Interní newsletter: Zahájili jsme kampaň! (zpět)

Přinášíme informace o zahájení kampaně, dalších možnostech vzdělávání i vnitrostranickém dění. Tak čti, ať ti nic neunikne.

Zprávy z administrativního odboru

Probíhá hlasování CF
CF 13/2021 Dovolba kontrolní komise
CF 14/2021 Volba vedení zahraničního odboru
CF 15/2021 Doplňující volba republikového výboru 1. kolo

Běžící jednání CF
CF 16/2021 Volba vládního týmu

 

Zprávy z republikového výboru

Dovolba členů republikového výboru za CF probíhá již tento víkend. Vol informovaně a podpoř všechny pro tebe přijatelné kandidáty a kandidátky. Republikový výbor uvítá čerstvé posily.

Ve středu 26. 5. od 18:00 tě zveme na jitsi call k feedbacku v kontextu naší volební kampaně.
Slibujeme si od něj návrhy řešení, která by se měla v ideálním případě přenést do praxe při opětovném startu kampaně v září.

V souvislosti s volbou vládního týmu byl schválen nominanční tým.

 

Pozvánka na diskuze s nominanty do vládního týmu před volbou CF

Připravili jsme pro vás 3 streamy Pirate TV, kde bude mít členská základna možnost postupně lépe poznat všechny nominanty do vládního týmu, o kterých bude později hlasovat.
Představení nominantů jako takové probíhá v rámci příslušného jednání CF na fóru. I přesto bude mít v rámci těchto plánovaných Pirate TV každý nominant pár minut na krátký úvod či rychlé představení.
Převážná část streamů však bude věnována zodpovídání dotazů z členské základny.

Termíny diskuzí:
Pondělí 24. 5. 18:00
Pátek 28. 5. 18:00
Úterý 1. 6. 19:00
Sobota 5. 6. 18.00 (Jedná se o prostor pro případnou 4. část. Tento termín možná zůstane nevyužitý, ale pro jistotu save the date.)
Zajímá tě, jaké bude obsazení streamů? Koukni na harmonogram.
Během diskuze je možné zároveň formulovat své dotazy v live chatu a palcovat.

Diskuze budou přístupné pouze registrovaným příznivcům a členům strany. Děkujeme za pochopení.

 

Zprávy z republikového předsednictva

Republikové předsednictvo děkuje:
1) Jakubovi Michálkovi, který byl pověřen sestavením programu a vedl programový tým,
2) Petru Gazdíkovi za vedení programového týmu za STAN,
3) naší skvělé šéfeditorce a “matce programu” Kateřině Netíkové, bez které by se celý program vůbec nestal. Kateřina Netíková posledních několik měsíců koordinovala celý tento obří projekt a vedla si naprosto skvěle, proto je na místě jí vyjádřit respekt a poděkování,
4) členům programovému týmu, tedy jmenovitě Markovi Havrdovi, Danovi Galuszkovi, Kristýně Plašilové, Adamovi Zábranskému, Adamovi Polánskému, Lucii Hofmanové, Janovi Němcovi, kteří usilovně několik měsíců nespočítatelně hodin týdně pracovali, dotahovali a řešili každičký aspekt tohoto projektu,
5) členům všech expertních týmů (ať už Pirátů, nebo Starostů), kteří se na programu podíleli,
6) všem odborníkům, akademikům, nezávislým institucím i členům koaličních stran a odbornému aparátu, kteří přispěli svým názorem,
7) mediálnímu odboru Pirátů, který celou dobu poskytoval pro vznik programu nejen zázemí, ale i lidské zdroje a odbornou perspektivu,
8) republikovému výboru, který v šibeničním čase program řádně projednal a schválil.

Jsme moc rádi, že jsme se úspěšně propracovali až ke dni představení programu veřejnosti.
Práce na programu byla pořádná “makačka”, za kterou stojí práce mnoha lidí a nespočet odpracovaných hodin. Program začal vznikat již v roce 2020, a to konkrétně 16. března. Od samotného začátku bylo cílem představit nejlepší politický program, který bude zároveň věcný, reálně splnitelný, pro voliče přitažlivý a především odborný. V tuto chvíli můžeme konstatovat, že se nám to podařilo a všem ještě jednou velké díky! Jsme si samozřejmě vědomi, že nás ještě čeká dotažení několika bodů, proto se těšíme i na další spolupráci.

 

Setkání k tématu začlenění a motivace žen

V pondělí 24. 5. v 19:30 ve Focusu (Praha, Vnislavova 4, Sequensova vila) proběhne setkání k tématu kampaně a začlenění a motivace žen. Setkáme se s Pavlem Gruberem z centrálního štábu, Olgou Richterovou za republikové předsednictvo a Ondrou Profantem, který tato témata řeší ve své agendě. Budeme se soustředit na kampaň (i když téma se samozřejmě dlouhodobého fungování strany dotkne). Setkání proběhne naživo, ale bude také streamováno.
Pokud tě tedy téma zajímá, ale nemůžeš dorazit, mrkni na stream. Dotazy můžeš pokládat přes Slido.

 

Zprávy z mediálního odboru

Oficiálně jsme zahájili kampaň do sněmovních voleb u pražského Rudolfina. Kromě programu jsme představili i hlavní heslo kampaně, společný vizuál nebo naše nové koaliční logo.

