Pirátský newsletter - Ústecký kraj: Květen 2021 (zpět)

Milí příznivci a příznivkyně!

Předvolební vlak se nám pomalu rozjíždí a my se už těšíme na zahájení kampaně! Chcete se připojit a být součástí insPirativní kampaně? Čtěte dál a vše se dozvíte!

Tak trochu netradiční zahájení kampaně

V úterý 18. 5. startujeme po celé republice volební kampaň pro volby do Poslanecké sněmovny. Nejinak tomu bude i v našem kraji. Letos tak trochu netradičně - bez hudby, bez dětských atrakcí, bez možnosti se setkat, přesto všechno doufáme, že si to užijeme a oslovíme co nejvíce lidí. A co se tedy bude dít? Budeme v ulicích rozdávat koaliční noviny! Naše kandidátky a kandidáty budete moci potkat v Ústí nad Labem, v Litoměřicích, v Teplicích, v Mostě, Litvínově, Žatci, Lounech, Chomutově, Kadani, Roudnici nad Labem, Děčíně, Rumburku, Varnsdorfu a jiných obcích na Šluknovsku.

Krajští zastupitelé a jejich práce

Krajský zastupitelský klub Pirátů pomohl schválit revizi vztahů Ústeckého kraje se zahraničními oblastmi. Byla tak ukončena spolupráce s Ruskem, Běloruskem, Čínou a Bosnou a Hercegovinou. Nejen, že se vlastně žádná spolupráce neuskutečňovala, do celé věci také promluvily otázky lidských práv a napjatých mezinárodních vztahů.

Zasazujeme v Krajském zastupitelstvu o lepší řešení kampusu ve Varnsdorfu a snažíme se hledat cesty, jak zachránit nemocnici v Rumburku. Nad tou visí spousta otazníků a klíčové jsou dotace z programů IROP a REACT-EU.

František Navrkal v Poslanecké Sněmovně

František teď zrovna nejvíce řeší protikorupční agendu, konkrétně přípravu pozměňovacích návrhů k zákonu o lobbingu. Nově by se každý, kdo chce soustavně lobbovat, musel zapsat do veřejného registru, kam by také každé čtvrtletí musel podat zprávu o svém lobbování. Lobbing by nemělo být sprosté slovo, ale současný nedostatek transparence takovému vnímání velmi nahrává - to chceme změnit.

Mikuláš Peksa v Evropském parlamentu

Kromě obvyklé agendy zahýbaly s Evropským parlamentem také Vrbětice. Mikuláš Peksa se hlasitě postavil za Česko a Evropskou Unii (na rozdíl např. od europoslanců SPD).

14. 5. 19:30 - Na pivo s poslancem Navrkalem
27. 5. 19:00 - druhý díl úspěšného webináře o veřejných zakázkách s Bruno Baránkem a Vítězslavem Titlem. První můžete zhlédnout zde.

Kampaňuj s námi!

Chceš nám pomoci vyhrát volby a měnit naši zemi k lepšímu? Máš čas a chuť se zapojit do kampaně, ale nevíš jak? Můžeš třeba roznášet ve svém okolí koaliční noviny a šířit tak naše myšlenky, vylepovat plakáty nebo jiné materiály, vyvěsit si náš banner na plot nebo balkón, vysvětlovat náš program svým blízkým a kamarádům, dát si na FB náš rámeček… Vidíš! Je toho spoustu! Vyplň náš dotazník a my se ti už ozveme!

Děkujeme za pozornost a zůstaňte zdrávi!

Sledujte naše kanály: web | Facebook | Instagram | Twitter | YouTube

Zuzana Petrůvová