazit fyzicky (jinak jim místo nemůžeme zaručit). Kdo se nevleze fyzicky, nemusí zoufat, celé Česko se bude moci připojit online.
 
KROK 2 - ZAUJMI MÍSTO
Už jste všemi silami zpropagovali naši akci? Můžete přejít ke kroku 2, tedy prostudování tabulky s přidělenými funkcemi a úkoly. Pokud je tam něco, co bude blízké vašemu dobrovolnickému (tedy dobrému) srdci, rovnou se zapište a zanechte na sebe i kontakt. Nějaký čas před akcí tzn. začátkem měsíce června, bychom si dali online nebo offline sraz, seznámili se a prošli spolu vše bod po bodu.
 
Dobrovolníci a dobrovolnice se mohou hlásit také ZDE
 
S dotazy pište na info@clovekembezrozdilu.cz

 

SENIOŘI NA PALUBĚ

Novinky můžete sledovat v newsletteru Senioři na palubě
 
Tento měsíc plánujeme 3 akce:
 
15.6. v 18 hodin proběhne debata o domácí péči s Janou Logrovou Za dveře Ti nikdo nevidí – osobní zkušenost s domácí péčí v závěru života. Společně si odpovíme na otázky Jaké to je, stát se ze dne na den pečovatelkou? Jak se k této nové roli staví zaměstnavatel? Jaké formy pomoci může pečující využít? Jak dlouho trvá, než se člověk naučí pečovat? a mnoho dalších. Připojit se můžete pomocí tohoto odkazu
 
22.6. v 18 hodin si povíme společně s Annou Pivodovou o Mediální gramotnosti pro seniory: Jak se vyznat v informacích z internetu i tisku. Jak si vybírat zdroje? Jak poznat manipulaci v tisku? Která média patří mezi dezinformační? Jak reagovat na řetězový mail? Na tyto a další otázky z oblasti mediální gramotnosti si odpovíme v online přednášce. Připojit se můžete ZDE
 
29.6. v 18 hodin chystáme online autorské čtení se spisovatelkou Petrou Dvořákovou, která nám poví nejen něco o svém životě, ale také o knize Dědina. Připojit se můžete online pomocí tohoto odkazu
 
A ještě příjemná tečka na závěr, je tu další díl Podcastu s Olgou, tentokrát s Pavlou Jazairiovou.

 

MÍSTNÍ TÝMY

Chcete se aktivně zapojovat? Nebo za nás kandidovat do komunálních voleb 2022?
 
Formulář pro Brno najdete ZDE
 
Pro region Vyškovska jsme vytvořili vlákno na Fóru, kde se mohou zájemci představovat krátkým medailonkem - odkaz ZDE.
 
Stejně tak pro region Kuřimska a Tišnovska máme představovací vlákno ZDE .
 
A pokud jste z regionu Blanenska a Boskovicka využijte toto vlákno.
 

 

WEBINÁŘ O DATECH A PROLAMOVÁNÍ ELEKTRONICKÉ KOMUNIKACE

Ve středu 19. 5.proběhl webinář, mj. i pod záštitou poslance Tomáše Vymazala, coby předsedy stálé komise Poslanecké sněmovny pro kontrolu použití odposlechu. Webinář se věnoval aktuálním problémům ochrany soukromí v elektronické komunikaci a sestával ze dvou diskuzních panelů. První byl zaměřen na otázky prolamování šifrované elektronické komunikace, v tom druhém byla diskutována problematika data retention, tedy uchovávání dat o občanech v ČR i v EU.
 
Na akci promluvil například datový novinář Jan Cibulka, náš europoslanec Marcel Kolaja, kryptolog Tomáš Rosa (v rámci prvního panelu), Kateřina Kašpárková z Odboru bezpečnostní politiky MV ČR, člen prezidia Unie obhájců Václav Vlk a další.
 
Prolamování šifrované komunikace: Nezbytný nástroj nebo Pandořina skříňka?
 
Sběr provozních a lokalizačních údajů (data retention) a jeho budoucnost v ČR i v Evropě

 

 
 
Červnový newsletter je u konce. Pravidelnou dávku informací pro Vás připravily a do emailu naservírovaly Vaše koordinátorky za JmK. Budeme se těšit na spolupráci se všemi aktivními příznivci a příznivkyněmi!

Podněty či reakce pište

Markét a Vendy
marketa.tvrda@pirati.cz
vendula.svobodova@pirati.cz