Ivan Bartoš s Vítkem Rakušanem zároveň začali i plánovanou tour po regionech, a to návštěvou huti Liberty Ostrava. Tamní napjatá situace totiž mimo jiné ohrožuje šest tisíc pracovních míst a dalších 20 tisíc v rámci odběratelstvo-dodavatelských vztahů. Lukáš Černohorský také podal podnět k prošetření podezřelých transakcí ohledně huti Finančnímu analytickému úřadu a rovněž Exportní garanční a pojišťovací společnosti, která poskytla státní záruky za dvoumiliardový úvěr, který Liberty Ostrava splácí, aniž by kdy tyto peníze obdržela.

Kromě startu kampaně jsme v tomto týdnu udělali také rebranding všech centrálních komunikačních kanálů do společné kampaňové identity. Zároveň spouštíme postupně další kampaňové projekty, které se budou v následujících měsících na sítích objevovat.

 

Zprávy z technického odboru

Vzniknul nový volební web Pirátů a STAN. Pracoval na něm celý tým lidí. Všem, kteří se zapojili, děkujeme za spolupráci.
Speciální poděkování patří Honzovi Bednaříkovi, který webu obětoval nezměrné množství času.

 

Zprávy z personálního odboru

Hledá se nový/á vedoucí PO!
Došlo k rezignaci současné vedoucí personálního odboru. Pokud uvažuješ nad svou kandidaturou na tuto pozici, či pokud tě pouze zajímá, co v PO děláme a jak pracujeme, mrkni na záznam online setkání se stávajícím týmem PO, které proběhlo 20. 5.
Další informace případně najdeš na webu:

 

E-learning - plánované události
23.5. 19:00 Webinář: Prezentační dovednosti
Tento webinář je součástí komplexního řečnického kurzu. Na webináři rozebereme tyto body: příprava prezentace, dramaturgie prezentace, cíle prezentace, trénink prezentace, řečnické finty, práce s trémou, zadání přípravy na živý trénink. Lektoruje Filip Vítek, vedoucí MO JmK.

24. 5. 17:00 GTD metoda
Jak efektivně využít svůj čas a udržet si přehled o svých úkolech. Omezená kapacita účastníků. Velmi oblíbený webinář s Josefem Pavlovičem. Toto je jeho již dvanácté vydání!

27. 5. 19.00 Veřejné zakázky v praxi
V již druhém webináři o veřejných zakázkách vám Vítězslav Titl a Bruno Baránek ukáží, jak může každý občan kontrolovat zadávání veřejných zakázek ve své obci a kraji. Představí datové agregátory, které sbírají informace o podezřelých zakázkách, kvalitě hospodaření veřejných institucí a konexemi mezi politiky a obchodními společnostmi.

31. 5. 17:00 Beseda s Tomášem Hajzlerem
Z této přednášky máme opravdu radost. Setkání na téma, jak funguje dnešní svět a jak si v něm najít své místo. Co je to „dobrý život”, tj. život bez vyplazeného jazyka a bez dnes tolik typického „vydělávání na život“, kdy se volný čas nezřídka smrskává na víkendy, dovolené a státní svátky? Více o Tomášovi najdeš zde.
Této besedy bude možné se v omezeném počtu zúčastnit i naživo v Praze. Pokud máš zájem se s Tomášem potkat v rámci této streamované besedy, ozvi se na linda.kasparkova@pirati.cz.

31. 5. 17:00 Digitalizace v samosprávě: aplikace digitálních zákonů v praxi
Jak má samospráva digitalizovat, co dělat, když jsem zastupitel a chci pomoci své obci v digitalizaci, kde jsou hranice legislativy, kdy můžeme řešit věci digitálně a kdy opravdu musíme přijít na úřad?

Pro další akce sleduj naší wiki: wiki.pirati.cz/po/elearning :-)

 

E-learning - nové materiály v Moodle

Úředníci vs. politici
Záznam ze setkání s pirátskými místostarosty o sdílení zkušeností, jak čelit rezistenci úřadů.

Rozhodovací procesy - jednací řády, střet zájmů, komunikační média
Třetí ze série čtyř velice kvalitních webinářů pro komunální politiky od oziveni.cz.

Na Moodle jsme přidali také dvě nové příručky zpracované našimi kolegy:
1) Minimální rozsah znalostí kandidátů do komunálu pro všechny kandidáty do komunálu, kterou pro SAKO zpracoval Adam Rut.
2) Příručka Finanční řízení obcí, kterou pro nás zpracoval Jaroslav Vlk.

ZKRATKY
Piráti používají zkratky všude, kde to alespoň trochu jde. Je to takový náš folklor. Ale kdo se v nich má vyznat? Nabízíme novou stránku na pirátské wiki, na které nabízíme jejich seznam s popisem. Pokud víš o běžně používané zkratce, která tam chybí, napiš nám, prosím, na marketa.kafkova@pirati.com. Díky!

SAKO
Pokud jsi účastníkem SAKO, prosím sleduj sako.pirati.cz, ať ti nic neunikne.

 

Senioři na palubě

Už jste slyšeli o pirátském projektu Senioři na palubě, který přibližuje Piráty těm starším z nás a zároveň prohlubuje mezigenerační spolupráci? Přidejte se jako dobrovolníci, organizátoři nebo lektoři, koukněte na web (seniori.pirati.cz), odebírejte zpravodaj a dejte o projektu vědět svým (pra)rodičům! Bez ohledu na váš věk nám také můžete pomoci během volební kampaně, kde se zároveň vzájemně poznáme (pište na seniori@pirati.cz).

No a to je pro dnešek vše.
Přejeme nejen krásný víkend, ale i mnoho energie do kampaně, protože kampaň je jen tak dobrá, jak dobrý tým se na ní podílí. Proto nečekej a zapoj se!

 

Za personální odbor Pirátů
Jana Koláříková
vedoucí personálního odboru (v rezignaci)
jana.kolarikova@pirati.cz
770113643