Pirátský newsletter - Kraj Vysočina: Pomoz nám vyhrát volby! (zpět)

Oficiální start kampaně je naplánovaný na úterý 18. května. U nás v kraji bude spojen primárně s roznosem koaličních listů. Naše kandidátky a kandidáty budete moci potkat v Bystřici nad Pernštejnem, Havlíčkově Brodě, Jihlavě, Novém Městě na Moravě, Pacově, Pelhřimově, Třebíči, Telči či ve Žďáru nad Sázavou. Přijďte se seznámit a třeba i přiložit ruku k dílu.

Milan Daďourek: Úspěch kampaně stojí i na dobrovolnících a dobrovolnicích

Ahoj Pirátko, ahoj Piráte!

Letos je pro nás kampaň v mnoha ohledech nová - nově v koalici, nově jako favorit na vítězství. To oboje bude přinášet nové i nepříjemné situace – snahu konkurence rozhádat nás, poškodit, pomluvit. A přitom cenou pro vítěze bude náprava rozvratu způsobeného současnou vládou, a to nebude sladké ani snadné. Přesto je důležité dosáhnout co nejlepšího výsledku, aby naše země nepokračovala v devastujících výkrutech.

Stejně jako ve volbách rozhoduje každý hlas, tak v naší kampani rozhoduje každý dobrovolník a každá dobrovolnice. Pirátská kampaň na dobrovolnících vždy stála, a také proto se nám povedla vždy skvěle a působila odlišně!

Možností, jak se do kampaně můžeš zapojit i ty a pomoci nám dosáhnout úspěchu, je několik - od roznosu koaličních listů či vyvěšení banneru, po pomoc s pořádáním akcí nebo psaním článků/příspěvků na sociální sítě.

 

Důležitá je i každodenní komunikace s okolím a vysvětlování pirátského programu svým známým i neznámým, rodičům, prarodičům, dětem nebo vnoučatům. Ještě důležitější bude vysvětlování, co naším programem vůbec není (třeba nesmysly s omezováním volebního práva nebo odnímáním důchodů - koukni na pirati.cz/hoax). Nejdůvěryhodnější sdělení je totiž to osobní.

Věřím, že si z nabídky vybereš aktivitu, která tě naplňuje a baví, a které rád/a věnuješ část svého volného času. A pokud máš jiný nápad, dej nám vědět. Rádi se necháme inspirovat.

A proč se vyplatí nám pomáhat?
▸Protože máme všichni stejný cíl
▸Protože představujeme spojení moderních demokratických stran vzniklých odspodu
▸Protože i když spoluúčast někdy bolí, demokracie se bez ní neobejde
▸A protože Piráti a STAN jsou důkazem toho, že to jde dělat i jinak

Díky za tvůj čas, přečtení a zamyšlení, jak nám můžeš pomoci.

Za vysočinské Pirátky a Piráty,

Milan Daďourek, lídr kandidátky Pirátů a STAN na Vysočině do Poslanecké sněmovny

Chceš-li se zapojit do našeho týmu, vyplň prosím následující formulář.

 

Motivace a výbava do terénu


  • Dostalo se k tobě už naše skvělé motivační video? Že kampaň není hra? Ivan a Vítek ukazují opak - a že může být i pěkně akční.

  • Připravili jsme pro tebe praktickou Příručku dobrovolníka, ve které se dozvíš, jak se na akci připravit, jak komunikovat s lidmi a jak si případné negativní reakce nebrat k srdci.

  • Bez COVID desatera ani ránu! Záleží nám na zdraví a bezpečí našich dobrovolníků, kampaní nechceme v žádném případě ohrozit veřejnost.

 

Podpoř naši kampaň pravidelným nebo jednorázovým příspěvkem

Koalice Pirátů a Starostů nestojí a nikdy nestála na penězích od různých kmotrů, oligarchů a šedých eminencí. Od začátku považujeme za důležité, aby se do financování mohla zapojit i široká veřejnost a skrze drobné dárcovství tak měla šanci transparentně ovlivnit veřejné dění.

 

Duben ve Sněmovně

A jak si naši poslanci vedou ve Sněmovně už teď, se můžeš dočíst v pravidelném okénku Jana Pošváře.

Ten píše například o tom, jak může každý podpořit své lokální zemědělce, na které koronavirová krize dopadla stejně jako na jiná odvětví, aniž bychom k tomu potřebovali zákony stanovující povinné kvóty na prodej českých potravin v obchodech. Jan zorganizoval nákup téměř půl tuny brambor, které by jinak musely být zlikvidovány.

O tom, že kvóty nejsou řešením svědčí i to, že proti nim hlasovalo 146 ze 188 přítomných poslanců.

Zachraň brambor, zachráníš svět! ❤

 

A kdo to vše zkoordinuje

Skvělá kampaň nemůže stát jenom na dobrovolném zapojení členů, členek nebo příznivců a aktivních občanů. Někdo to celé musí držet pohromadě a vědět, komu zavolat, když je potřeba vyřešit zábor, vyzvednout skákací hrad, objednat občerstvení pro kapelu či zajistit, aby se ta nejdůležitější věc pro celou akci bez problémů dostala z bodu A do bodu B a nezasekla se po cestě v bodě Z.

Ví, kdo se na co nejvíc hodí a roznos dokáže zkoordinovat tak, aby noviny byly ve všech schránkách jenom jednou. Má spolehlivé lidi v okrskových volebních komisích, vyzná se v pirátských systémech a rychle odpovídá na dotazy všeho druhu. A každý měsíc potěší odběratele krajského newsletteru čerstvou porcí novinek :)

Vídáš takového člověka denně v zrcadle? Přihlas se do výběrového řízení na Koordinátora/koordinátorku krajského sdružení.

 

Uvidíme se v ulicích!

Eva Nováková
Koordinátorka krajského sdružení
eva.novakova@pirati.cz
775 666 988