Pirátský newsletter - Kraj Vysočina: Společně s vámi vrátíme zemi budoucnost (zpět)

S heslem Vraťme zemi budoucnost jsme odstartovali společnou kampaň Pirátů a Starostů do podzimních sněmovních voleb. Příliv energie a zkušeností jsme odšpuntovali 18. května na náměstích, v ulicích, návsích a sídlištích celé Vysočiny. S našimi kandidáty jste se mohli potkat v Bystřici nad Pernštejnem, Havlíčkově Brodě, Jihlavě, Novém Městě na Moravě, Pacově, Pelhřimově, Třebíči, Telči či ve Žďáru nad Sázavou.

S kontaktní kampaní pokračujeme a budeme rádi, když se k nám přidáte

Během startu kampaně jste nám pomohli oslovit tisíce lidí z Vysočiny. Zapojit se můžete i nyní, třeba výlepem plakátu ve vaší obci nebo umístěním banneru na váš plot. S blížícími se volbami využijeme tvé nohy, ruce i hlavu při pomoci s pirátskými akcemi.

 

Pohlídejte s námi volby!

Volby do poslanecké sněmovny se nezadržitelně blíží. Kontrola procesu hlasování je stejně důležitá jako volby samotné. Pomozte nám pohlídat volby! Registrace do okrskových volebních komisí budou spuštěny 14. června.

 

Milan Daďourek povede na Vysočině kandidátku Pirátů a Starostů do podzimních voleb

To, že Milan Daďourek povede koaliční kandidátku do podzimních sněmovních voleb se k vám možná už dostalo. Víte ale, co je jeho cílem, pokud se dostane do poslanecké sněmovny? Chcete znát motivace dalších členů kandidátky? Rádi byste se o našich kandidátech dozvěděli více informací? Pokud jste minimálně na jednu otázku odpověděli ano, tak se koukněte na záznam z krajské tiskové konference k zahájení kampaně a představení kandidátů a prostudujte i náš nový koaliční web.

 

Jan Pošvář: Květen ve Sněmovně

Jaký byl květen v poslanecké sněmovně? Poslanec z Vysočiny Jan Pošvář vám ve svém pravidelném měsíčním shrnutí okomentuje dění v dolní komoře Parlamentu České republiky. Připomene tak například strastiplný příběh zahrádkářského zákona i se závěrečným happyendem, špatný vládní návrh zákona o veřejném zdraví nebo zdánlivě bezvýznamnou novelu zákona o hnojivech, která však ulehčí život a ušetří čas nejednomu zemědělci.

 

Letem, světem, internetem

 

Kalendář akcí

Už tuto neděli 13. června je na programu pravidelné veřejné zasedání Krajského fóra Pirátů na Vysočině. Kromě vydatné porce novinek z místních sdružení, krajského zastupitelstva či poslanecké sněmovny si společně s námi můžete zahrát oblíbený Pubquiz. Jednání proběhne v Jihlavském JiPiCe na adrese Matky Boží 9 a bude zajištěn stream přes Jitsi.

 

Pondělí Jana Pošváře. Na kus řeči s poslancem je název pravidelných setkání s voliči a občany, které pořádá poslanec Jan Pošvář. Pokud vás zajímají novinky ze Sněmovny, nebo máte nápady na to, čím by se měla Poslanecká sněmovna zabývat, stavte se na kus řeči do Jihlavského pirátského centra, Matky Boží 9 v Jihlavě.

 

Na pivo s Piráty

A je to tu! Po nuceném exilu do online prostoru pomalu začínáme objevovat svět a chodit mezi vás! Místní sdružení pořádají svá zasedání opět osobně a dvě z nich využila příležitosti a plánují setkání s veřejností u piva.

  • Každou poslední středu v měsíci se havlíčkobrodští Piráti scházejí v Hostinci u Zlodějky. A nejinak tomu bude i v červnu. Pojďte s námi 30. června od 18:00 na pivko a pokec.
  • Po vzoru Havlíčkova Brodu přesunulo svou schůzi na venkovní zahrádku i místní sdružení Jihlavsko. To se na vás těší už v pátek 25. června.

 

Podpořte kampaň Pirátů a Starostů na Vysočině

Stále nám běží dárcovská kampaň pro sněmovní volby. Chcete-li finančně podpořit naši kampaň pravidelným nebo jednorázovým příspěvkem.

 

Přejeme skvělou budoucnost!

Eva Nováková
Koordinátorka krajského sdružení
eva.novakova@pirati.cz
775 666 988