Pirátský newsletter - Středočeský kraj: Květnový newsletter a zahájení kampaně (zpět)

Kampaň začala

Minulý týden jsme spolu se STAN zahájili kontaktní kampaň. Zastihnout jste nás mohli ve více než 20 městech! Děkujeme všem členům, příznivcům i dobrovolníkům za účast. Fotodokumentaci najdete na našem webu a sociálních sítích.
Při té příležitosti jsme také spustili koaliční web www.piratiastarostove.cz!

 

Dobrovolníci, jedeme.

Během startu kampaně jste nám pomohli zdolat 22 měst v kraji. Koaliční listy roznášíme dále. Zapojte se i vy? Sledujte v nalodeni.pirati.cz v záložce "já, pirát" kolonku "akce". Postupně budeme přidávat termíny připravovaných událostí, které můžete snadno vyfiltrovat dle svých požadavků. Pokud se chcete zapojit individuálním roznosem, kontaktujte své místní sdružení popř. koordinátorku.
Všechny veřejné kontaktní i online události najdete v kalendáři na webu https://stredocesky.pirati.cz

 

Chci do okrskové volební komise

Ve dny voleb tj. 8.–9. října bychom rádi obsadili co největší množství míst v okrskových volebních komisích (OVK). Podílejte se i vy na kontrole demokratického průběhu voleb, hlaste se od poloviny června na webu ovk.pirati.cz.

 

Audionoviny

Naše koaliční listy letos můžete získat nejen v tištěné podobě, ale také v audio verzi. Tu jsme nechali namluvit především pro nevidomé, slabozraké, seniory a nebo zkrátka pro každého, kdo nemá chuť nebo čas si je přečíst. Aktuálně probíhá umisťování na weby různých organizací. Pokud víte o někom, komu by audio verze udělala radost, ozvěte se koordinátorce.

 

Důležitá je i každodenní komunikace s okolím a vysvětlování našeho programu známým i neznámým, rodičům, prarodičům, dětem i vnoučatům. Ještě důležitější bude vysvětlování, co naším programem vůbec není (třeba nesmysly s omezováním volebního práva nebo odnímáním důchodů - více na pirati.cz/hoax). Nejdůvěryhodnější sdělení je totiž to osobní.
Věříme, že si z nabídky každý vybere aktivitu, která ho naplní a bude bavit. Kromě pomoci v kampani hledáme pomocníky také na sociální sítě. Pokud je to pro tebe ta správná cesta, ozvi se koordinátorce. A pokud máš jiný nápad, dej nám vědět. Rádi se necháme inspirovat.

A proč se vyplatí nám pomáhat?
▸ protože máme všichni stejný cíl,
▸ protože představujeme spojení moderních demokratických stran vzniklých odspodu,
▸ protože i když spoluúčast někdy bolí, demokracie se bez ní neobejde,
▸ a protože Piráti a STAN jsou důkazem toho, že to jde dělat i jinak.

 

Díky za tvůj čas, přečtení a zamyšlení, jak nám můžeš pomoci.

Barbora Knotová Vaicová
Koordinátorka dobrovolníků

barbora.vaicova@pirati.cz
+420 770 113 640